Arrangement

Karismatisk kommunikation og gennemslagskraft - kursusrække over 3 formiddage

Står du overfor dit næste karrierestep? Vil du gerne skabe nye muligheder i dit professionelle virke? Eller vil du gerne udvikle dine kompetencer indenfor god ledelse og kommunikation?

C4 Videncenter, Hillerød

Fra onsdag d. 22. september 2021. kl. 08:30

Til onsdag d. 27. oktober 2021. kl. 12:30

2.995 kr.

Tilmeldingsfrist 15. september 2021 - kl. 08:00

Står du overfor dit næste karrierestep? Vil du gerne skabe nye muligheder i dit professionelle virke? Eller vil du gerne udvikle dine kompetencer indenfor god ledelse og kommunikation?

- så skal du deltage i dette unikke kursusforløb, hvor du bliver skarp til Power Pitching, Præsentationsteknik og Karismatisk ledelse.

3 progressive workshops,

som tager udgangspunkt i spørgsmålene: Hvorfor? - Hvordan? - Hvad gør vi?

Selvom de 3 workshops kan tages uafhængigt af hinanden, anbefaler vi at tage alle tre som et forløb der sikrer bedst mulig læring om emnet. For at sikre gode samarbejder og stærke relationer i arbejdslivet, har vi nemlig brug for at besidde alle 3 færdigheder: 

 • Først skal vi gennem Power pitching lære, hvad vi skal sige, når vi gerne vil kommunikere vores færdigheder og erfaringer. 
 • Dernæst skal vi gennem Præsentationer der huskes lære, hvordan vi bedst muligt kommunikerer vores budskaber, vores færdigheder og profil, og på en måde sikre at gøre præsentationen interessant og holde på folks opmærksomhed. 
 • Sidst, men ikke mindst, skal vi gennem Karismatisk ledelse lære, hvorfor mennesker reagerer som de gør. Vi skal lære om hvordan vi kan motivere andre og blive den uformelle leder i rummet til ikke bare præsentationer, men også møder og andre sociale interaktioner. 

Når du mestrer disse 3 færdigheder, er du bedre rustet til at skabe større resultater i virksomheden og bygge mere positive relationer i det private såvel som i arbejdslivet.

Se nærmere beskrivelser af dagene nedenfor eller: 

Kort præsentation af de tre kursus dage 

Se et par klip fra nogle af de tidligere hold 

BONUS: Bliv certificeret i Karismatisk kommunikation og ledelse

Når du har gennemført alle 3 workshops, får du som bonus muligheden for at tage en online certificeringsprøve i Karismatisk kommunikation og ledelse

Efter bestået prøve får du tilsendt et digitalt certifikat med dit navn på, som du kan vise frem til din nuværende eller kommende samarbejdspartnere eller arbejdsgiver, som bevis på dine opnåede kompetencer inden for kommunikation. 

Kursusdage:

Onsdag 22/09 kl. 08.30 - 12.30 modul 1: Power pitching

Onsdag 06/10 kl. 08.30 - 12.30 modul 2: Præsentationer der huskes

Onsdag 27/10 kl. 08.30 - 12.30 modul 3: Karismatisk ledelse

Samlet tilmelding til alle 3 kursusdage

Modul 1: Power pitching – onsdag den 22/09

Du er måske ikke opmærksom på det, men pitching er en integreret del af din hverdag. Du pitcher for eksempel dig selv når ...

 • Du skal imponere til jobsamtalen (og være sikker på at lande drømmejobbet)
 • Du skal have en genial idé igennem på arbejdspladsen
 • Du skal forklare venner, familie og nye kontakter, hvad det egentlig er, du render rundt og laver
 • Du skal gøre dig selv interessant for nye venner (eller romantiske partnere)
 • Eller når du skal lande nye kunder som selvstændig

Men det er ikke altid nemt at pitche sig selv. Andre mennesker har travlt og det er svært at fange deres opmærksomhed. Især hvis det, du skal pitche, er lidt tørt og svært at forstå for mennesker, der ikke kommer fra samme baggrund som dig.

Det kan være ubehageligt at pitche sig selv. For hvad nu hvis din pitch fejler og folk tænker du er irrelevant? Efter denne workshop er det slut med at betvivle om andre kan forstå din geniale idé, om en kommende arbejdsgiver ser din værdiskabelse for virksomheden eller om din leder mon forstår, hvordan du passer ind i det spændende nye projekt i virksomheden.

