Arrangement

Kryptering i praksis - primtal og hemmelig data

Hører du til dem der undrer sig over hvordan signering via netbank virker? Hvordan NemID kan sikre dine personlige informationer? Eller noget så dagligdags som sikkerhed på dit Wi-Fi? Dette foredrag er en mulighed får at få dybere indstigt i dette.

Caféen Den Gamle Arrest, Vejle

Tirsdag d. 24. november 2020

Kl. 17:00 - 20:00

Fra 30 kr.

Vi skal prøve kræfter med moderne kryptografi - hemmeligholdelse og signering af data. Kryptografi er en af hjørnestenene i IT-sikkerhed, og er allestedsnærværende i computerverdenen; hver eneste sikre forbindelse (HTTPS) til en hjemmeside, hver gang vi forbinder til et password-beskyttet Wi-Fi, og hver gang, vi signerer bankens papirer med NemID bruger vi kryptografi.

Det sjove ved dette ellers meget tekniske felt er, at det bygger på noget smukt og meget lettilgængeligt matematik. Alle, som kan forstå definitionen af et primtal, kan være med.

Målet med arrangementet er, at vi opnår forståelse for, hvordan de kryptografiske grundsten i vores computer fungerer, og at vi får prøvet selv at generere og måske bryde (eller ‘hacke’) nogle kryptografiske ‘nøgler’. Det eneste, som kræves for at deltage, er lysten til at deltage, en blyant, og måske en telefon eller lignende med forbindelse til internettet.

Vores foredragsholder er Hans Gert Kielland der er kandidat (cand.scient) i matematik fra AU. Til hverdag arbejder han med krypto-relateret softwareudvikling hos Cryptomathic i Aarhus. Hans er en erfaren fordragsholder som man kan mærke brænder for emnet - Så der er noget at glæde sig til.

Arrangementet er primært for IDAs medlemmer, men hvis din partner eller teenager har intersse for kryptering og kender til primtal, så tag dem med som deltager. 

Der vil undervejs blive serveret sandwich, drikkevarer og snacks. 

Ændringer i forholdregler i forhold til Corona vil blive fulgt løbende (både de officielle og de interne i IDA) og arrangementet vil blive aflyst hvis det ikke kan holdes forsvarligt.

Hvor

Caféen Den Gamle Arrest

Klostergade 1

7100 Vejle


Hvornår

Tirsdag d. 24. november 2020

Kl. 17:00 - 20:00


Pris

Ledig

30 kr.

Medlem

30 kr.

Seniormedlem

30 kr.

Studiemedlem

30 kr.

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 20. november 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

22


Ledige pladser

0

Tilvalg

Ledsager

30 kr.

Arrangementsnr.

338010