Arrangement

OXA, Peder Skram, Sælen og Sehested - 4 spændende oplevelser

Guidet rundtur til OXA søværnets museum for trådløs telegrafi og de 3 danske orlogsfartøjer Fregatten Peder Skram, Ubåden Sælen og Torpedo Missilbåden Sehested, med efterfølgende Skipperlabskovs og drikkevarer i officersmesserne alt i et besøg på Holmen.

Fregatten Peder Skram, København K

Søndag d. 12. september 2021

Kl. 13:00 - 19:30

Fra 0 kr.

Tilmeldingsfrist 09. september 2021 - kl. 23:59

OXA Søværnets museum for trådløs Telegrafi.
Kystradiostationen blev opført af Orlogsværket i 1908, og Kystradio-stationen har betjent både søværnet og handelsflåden. Søværnet var allerede fra 1899 den førende myndighed i Danmark indenfor trådløs telegrafi, og museets samling omfatter et bredt udsnit af apparatur, som har været anvendt i kystradiostationen og i søværnets skibe siden radioens pionertid. Museet råder bl.a. over helt enestående klenodier som en Siemens-Braun gnistsender og kohæremodtager, der blev indkøbt af søværnet i 1902. Stationen er antagelig et af de meget få eksemplarer, der stadig er bevaret i komplet tilstand.

Fregatten Peder Skram var flådens flagskib.
Aktiv under den Kolde Krig, ved Nato-operationer i Atlanterhavet, ved missiluheldet på Sjællands Odde samt mange andre interessante begivenheder. Gamle fregatsejlere vil vise rundt i flere af skibets 250 rum på de 7 dæk, hvor der bl.a. er adgang til Banjer (sovesale), Kabys (køkken), Messer (spisestuer), lukafer, arresten, maskinrum, O-rum, teknik-rum og broen. Fregattens store dobbelte 127mm kanoner vil blive åbnet, og udefra kan man undersøge missiler, torpedoer, granater kanoner m.m.

Sælen Danmarks sidste ubåd står nu på land.
Sælen har en dramatisk historie, først i norsk og derefter i dansk tjeneste, kulminerende med krigspatruljer i Golfen under krigen med Sadam Hussein og det Irakiske Styre. Ubådens 8 torpedoer gav den en meget stor slagkraft, men dens meget avancerede lytteudstyr viste sig af stor betydning under og efter Den Kolde Krig. Skjult under havoverfladen kunne Sælen afsløre og skygge mistænkelige skibe. Besøgende hører udenfor, Sælens historie og kommer derefter i hold på 4 ombord og oplever bådens kompakte indre, hvor alt står, som da Sælen vendte tilbage fra sin sidste patrulje i efteråret 2004.

Sehested Torpedomissilbåden var en afgørende del af Danmarks forsvar under Den Kolde Krig.
Her kunne unge officerer og deres skibskammerater afprøve grænser, både de taktiske, tekniske, menneskelige og sociale. Bevæbnet med målsøgende torpedoer, programmerede missiler og hurtigt skydende maskinkanoner kunne Sehested måle sig med Warswapagtens nyeste fregatter. Når bådens 3 gasturbiner blev startet op, kom farten over 55km i timen. Besætningen på 25 personer var et Team, hvor alle stod sammen i medgang og modgang, og hvor alle havde en vigtig plads at besætte. Pladsen ombord er trang , for skibet er stadig pakket med elektronik og andet udstyr, helt som det så ud, da det vendte hjem fra sin sidste øvelse i efteråret 2000. Besøgende hører derfor Guiden fortælle skibets historie udenfor og kommer efterfølgende indenfor i grupper på 4.

Vi slutter dagen af i officersmesserne med hyggelig Skipper Labskovs og drikkevarer, alt er inklusiv i prisen.

Hvor

Fregatten Peder Skram

Elefanten 2 Holmen ( Nyholm)

1439 København K

Vi starter kl. 13 på pladsen foran landgangen til Peder Skram, - Nyholm, Elefanten 2 1439 Kbh. K


Hvornår

Søndag d. 12. september 2021

Kl. 13:00 - 19:30


Pris

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ikke IDA-medlem

250 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

250 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 09. september 2021

Kl. 23:59


Antal pladser

48


Ledige pladser

0

Tilvalg

Ledsager

250 kr.

Arrangementsnr.

340308


Arrangør

IDA Elteknik


Medarrangører

IDA E

IDA EL Sjælland

IDA Militærteknik

IDA Sjælland

Seniorudvalg, IDA Sjælland