Webinar

NASAs Perseverance rover mission - første del af ”Mars Sample Return”

18. februar 2021 lander NASAs Perseverance rover i Jezero-krateret på Mars, hvor den skal indsamle prøver af overfladen. De mest interessante pakkes i små rørformede containere, som indsamles af en ny rover, som ESA skal levere til retur-missionen.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Onsdag d. 20. januar 2021

Kl. 19:30 - 21:00

Gratis

Foredragsholder: Morten Bo Madsen, Ph.D.
Lektor i (planet-)fysik ved Niels Bohr Instituttet, KU.
 
Arrangør: Jesper Mygind, Ph.D.
Docent emeritus, DTU FYSIK
 
Den 18. februar 2021 lander NASAs Perseverance rover i Jezero-krateret på Mars. Formålet med missionen er at finde og indsamle overfladeprøver, som er interessante nok til at blive hentet tilbage til Jorden. Dette sker med en fælles ESA/NASA-mission, der i øjeblikket er under planlægning. De returnerede prøver forventes blive undersøgt af førende laboratorier i begyndelsen af 2030’erne.
 
Perseverance medbringer to teknologi-eksperimenter, seks recognosceringsinstrumenter og et yderst komplekst prøveudtagnings- og håndteringssystem. Dette vil kunne forsegle de udtagne prøver og efterlade dem i grupper af små rørformede containere på Mars overfladen, hvorfra de skal indsamles vha. en ny rover, som ESA forventes at levere til retur-missionen.
 
I foredraget beskrives, hvordan instrumenter om bord vil blive brugt til at lokalisere de mest interessante prøver og til at analysere de forhold, hvorunder disse prøver er dannet. Landingsstedet er valgt, fordi det har det måske bedste potentiale for at finde spor af fortidigt mikrobielt liv på Mars.
 
Det første teknologieksperiment er en helikopter; en lille drone, der skal testes som et fjern-recognosceringsværktøj for fremtidige missioner, mens det andet, MOXIE, skal producere oxygen direkte fra Mars-atmosfærens CO2. Oxygen er vigtigt, når mennesker skal besøge Mars i begyndelsen af 2040’erne; ikke mindst som oxydant for det brændstof, som skal bringe gæsterne hjem igen.
 
 
 
Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. 
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer


Arrangør: IDA, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Onsdag d. 20. januar 2021

Kl. 19:30 - 21:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 20. januar 2021

Kl. 19:30


Antal pladser

200


Ledige pladser

53

Arrangementsnr.

338824


Arrangør

IDA E


Medarrangører

IDA GEO

IDA Space