Arrangement

LEGO koncernens bæredygtige planer – nye materialer, ”zero waste” og fremtiden for plast

LEGO Koncernen begyndte i 2018 at introducere bæredygtige materialer med en ambition om udelukkende at lave bæredygtige klodser i 2030. Det kræver nye materialer, nye processer og ny teknologi.

Messecenter Herning (MCH), Herning

Torsdag d. 07. oktober 2021

Kl. 15:15 - 16:00

Gratis

Tilmeldingsfrist 07. oktober 2021 - kl. 07:59

Hør René Mikkelsen, Senior Material Platform Manager hos LEGO, fortælle om virksomhedens "rejse" hen mod en produktion af bæredygtige klodser, og hvad det har krævet af nye materialer, processer og teknologi. 


I 2015 annoncerede LEGO-koncernen nemlig en ambition om, at koncernens brug af fossil plast skal være udskiftet med mere bæredygtige alternativer som for eksempel biobaseret eller genanvendeligt plast senest i år 2030. I 2018 lancerede LEGO de første elementer produceret af bio-polyethylen, og siden da har de fortsat rejsen med at udforske andre genanvendelige eller genbrugelige materialer til brug for elementer og klodser. 


Koncernen offentliggjorde i september 2020 ligeledes planer om at investere yderligere 2,5 milliarder kr. over tre år for at sætte endnu mere skub i initiativer inden for bæredygtighed, herunder udvikling af mere bæredygtige produkter, målet om ”zero waste”, CO2-neutral drift i 2022 og øget cirkularitet. Investeringen skal blandt andet bidrage til ambitionen om at gøre al emballage bæredygtig i 2025.   


Om René Mikkelsen

René Mikkelsen har forsket i og arbejdet med biokemi siden 1999, og har siden 2016 været Senior Project Manager hos LEGO, hvor han har stået i spidsen for udvikling af nye materialer og forskningsprojekter


Læs mere om LEGOs bæredygtige udvikling
__________

Obs. Dette event er en del af Technomania 2021 

Endelig kan vi mødes med kollegaer og samarbejdspartnere. Kom med til Technomania 2021, når beslutningstagere og influenter fra alle hjørner af industrien samles i Herning den 6. og 7. oktober. 

IDA byder dig igen i år på en messeoplevelse langt ud over det sædvanlige, og vi glæder os til at byde dig velkommen til to hæsblæsende og intense dage med fokus på, hvordan teknologi understøtter bæredygtig industri og FNs verdensmål, State-of-the-art teknologi og inspirerende talks fra ind- og udland om de nyeste teknologiske trends. 

Se og tilmeld dig alle øvrige talks her.

Technomania er en del af hi Tech & Industry i Herning. For at deltage i denne talk, skal du have billet til hi-messen. Billetten er gratis, og skal bookes på hi-messens website. (kan først bestilles fra august 2021)

Vi glæder os til at se dig!


Hold dig opdateret om Technomania 2021

Følg Technomania på Facebook.

Følg Techomania på Linked In

Hvor

Messecenter Herning (MCH)

Vardevej 1

7400 Herning

IDA Main Stage - Hal F (En del af Technomania 2021)


Hvornår

Torsdag d. 07. oktober 2021

Kl. 15:15 - 16:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 07. oktober 2021

Kl. 07:59


Antal pladser

300


Ledige pladser

298

Arrangementsnr.

340513


Arrangør

IDA Syd


Medarrangører

IDA Automation

IDA Education

IDA Energi

IDA Fyn

IDA Grøn Teknologi

IDA Lederforum

IDA Materialeteknologi

IDA Mechanical

IDA Nord

IDA Selvstændig

IDA Vestjylland

IT Gruppen, IDA Østjylland