Du kommer nemlig til at lære, hvordan du kan formidle dig gennem korte, konkrete og fængende pitches, der sikrer, at andre forstår og lytter til din idé. Vi arbejder i dybden med, hvordan en god pitch opbygges, og du får mulighed for at teste en række forskellige, effektive metoder af gennem workshoppen. For eksempel hvordan du kan appellere til modtagerens følelser eller nysgerrighed.

Hvad lærer du?

På workshoppen kommer du til at:

 • Forfatte, gennemarbejde og fremføre en række pitches af 30 sek., 1 min. og 2 min.
 • Lære hvordan ’hooks’ fungerer, og hvordan du kan fange modtageren på de første 20 sekunder.
 • Lære hvordan du kan forklare kollegaer, arbejdsgivere eller bekendte, hvad du laver og hvad du kan. 
 • Få større forståelse for din fremtoning med henblik på stemme og kropssprog. 
 • Arbejde med storytelling som værktøj til at præsentere en virksomhed, et projekt eller dig selv.

Du går fra undervisningen med en fyldt værktøjskasse og flere forskellige pitches, du har trænet igennem. Så er du godt forberedt, hvis du skulle møde den rigtige person i elevatoren, eller på gaden vej hjem fra workshoppen.

Modul 2: Præsentationer der huskes – onsdag den 06/10

På et eller andet tidspunkt i din karriere, kommer du til at stå i en situation, hvor du skal præsentere over for en mindre gruppe mennesker eller måske endda til et større event. Det kan være foran dine kollegaer, en kunde, din arbejdsgiver eller endda potentielle investorer.

Det er en fantastisk mulighed for at vise dit talent og dit hårde arbejde frem. Men det er også risikabelt, og det giver sommerfugle i maven. For hvad nu hvis det går galt? Hvad nu hvis du ikke kan leve op til de andres forventninger? Og hvad nu hvis ingen lytter efter?

Bare rolig. De fleste mennesker bliver nervøse i sådanne situationer, men der findes heldigvis nogle meget enkle teknikker, som kan hjælpe dig med at gøre dine præsentationer fantastisk gode – hver evig eneste gang. Uanset hvad du skal præsentere og hvem du skal præsentere for. Dem vil jeg gerne dele med dig på min workshop Præsentationer der huskes.

Hvad lærer du?

På workshoppen kommer du til at:

 • Lære hvordan du kan skabe et vedvarende positivt førstehåndsindtryk og etablere en stærk relation
 • Træne din stemmeføring og dit kropssprog – og brug dem som værktøjer i sociale interaktioner
 • Anvende storytelling til at skabe større forståelse og engagement hos tilhørerne
 • Arbejde aktivt med din personlige præsentation samt præsentationen af forskellige mindre emner

Du går fra kurset med konkrete værktøjer til, hvordan du etablerer en relation og bør kommunikere, når du skal præsentere dig selv, et projekt eller en idé.

Undervisningen bygges op omkring en grundig gennemgang af relevant teori, uddybet med øvelser og case-diskussioner, hvor du og de andre deltagere tilegner sig praktisk erfaring gennem hele forløbet.

Modul 3: Karismatisk ledelse – onsdag den 27/10

Har du prøvet at stå på et podium med svedige håndflader, mens du kiggede ud over hundredvis af kollegaer, der bare ventede på at høre om et nyt initiativ du skulle præsentere? Eller har du en gang været nødt til at tage fat i en fantastisk kollega, der underpræsterede, for at tage en alvorlig snak med vedkommende og prøve at få personen tilbage på sporet igen? Eller måske du har siddet ved et møde og haft svært ved at brænde igennem eller få opmærksomheden fra de andre deltagere, imens at du ved at din idé kunne hjælpe processen videre?

På et eller andet tidspunkt i vores liv, kommer de fleste af os til at stå i en af de ovenstående situationer – eller noget der ligner. Det som disse tre scenarier har tilfælles, er, at de kræver at du har karismatisk gennemslagskraft. De kræver en evne til at kommunikere et budskab på en klar, visionær og inspirerende måde, som fanger og motiverer dem, du taler til.

Men hvordan lærer man at være karismatisk? Mange mennesker tror det er umuligt. At det er et magisk personlighedstræk nogle mennesker bare er født med. Men som så mange andre menneskelige egenskaber, er karisma noget vi kan lære. Ligesom vi lærte at læse i dansk og lave god mad i hjemkunstskab.

Hvad lærer du?

