Webinar

Live Stream: Batteritog - behøver vi elektrificere alle jernbaner for at blive emissionsfrie??

Er batteritog en god løsning, som sparer køreledninger og master for kortere jernbanestrækninger? Lasse Toylsbjerg-Petersen fra Bombardier giver nogle svar!

Webinar/ foran din egen pc'er, tablet, smartphone

Onsdag d. 06. november 2019

Kl. 19:30 - 21:30

Gratis

 

BeskrivelseLink kopieret

Tog med elektrisk traktion tilbyder bedre performance, lavere driftsomkostninger og ingen emissioner. Derfor har Folketingets politiske partier bevilget penge itl at færdiggøre elektrificeringen af den danske Jernbane. Traditionel elektrificering med fundamenter, master, køreledninger, omformerstationer og i mange tilfælde erstatning af ældre broer med nye og højere udgaver, er også meget dyr. Særligt for de sekundære togstrækninger i Danmark – der udgør 58% af det danske jernbanenet – vil omkostningerne til elektrificering blive høje.

Samme konklusion har man nået i Tyskland, og det har ført til et krav om at alle nye tog fra 2024 er emissionsfrie – uden at landets 445 sidebaner elektrificeres. Som svar på denne udfordring tilbyder leverandørerne af togmateriel både tog drevet ved brint eller ved batterier. Særligt batteritog har en række spændende egenskaber i en dansk sammenhæng, hvor hovedstrækningerne elektrificeres, mens sidebanerne ikke bliver det. Samtidig er mange danske tog ved at være klar til udskiftning, og trafikmønstrene giver mulighed for at tænke nye løsninger ind i Jernbanen.

Foredraget her tager et grundigt kig på batteritog. Hvor langt er man i udlandet, hvad kan et batteritog, hvad kan det ikke – og på hvilke strækninger vil et skift til batteritog give et emissionsfrit løft af den kollektive transport.

Foredragsholder er Lasse Toylsbjerg-Petersen, der udover at være Salgsdirektør hos togproducenten Bombardier også har erfaring som planlægningschef i Banedanmark og industrial supervisor for en DTU Master Thesis om netop batteritog.

Obs! Ønsker du at deltage i det fysiske møde, i IDA Mødecenter, skal du tilmelde dig på arr. nr: 333927

 

Praktisk InfoLink kopieret

Hvor

Webinar/ foran din egen pc'er, tablet, smartphone

Fra egen pc/tablet/smartphone


Hvornår

Onsdag d. 06. november 2019

Kl. 19:30 - 21:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 06. november 2019

Kl. 19:20


Antal pladser

300


Ledige pladser

228

Arrangementsnr.

334033


Arrangør

IDA E


Medarrangører

El- & IT-gruppen, IDA Nordsjælland

IDA EL Sjælland

IDA Rail
 

Sådan deltager duLink kopieret

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.
Skriv din e-mail i det blanke felt og tryk Enter. Herefter er du registreret på sitet og vil modtage et link i din indbakke, som linker dig direkte videre til optagelsen.

Download præsentationer
Klik på Filer nederst i venstre hjørne af skærmen, når du har startet webinaret, her kan du downloade de præsentationsfiler som gennemgås.