Webinar

Kursus: Sådan kommer du ind i en startup (1)

Det danske startup økosystem har brug for dig! Brug dine kompetencer til at skabe værdi i iværksættermiljøet på dette 4 moduls kursus, som afholdes den 2. februar + 24. februar + 9. marts + 17. marts - alle i tidsrummet fra kl. 16:00-17:00.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Tirsdag d. 02. februar 2021

Kl. 16:00 - 17:00

Fra 3.900 kr.

Tilmeldingsfrist 28. januar 2021 - kl. 23:59

Interessen for startups er større end nogensinde, og så godt som alle danske startups har et stort behov for at tiltrække erfarne erhvervsfolk til bestyrelse, ledelse og ejerkreds. Især når det gælder tech startups inden for ICT, healthcare, cleantech og industri er der behov for, at vi får involveret mange flere erfarne tekniske og kommercielle kompetencer.

Når man arbejder med en startup er der en høj risikofaktor, som det er vigtigt at få afstemt, før man vover sig ud på isen. Hvis du overvejer en karriere som ”virksomhedsbygger”, så vil IDA gerne hjælpe dig i gang. Vi har slået os sammen med Keystones, som er Danmarks største netværk af startup investorer, og sammen med dem designet en attraktiv kom-i-gang pakke.

Kurset udbydes online, og link vil blive tilsendt få dage inden kursets start.

Bemærk at det ikke er IDA som afholder Zoom webinaret, men Keystones, hvorfor IDA ikke kan stilles til ansvar for teknikken eller kvaliteten.

Hvem er det for?
Dette forløb er relevant for dig, hvis du kan nikke til følgende:

 • Du har solide tekniske eller kommercielle erfaringer og kan dermed bidrage til udviklingen i en startup, der er inden for dit faglige domæne.
 • Du er villig til - og har mulighed for - at investere din tid og kompetencer i en eller flere relevante startups.
 • Muligvis er du også villig til at investere kapital i den helt rette startup, dette kan f.eks. være en investering på 50.000 kr. og vil typisk ske i samarbejde med rutinerede investorer.

Hvad lærer jeg?
Her er nogle af de områder vi vil belyse i forløbet:

 • Hvordan kommer jeg i gang i praksis og definerer en strategi der passer til mig?
 • Hvordan kommer jeg i kontakt med og screener relevante startups?
 • Hvordan udfører jeg en grundig analyse af om det er en fornuftig virksomhed at gå videre med?
 • Hvordan værdisætter man startups?
 • Praktik: Du vil blive introduceret til en række konkrete cases
 • Netværk: Den allervigtigste komponent, du vil kontinuerligt møde en lang række ligesindede ”virksomhedsbyggere”, såvel helt nye som garvede startup investorer

Hvad tilbyder IDA?
En pakke der giver konkret viden, værktøj og netværk i iværksættermiljøet og klæder dig på til at kunne sætte dine kompetencer i spil på iværksætterscenen. Pakken indeholder:

 • 4 kursusgange – her gennemgår vi tips og tricks fra virksomhedsbyggerens faglige værktøjskasse. Forløbet er designet i tæt samarbejde med Keystones.
 • 12 måneders medlemskab af Keystones (værdi af 6.000,- + moms), som giver adgang til:
 • Deal flow i din indbakke: Et kontinuerligt flow af kompetence- og kapitalsøgende startups
 • Online adgang til alle startups, medlemmer, ugentlige events og værktøjer via medlemsplatformen
 • Bogen ”Angel Business” af Thomas Marschall - læs om hvordan du kommer godt i gang
 • Dit eget sekretariat - træk på Keystones' mange års erfaringer med f.eks. forhandling og værdisætning

Hvad koster det?

3.900,- (for IDA medlemmer)* Normal pris: 6.000,- + moms.
*Prisen dækker hele pakken. Man betaler fuld pris, selvom man ikke har mulighed for at deltage i alle kursusgange. Annullering af tilmelding med fuld tilbagebetaling kan ske frem til 28.01.21. 