På workshoppen kommer du til at:

 • Forstå hvad karisma er og genkende karismatisk adfærd
 • Blive introduceret til de tre karismatiske grundtræk: Power, Varme og Tilstedeværelse
 • Lære hvordan du opbygger en karismatisk adfærd gennem håndgribelige redskaber og teknikker
 • Overkomme personlige barrierer for at opnå karisma
 • Forstå sammenhængen mellem karisma og relationer
 • Forstå bagsider og udfordringer for karismatiske personer
 • Tilegne dig værktøjer til at arbejde videre med karisma efter undervisningen er slut

Undervisningen bygges op omkring en grundig gennemgang af relevant teori, uddybet med øvelser og case-diskussioner, hvor du tilegner dig praktisk erfaring med karismatisk gennemslagskraft.

Om underviseren:

Mathias Bruhn har siden 2011 undervist ledere, rådgivere og universitetsstuderende i, hvordan man kommunikerer karismatisk, skaber positive relationer og styrker sit personlige lederskab og gennemslagskraft. 

Han er uddannet i erhvervspsykologi ved CBS og har baggrund som Diplom bygningsingeniør fra DTU samt projektledelse i Rambøll Danmark. I dag arbejder Mathais som selvstændig underviser i organisationer som Novo Nordisk, Arla og Dansk Standard samt ekstern lektor ved DTU, CBS og KU.

Mathias’ er kendt for sine underholdende, interaktive og engagerende kurser og workshops, hvor han inddrager de seneste videnskabelige fund og teorier inden for adfærdsstudier, psykologi og kommunikation. 

En dag sammen med Mathias byder på en sjov og lærende oplevelse, hvor du bliver udrustet med lavpraktiske og jordnære teknikker, som du kan bruge selv samme dag.

Mere information på

www.mathiasbruhn.dk 

https://www.linkedin.com/in/mathiasbruhn/ 

Kurset afholdes i samarbejde med C4 Videnscenter / Hillerød Erhvervsråd.

Program alle tre dage

Kl. 08.00-08.30 Morgenkaffe

Kl. 08.30-12.30 Undervisning med små pauser undervej

Kl. 12.30-13.00 Frokost sandwich

Når du mestrer disse 3 færdigheder, er du bedre rustet til at skabe større resultater i virksomheden og bygge mere positive relationer i det private såvel som i arbejdslivet.

Er du ledig, 

kan du forhøre dig på jobcentret, om de vil give tilskud til dette kursusforløb.

Er du ledig medlem af IDA, kan du også forespørge om hvilke tilskudsmuligheder du har som IDA-medlem på ata@ida.dk 

Er du iværksætter

Hvis du er iværksætter, så tjek eventuelle muligheder for tilskud på Iværksætterpuljen  

Evalueringsudtalelser fra tidligere deltagere:

Meget Meget stor ros. Det var super lærerigt - og fantastisk gennemført. Passende længde. Mange brugbare input og værktøjer - fin blanding af humor, video, krop, indsigt, teori, dialog, chat. Mathias walked the talk i den grad på en rigtig god måde. Jeg er inspireret imponeret og kan bruge det i mit virke - og vil kraftigt overveje at bruge ham i mit job. Meget god til at give ros - og anerkende deltagere. Der var en virkelig god blanding af læringstilgange og opfølgning fx- med mail m video, materiale, hjemmeopgaver på 1 dag og 3 dag. Virkelig godt - og brugbart. Super Mathias du er et forbillede hvad angår online kurser.”

”Dedikeret underviser, nemme enkle anvisninger til små ændringer med stor effekt, dejligt at hver session ikke er længere, men at der så kommer “ekstra-opgaver”, som man kan arbejde med alt efter tid og behov...”

”Der er en meget konkret teoretisk baggrund, krydret med gode anekdoter og vigtigst; super lærerige øvelser”

God corona-adfærd til IDAs arrangementer

IDA følger naturligvis myndighedernes anvisninger ved afholdelse af fysiske møder og arrangementer. Du skal til gengæld fremvise et gyldigt coronapas, og vi beder dig være opmærksom på, at andre deltagere kan være mere udsatte end dig eller have en anden opfattelse af smitterisiko. 

Der tages forbehold ændringer i myndighedernes corona-forordninger.

Hvis kurset må aflyses på grund af begrænsninger og forsamlingsforbud, betales hele kursusgebyret tilbage.

 

Hvor

C4 Videncenter

Krakasvej 17

3400 Hillerød


Hvornår

Fra onsdag d. 22. september 2021. kl. 08:30

Til onsdag d. 27. oktober 2021. kl. 12:30


Pris

Ikke IDA-medlem

2.995 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

2.995 kr.

Ledig

2.995 kr.

IDA-medlem

2.995 kr.

Seniormedlem

2.995 kr.

Studiemedlem

2.995 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 15. september 2021

Kl. 08:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

29

Arrangementsnr.

340205


Arrangør

KompetenceForum, IDA Nordsjælland


Medarrangører

KompetenceForum, IDA København