Webinar

Materialer til procesudstyr i pharma- og fødevareproduktion

Online seminar, der sætter fokus på materialer og rengøring af materialer i food/pharma.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Fra tirsdag d. 08. december 2020. kl. 13:00

Til torsdag d. 10. december 2020. kl. 16:20

Gratis

To halve dage på MS Teams.

Tirsdag den 8. december sætter vi fokus på de materialer, der anvendes til både føde- og medicinalvarer. Den globale favorit er rustfrit stål, og det er estimeret, at 90 % af verdens fødevarekontaktmaterialer netop er rustfrit stål. Det er der flere gode grunde til: Udover at stålet i samklang med EU-direktivet 1935/2004 kan modstå både fødevarer og CIP-midler (som regel), sikrer stålets ”passivitet”, at der ikke lækkes tungmetaller ud i produkterne.

Desværre er rustfrit stål aldrig ubetinget rustfrit. Både stålet, forarbejdningsmetoder og overfladebehandling skal vælges, så man ikke risikerer korrosionsskader, hverken under drift eller rengøring. Man skal derfor vælge det ”korrekte” rustfri stål, den optimale overfladebehandling og bruge de rigtige processer.

Udover det rustfrie stål rummer de fleste rørsystemer adskillige hundrede pakninger, men gummi er ikke bare gummi. Der er forskellige typer og endnu flere kvaliteter, og faldgruberne er store og dybe. Man skal kende sit gummi, før man vælger. Det sikrer god levetid og færre dyre driftsstop, når pakningerne skal udskiftes.

Torsdag den 10. december kommer eftermiddagen til at dreje sig om kunsten at holde udstyret rent. De seneste måneder med Corona har lært verden, at rengøring er vitalt for at holde udstyret rent, og få steder er det vigtigere end i food/pharma-produktionsudstyr – uanset om der er tale om uønskede mikroorganismer eller mindre levende forureninger, for slet ikke at nævne rouge i pharma-udstyr.

Dagens indlæg fokuserer derfor på rengøringsmidlerne. Hvad kræves af desinfektionsmidlerne? Hvordan sammensættes de? Hvordan bruges de – og hvor er det, vi skal passe på, så udstyret ikke ruster eller ødelægges på anden måde? Teorien krydres med eksempler fra rengøring af procesudstyr samt et par ”kedelige” case stories fra virkelighedens verden med skader, der er opstået, når rigtigt udstyr anvendes eller rengøres forkert, eller er dårligt designet.

Målgruppe
Seminaret er målrettet ingeniører, designere, konstruktører, teknikere og andre, der arbejder med vedligeholdelse, og kan se værdien af at holde et rørsystem rent uden at forårsage korrosionsangreb i stålet eller nedbrydning af pakningsmaterialerne.


Tilmelding
Der er IKKE online tilmelding hos IDA. Tilmelding sker direkte til ATV Semapp her

Deltagergebyr
Enkelt dag 995 kr. Medlemmer af IDA Mechanical, ATV Semapp og Dansk Materiale Netværk
Begge dage 1.495 kr. Medlemmer af IDA Mechanical, ATV Semapp og Dansk Materiale Netværk

Alle priser er uden moms. Tilmelder du dig før den 14. november sparer du 200 kr.

Webinaret er tilrettelagt af ATV Semapp og udbudt i samarbejde med IDA Mechanical. 

Bindende tilmelding
Din tilmelding er bindende, men du kan dog altid give din plads til en kollega. Bare husk at give os besked, så vi ved, hvem vi skal byde velkommen.

Spørgsmål?
Har du spørgsmål til onlineseminaret eller problemer med din tilmelding, kan du kontakte ATV-SEMAPP ved at maile atv-semapp@mek.dtu.dk eller ringe til Jytte Laursen på 4525 4898 eller Charlotte Leser på 4525 4899.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone


Hvornår

Fra tirsdag d. 08. december 2020. kl. 13:00

Til torsdag d. 10. december 2020. kl. 16:20


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 07. december 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

100


Ledige pladser

42

Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

338421


Arrangør

IDA Mechanical


Medarrangører

IDA Food Network

IDA Levnedsmiddelselskabet

IDA Materialeteknologi