Arrangement

LEGO koncernens bæredygtige planer – nye materialer, ”zero waste” og fremtiden for plast

LEGO Koncernen begyndte i 2018 at introducere bæredygtige materialer med en ambition om udelukkende at lave bæredygtige klodser i 2030. Det kræver nye materialer, nye processer og ny teknologi.

Messecenter Herning (MCH), Herning

Torsdag d. 07. oktober 2021

Kl. 15:15 - 16:00

Gratis

Hør René Mikkelsen, Senior Material Platform Manager hos LEGO, fortælle om virksomhedens "rejse" hen mod en produktion af bæredygtige klodser, og hvad det har krævet af nye materialer, processer og teknologi. 


I 2015 annoncerede LEGO-koncernen nemlig en ambition om, at koncernens brug af fossil plast skal være udskiftet med mere bæredygtige alternativer som for eksempel biobaseret eller genanvendeligt plast senest i år 2030. I 2018 lancerede LEGO de første elementer produceret af bio-polyethylen, og siden da har de fortsat rejsen med at udforske andre genanvendelige eller genbrugelige materialer til brug for elementer og klodser. 


Koncernen offentliggjorde i september 2020 ligeledes planer om at investere yderligere 2,5 milliarder kr. over tre år for at sætte endnu mere skub i initiativer inden for bæredygtighed, herunder udvikling af mere bæredygtige produkter, målet om ”zero waste”, CO2-neutral drift i 2022 og øget cirkularitet. Investeringen skal blandt andet bidrage til ambitionen om at gøre al emballage bæredygtig i 2025.   


Om René Mikkelsen

René Mikkelsen har forsket i og arbejdet med biokemi siden 1999, og har siden 2016 været Senior Project Manager hos LEGO, hvor han har stået i spidsen for udvikling af nye materialer og forskningsprojekter


Læs mere om LEGOs bæredygtige udvikling

https://www.lego.com/da-dk/aboutus/sustainability/environment/ 


Sponsoreret af IDA Syd. Læs mere om netværket her.

__________

Obs. Dette event er en del af Technomania 2021 

Den 6. og 7. oktober 2021 slår IDA dørene op til årets største teknologievent "Technomania", som er en del af hi Tech & Industry Scandinavia i Herning. I det 3.500 m2 store oplevelsesunivers byder IDA dig igen i år på en messeoplevelse langt ud over det sædvanlige. Kom med til to hæsblæsende og intense dage med fokus på, hvordan teknologi understøtter bæredygtig industri, state-of-the-art teknologi og inspirerende talks fra ind- og udland om de nyeste teknologiske trends. 

Se og tilmeld dig alle øvrige talks på programmet her. (Der er begrænset antal pladser, så tilmeld dig de talks, du ikke ønsker at gå glip af. Så er du sikret en plads)

Få gratis billet til hi messen 
Technomania er en del af hi Tech & Industry i Herning. For at deltage på Technomania skal du hente en billet til messen på hi messens hjemmeside.

Brug invitationskoden "Technomania" og kom gratis med

Hent din billet her

Vi glæder os til at se dig!

Markedsføring: Der tages ifm. Technomania video/billeder til markedsføringsformål. Henvendelse vedr. dette kan ske til Anne-Mette Hoff på amh@ida.dk.


Hvor

Messecenter Herning (MCH)

Vardevej 1

7400 Herning

IDA Main Stage - Hal F (En del af Technomania 2021)


Hvornår

Torsdag d. 07. oktober 2021

Kl. 15:15 - 16:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 07. oktober 2021

Kl. 14:00


Antal pladser

200


Ledige pladser

136

Arrangementsnr.

340513


Arrangør

IDA Syd


Medarrangører

IDA Automation

IDA Design og Innovation

IDA Education

IDA Energi

IDA Fyn

IDA Grøn Teknologi

IDA Lederforum

IDA Materialeteknologi

IDA Mechanical

IDA Nord

IDA Selvstændig

IDA Vestjylland

IT Gruppen, IDA Østjylland

Kurser for studerende