Arrangement

Miljøstrategisk Årsmøde 2019: Erfaringer med FN's Verdensmål

FN's Verdensmål er pejlemærker for bæredygtig udvikling. Miljøstrategisk Årsmøde 2019 har fokus på erfaringer fra virksomheder, offentlige organisationer og uddannelsesområdet. I workshops er der mulighed for at diskutere erfaringer og afprøve værktøjer.

Aalborg Universitet - København Campus, København SV

Tirsdag d. 10. december 2019

Kl. 09:00 - 18:00

Fra 200 kr.

 

BeskrivelseLink kopieret

Temaet for Miljøstrategisk Årsmøde 2019 er "Erfaringer med FN's Verdensmål i virksomheder, offentlig planlægning og uddannelser."

Mange ser FN's Verdensmål som vigtige pejlemærker for social, økonomisk og miljømæssig bæredygtig udvikling. Hidtil har der imidlertid ikke været meget fokus på, hvordan private og offentlige aktører arbejder med verdensmålene og hvilke erfaringer, der er opnået. Derfor sætter Miljøstrategisk Årsmøde 2019 fokus på nogle af de erfaringer, som er opnået i private virksomheder, offentlige organisationer samt i forskellige initiativer på uddannelsesområdet, herunder arbejdet med at udvikle en national strategi for uddannelse for bæredygtig udvikling.

På Årsmødet 2019 præsenteres blandt andet erfaringer fra:·

  • Ingeniørforeningens Bæredygtighedskaravane og dens besøg på private og offentlige arbejdspladser og en efterfølgende analyse af nogle af disse erfaringer og identifikation af forskellige strategier for anvendelse af verdensmålene på ingeniørarbejdspladser (Jens Dorland, AAU og Michael Søgaard Jørgensen, AAU og IDA Grøn Teknologi)
  • Dansk Industris arbejde i projektet ”Fra filantropi til forretning” med udviklingsprocesser i virksomheder og udvikling og afprøvning af værktøjer til at planlægge og vurdere arbejdet med verdensmålene (Line Poulsen). Erfaringer fra bl.a. Stena Recycling (Rikke Helstrup)
  • Forskellige initiativer på uddannelsesområdet, herunder arbejdet med at udvikle en national strategi for uddannelse for bæredygtig udvikling i regi af ”RCE Danmark Uddannelse for bæredygtig udvikling” og arbejdet med at certificere skoler der arbejder med verdensmålene (Jeppe Læssøe, RCE Danmark Uddannelse for bæredygtig udvikling og Kristine Fjord Tolborg, Chora 2030)
  • Rambøll's rådgivning af private og offentlige aktører samt deres udarbejdelse af en baseline for Verdensmål nr. 11, som omsætter dette verdensmål til en dansk kontekst (Peter Andreas Norn)
  • Erfaringer fra Gladsaxe kommune med Gladsaxe-strategien (Bo Rasmussen)

Årsmødet har tre sessioner med fokus på erfaringer fra henholdsvis private virksomheder, uddannelsesområdet og offentlig planlægning. Hver session består af oplæg og workshop-diskussioner af mulighederne for at anvende de præsenterede erfaringer og værktøjer i egen organisationer, virksomhed m.m.

Der vil være registrering og let morgenmad fra kl. 8.45. Deltagerprisen inkluderer også frokost samt kaffe, te m.m. i løbet af Årsmødet.

Se det fulde program for dagen her.

Yderligere oplysninger: Michael Søgaard Jørgensen, msjo@plan.aau.dk, tlf. 2125 6815

 

Praktisk InfoLink kopieret

Hvor

Aalborg Universitet - København Campus

A.C. Meyers Vænge 15

2450 København SV

Lokale: Konferencesalen. Morgenmad og registrering fra kl. 8.45


Hvornår

Tirsdag d. 10. december 2019

Kl. 09:00 - 18:00


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

200 kr.

Ledig

200 kr.

Seniormedlem

200 kr.

Studiemedlem

200 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

400 kr.

Firmamedlem

400 kr.

Medlem af arrangør

400 kr.

Medlem

400 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 09. december 2019

Kl. 23:55


Antal pladser

100


Ledige pladser

29

Arrangementsnr.

334329


Arrangør

IDA Grøn Teknologi


Medarrangører

IDA Teknologivurdering

IDA Verdensmål