Hvem er mine undervisere?
Jan Rosenbom, Partner, Keystones, 4014 6618, jr@keystones.dk
Jan har 25 års erhvervserfaring fra management consulting, internationalt salg, handel, logistik, projektledelse, og har i startup økosystemet fokuseret på risikokapital, strategi og sammensætning af det rette team. Jan har investeret i 8 startups. Uddannet M.Sc. International Business fra CBS/University of Singapore.

Kenneth Larsen, Partner og CEO i Keystones, 2425 1744, kl@keystones.dk
Kenneth har 30 års erfaring med international product og service management, salg og marketing, forretningsmodeller, startups, bestyrelsesarbejde og meget mere. Kenneth har investeret i 15 startups. Uddannet MBA fra Hult Business School og B.Sc.E.E. fra SDU.

Kursusdatoer: 2. feb. + 24. feb. + 9. marts + 17. marts - alle gange fra kl. 16:00-17:00.

Beskrivelse af kursusforløb

1. kursus: Introduktion til økosystemet: Kapitallandskabet for finansiering af startups
Når du involverer dig i startups som investor med enten risikovillig tid eller kapital, er det vigtigt at kende mulighederne for at ”geare” din investering med andre finansieringskilder. Hvem skal kontaktes hvornår og hvordan gribes aktørerne bedst an i praksis? Du får nogle praktiske værktøjer til at navigere. Vi tager temperaturen på det finansielle early stage økosystem i dagens Danmark og diskuterer fordele, ulemper og synergier mellem de forskellige finansieringsmetoder.

2. kursus: Sådan kommer du ind i et startup
Du brænder for iværksætteri, er risikovillig og har et ønske om at bidrage i et startup! Men hvordan laver du en aftale med et startup og tester et samarbejde på simpel vis? Hvordan ser aftalerne ud og hvordan sikrer man, at prisen på virksomheden ikke bliver for høj? Hvordan værdiansætter man et startup?
På dette kursus vil du bl.a. blive introduceret for en enkel 3-måneders dating/due diligence model, der klæder parterne bedst muligt på i den indledende samarbejdsfase, så de mest kritiske faldgruber undgås. Vi gennemgår konkrete metoder og case eksempler fra netværket.

3. kursus: Kom i gang med syndikerede investeringer i startups
Et syndikat er typisk en sammenslutning af 5-20 risikovillige investorer, som ledes af en lead investor og som går sammen om at investere i ét specifikt selskab. Investeringen sker typisk igennem et syndikeringsselskab, der stiftes til formålet og reguleres af vedtægter og evt. en syndikataftale eller "code-of-conduct", som investorerne tiltræder juridisk eller principielt. Syndikering er mere og mere udbredt i det danske early stage økosystem og det er derfor vigtigt at have kendskab til dette værktøj.

4. kursus: Exits
Vi afslutter forløbet med at tage fat i det sagnomspundne tema: "exits". Hvilke exit typer findes, hvordan salgsmodnes et startup, og hvordan skaber man alt i alt afkast af sine early stage investeringer? Vi gennemgår en række do's and dont's fra værktøjskassen og inddrager praktiske erfaringer fra medlemmer, som har prøvet rejsen fra investering til exit.

Kursusrækken afholdes som webinar. Link til webinaret tilsendes ved tilmelding. Hvis du bliver forhindret i at deltage i et kursus kan du efterfølgende se kurset som video replay.

Vigtig information vedrørende samtykke

Kursusrækken faciliteres af underviseren, Jan Rosenbom fra Keystones, som modtager oplysning om dit navn, mobiltelefon og e-mail adresse samt evt. firma og stillingsbetegnelse, da underviseren skal kunne tilpasse samt sende dig information om kursusrækken samt tilmelde jer de Keystones-møder, som indgår i kursuspakken.*

Da et af formålene med kurset er at fremme networking og erfaringsudveksling blandt deltagerne, bliver der også oprettet en deltagerliste med de samme oplysninger som nævnt ovenfor.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.


Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Du vil modtage link umiddelbart før afholdelse


Hvornår

Tirsdag d. 02. februar 2021

Kl. 16:00 - 17:00


Pris

Firmamedlem

3.900 kr.

Medlem af arrangør

3.900 kr.

Medlem

3.900 kr.

Seniormedlem

3.900 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

6.000 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 28. januar 2021

Kl. 23:59


Antal pladser

20


Ledige pladser

0

Arrangementsnr.

338716