Arrangement

Magasin museet med efterfølgende spisning

"Magasin under besættelsen " med efterfølgende spisning

Magasin Du Nord Museum, København K

Lørdag d. 03. oktober 2020

Kl. 10:00 - 13:00

Fra 220 kr.

Tilmeldingsfrist 28. september 2020 - kl. 23:55

Magasin museet har pt. en udstilling som hedder "Magasin under besættelsen". Og det er den som vi skal se og ikke mindst høre om.

I årene 1940-1945 var Danmark besat af Tyskland. Besættelsesårene betød store ændringer for Danmark generelt, men også for Magasin. Stormagasinet måtte tilpasse sig de nye tider, hvor varemangel, luftalarmer, regler om mørklægning og lukkede grænser blev en del af hverdagen. Nogle varer kunne man ikke længere skaffe, andre var rationerede. Der kom også efterspørgsel efter en hel ny type varer, så som mørklægningsgardiner, luftværnslamper og beredskabsæsker. Samtidig blev der udsendt nye forordninger, der betød, at alt lige fra måden, man lavede vinduesudstillinger på, til måden, hvorpå man solgte og indpakkede varer, skulle ændres.

Magasin markerede sig på flere måder under Besættelsen, og stormagasinet blev omdrejningspunkt for organisering af forskelligt illegalt arbejde.

Udstillingen ‘Magasin under Besættelsen’ fortæller historien om Magasin i de skelsættende besættelsesår, hvor man forsøgte at holde fast i mange traditioner, men også blev nødt til at tilpasse sig de ændrende forhold.

Moden under Besættelsen

Moden i 1940’erne var påvirket af krigen. Kjoler og dragter var inspireret af soldaternes uniformer, og tøjet blev mere tætsiddende og kantet. Det blev moderne med stofbetrukne knapper og brede skuldre med skulderpuder. Kvindernes hverdagsdragter var typisk knælange, ensfarvede kjoler, og skørterne var glatte med enkelte læg eller plisseringer. Sko og hatte blev vigtigt tilbehør, og somrenes damesko var ofte med åben tå for at skåne strømpernes mest udsatte punkt.

Magasin reparerer

I efteråret 1942 lancerede Magasin en stor kampagne ved navn ’Magasin reparerer’. I en tid med rationering og varemangel tilpassede Magasin sig, og stormagasinet fandt en ny måde at gøre sig relevant for sine kunder på. Gennem annoncer fortalte Magasin om alt det, de kunne reparere, og der blev oprettet en reparations-central, der hver dag svarede på hundredvis af henvendelser, og henviste til de forskellige reparations-afdelinger. Magasin kunne hjælpe med langt de fleste forespørgsler, men måtte dog afvise en herre, der henvendte sig og ville have repareret et knust hjerte.

Rundvisningen tager ca. 1 time og efter rundvisningen har vi bestilt bord til kl. 11.30 på Rest. 1733, Nybrogade 14. Det er 8 minutters gang fra museet.

Vi har bestilt frokostanretning til alle.

Prisen er incl. rundvisning og mad.

Drikkevarer er for egen regning.

Hvert medlem kan tage 1 ledsager med.

Arrangør: Stig Skødt tlf. 22 42 78 43

Hvor

Magasin Du Nord Museum

Vingårdsstræde 6

1070 København K


Hvornår

Lørdag d. 03. oktober 2020

Kl. 10:00 - 13:00


Pris

Ledig

220 kr.

Medlem

220 kr.

Seniormedlem

220 kr.

Studiemedlem

220 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 28. september 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

15


Ledige pladser

0

Tilvalg

Ledsager

250 kr.

Arrangementsnr.

337135