Webinar

Jens Olsens Verdensur

Jens Olsens Verdensur er et af verdens mest præcise mekaniske ur - kendetegnet ved dets æstetiske udtryk og avancerede teknik. Søren Andersen vil i foredraget fortælle om urets historie samt om sine erfaringer fra 1976 til i dag.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Torsdag d. 10. december 2020

Kl. 16:30 - 18:30

Gratis

Jens Olsens Verdensur er et af verdens mest præcise mekaniske ur - kendetegnet ved dets æstetiske udtryk og avancerede teknik, der består af 12 værker som tilsammen har over 14.000 dele. Uret stod færdigt i 1955, og er med sin fremtrædende placering på Københavns Rådhus en populær turistattraktion.

Verdensuret gennemgik en større renovering fra 1995 til 1997. Desværre er der siden opstået nye udfordringer – problemer som skulle løses. Planetværket blev forkert styret af Sol- og Måneværket, så planeterne kørte ujævnt. Nogle tandhjul skulle fornyes, fordi disse ikke var runde eller rummede små defekter. Adskillige kuglelejer skulle udskiftes. I efteråret 2017 begyndte uret for alvor at tabe tid for til slut at gå helt i stå. En reparation blev anslået at koste cirka 1,5 millioner kroner. I foråret 2019 lykkedes det så endelig for et politisk flertal på Rådhuset at sikre midler til at reparere uret. Der blev i marts 2019 afsat 1,2 mio. kr. til renovering af Jens Olsens Verdensur og rensning af klimaanlægget. Desuden støtter Augustinus Fonden reparationen med en halv million kroner.

Overborgmester Frank Jensen (S) sad for bordenden, da beslutningen blev taget og udtaler: ”Jens Olsens Verdensur er blevet en del af Københavns identitet og et tilløbsstykke for turister fra både ind- og udland. Derfor er jeg meget glad for at, at det lykkedes os at finde de nødvendige midler til reparationen, som forventes afsluttet i efteråret 2019 – så vi alle igen kan glæde os over, at uret går, som det skal”. Søren Andersen vil i foredraget fortælle om urets historie samt om sine erfaringer fra 1976 til i dag, hvor han for anden gang, sammen med sine dygtige medarbejdere – brdr. Sten og Jørgen Hegner, adskiller uret efter de sidste 20 års drift.

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA, Historisk Teknologi, HITEK

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Torsdag d. 10. december 2020

Kl. 16:30 - 18:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 10. december 2020

Kl. 00:00


Antal pladser

1000


Ledige pladser

911

Arrangementsnr.

337594