Arrangement

Når uvisheden rammer projektledelsen

I denne workshop vil du blive præsenteret for en række metoder, der kan styrke dig i de situationer, hvor der opstår uvished i projektet. Du får hjælp til at finde balancen, når målet er projektleverancer og værdiskabelse.

IDA, København V.

Torsdag d. 17. september 2020

Kl. 17:00 - 19:00

Gratis

9 pladser tilbage

 

BeskrivelseLink kopieret

Når uvisheden rammer projektledelsen  

Hvad gør du, når dit projekt er præget af uvished? Når du ikke længere kan planlægge vejen til målet, eller knap nok kender endemål? Hvis du går efter mere styring og øget kontrol, tager du en stor chance og risikerer høj grad ineffektivitet . Og accepterer du mindre styring, prikker du til en grundlæggende menneskelig utryghed for det uvisse.  Så hvordan finder man balancen, når målet fortsat er projektleverancer og værdiskabelse?

Med indsigt fra kompleksitetsvidenskaben vil du på denne workshop blive præsenteret for en tænkning og en række metoder, der kan styrke din praksis i netop de situationer. Hvis uvisheden er et grundvilkår, må vi således designe og udføre vores projekter derefter.

Indhold på workshoppen:

  • Kort intro til kompleksitet og kompleksitet i og omkring projekter – med udgangspunkt i virkelige cases. 
  • Mennesket og uvisheden – vigtige psykologiske faktorer at holde sig for øje.
  • Skab dybere indsigt i konteksten – konteksten som det afgørende udgangspunkt for metoder og tilgange (her introduceres to metoder, hvoraf den ene bringes i anvendelse)
  • Sæt fokus på dynamikkerne – eksempelvis gennem NetMapping-metoden. Relationer som afgørende frem for ”blot” den enkelte interessent.
  • Fremdrift og resultatskabelse i kompleksiteten: små forsøg (safe-fail-principper) og arbejdet med svage signaler og mønstre. Fortælles via konkrete cases.
  • Projektlederens vigtigste kompetencer i kompleksiteten

Om oplægsholderen

Jacob Christoffer Pedersen er til daglig partner og direktør for konsulentydelser i Incento. Hans fokus er på kompleksitet i organisatoriske sammenhænge, og på hvordan man skaber rammerne for, at udvikling og resultatskabelse kan finde sted i organisatorisk/samfundsmæssig virkelighed præget af dynamik og uvished. Den praktiske erfaring har Jacob fra ledende stillinger samt som projektleder inden for kommunikationsbranchen på både dansk og nordisk plan. Jacob holder jævnligt foredrag og workshop om temaet og skriver om det i en række medier. Jacob er desuden forfatter til bogen ”Projektkompasset – Projektledelse i en foranderlig virkelighed” fra Samfundslitteratur 2019.

Ved udeblivelse fra arrangementet eller afbud efter afmeldelsesfristen betales et no-show-fee på 250 kr.

Skal du med til andre møder/kurser? Læs mere her: IDA Proces' Arrangementskalender

Bliv medlem af IDA Proces netværket og opnå rabat på deltagelse i møder/kurser
Medlemskab af IDA Proces er gratis for IDA medlemmer, tilmeld dig her hvis du ønsker medlemskab (husk du skal være logget på ida.dk), vælg Min Profil → Netværk og Abonnementer. Alle kan tilmelde sig IDA Proces' nyhedsmail gratis, tilmeld dig her hvis du fremover vil modtage IDA Proces' nyhedsmail.

Du kan følge IDA Proces på LinkedIn eller melde dig ind i vores Facebook-gruppe.

 

Praktisk InfoLink kopieret

Hvor

IDA

Kalvebod brygge 31-33,

1780 København V.


Hvornår

Torsdag d. 17. september 2020

Kl. 17:00 - 19:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 09. september 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

20


Ledige pladser

9

Arrangementsnr.

335624


Arrangør

IDA Proces