Arrangement

Ordet ... på Folketeatret

En klassiker om tro og tvivl.

Folketeatret, København

Torsdag d. 25. februar 2021

Kl. 17:45 - 22:00

Fra 410 kr.

Tilmeldingsfrist 25. december 2020 - kl. 23:55

Da digterpræsten Kaj Munk (1898-1944) i 1925 skrev sit skuespil Ordet, ville han give publikum et ”chok i sjælen”. Og det er vitterligt også stærke sager, man præsenteres for, når et genopstandelsesmirakel finder sted i stuen hos den vestjyske storbonde Mikkel Borgen.

Der skal mod til at tro på det, som ikke kan forklares, og at sætte spørgsmålet om tro på dagsordenen er noget, der for alvor kan sætte sind i kog. Kun få går uberørt fra et møde med dette særsyn af et drama, hvor ”alt er muligt” for den, der tror.

Ved førsteopførelsen i 1932 på Betty Nansen Teatret blev skuespillet en bragende succes, og Carl Th. Dreyers filmatisering fra 1955 gik sin sejrsgang i de danske biografer. Her indbragte den instruktøren en Bodilpris for bedste danske film, desuden - senere på året - Venedig-festivalens store pris Guldløven og herudover den amerikanske kritikerpris Golden Globe. Endelig kom Ordet i 2006 på den danske kulturkanon med den begrundelse, at det var ”et stykke enestående dansk kultur, som repræsenter et nybrud og samtidig formår at fortælle en almenmenneskelig historie, der rækker ud over den tid, hvor det blev skrevet”.

Det er Waage Sandø, vi ser i rollen som familiens grundtvigianske overhoved Gamle Borgen, egnens største gårdejer, der nægter sin yngste søn Anders (Mads Reuther) at gifte sig med den pige han elsker, Anne (Nadia Jasmin Nielsen), fordi hendes far Peter Skrædder (Preben Kristensen) er den lokale leder af indre mission. Også selv om Borgens dybt kristne og godhjertede svigerdatter Inger (Amalie Dahlerup), der er gift med den ældste søn Mikkel (Morten Brovn), som driver gården, prøver at lægge et godt ord ind for det unge par. Rollen som den mellemste søn Johannes, som tilsyneladende har mistet forstanden af at læse teologi, varetages af Esben Dalgaard Andersen. Herudover medvirker Albert Stein Ankerstjerne, Jeanette Binderup-Schultz og Peder Holm Johansen som henholdsvis præstenKirstine, der gift med Peter Skrædder, og lægen.

For instruktionen står Moqi Trolin og for scenografien Palle Steen Christensen.

Programmet ser ud som følger:

Kl. 17.45 åbnes dørene til Folketeatret,

Kl. 18.00 serveres en sandwich og en drikkevare på Snoreloftet, teatrets hyggelige café, og

Kl. 19.30 starter forestillingen på teatrets store scene. I pausen serveres et glas cremant.

IDA-arrangør har rigtig gode billetter (3., 4., og 5. række), og teatret udlåner teleslynger, hvis der er behov herfor.

Maks. 1 ledsager.

 

PS: Sluttidspunktet er foreløbigt, da prøverne endnu (her i maj) ikke er begyndt. Når stykkets nøjagtige spillelængde kendes, vil der i givet fald blive korrigeret.

 

 

Hvor

Folketeatret

Nørregade 39

1165 København

IDA-arrangør udleverer billetter ved indgangen fra kl. 17.30 til kl. 17.45.


Hvornår

Torsdag d. 25. februar 2021

Kl. 17:45 - 22:00


Pris

Ledig

410 kr.

Medlem

410 kr.

Seniormedlem

410 kr.

Studiemedlem

410 kr.

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 25. december 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

30


Ledige pladser

28

Tilvalg

Ledsager

510 kr.

Arrangementsnr.

336408