Arrangement

Ringsted Radiomuseum - guidet rundtur, Sct. Bendts Kirke og Ringsteds historie

IDA Byg Sj inviterer til en spændende lørdagstur i Ringsted hvor vi skal starte på Ringsted Radiomuserum. Efter middagen hører vi om Ringsteds historie fra det første Ringsted Kloster frem til nu og slutter med at høre om Ringsted bys historie og brande.

Ringsted Radiomuseum, Ringsted

Lørdag d. 03. oktober 2020

Kl. 10:00 - 16:00

Fra 250 kr.

Tilmeldingsfrist 01. oktober 2020 - kl. 14:00

 

BeskrivelseLink kopieret

Vi starter med foredrag om Ringsted Radiomuseum og om de mange radiofabrikker der har været i Danmark. Efter foredraget er der guidet rundvisning med et par fagfolk, på radiomuseets særudstilling for 2020.

Efter vi har spist og kommet ind i Sct. Bendts Kirke, er der mulighed for at komme op over hvælvingerne og se på konstruktionerne. Her er der også mulighed for at se, hvordan hvælvingerne er blevet til, da kirken ikke var født med dem.

Program:

Kl. 10:00 Indledning og dagens program v/ Keld Olsen IDA Byg Sj.

Kl. 10:05 Besøg på Ringsted Radiomuseum, på adressen Sct. Hansgade 34, med foredrag og guidet rundvisning på åres særudstilling v/Bjarne D. Nielsen, formand for radiomuseet.

Kl. 12:00 Frokost på Raadhuskroen Sct. Bendtsgade 8.

Kl. 13:30 Guidet rundvisning i Ringsted by og gennemgang af byens historie fra ca. 1080
til i dag del 1 v/Elmo Hansen.

Kl.14:00 Guidet rundvisning i Sct. Bendts Kirke v/ Elmo Hansen.

Kl.15:15 Guidet rundvisning i Ringsted by og gennemgang af byens historie fra ca. 1080

til i dag del 2 v/Elmo Hansen.

Kl.15:30 Afslutningen på dagens program og mulighed, på egen hånd at gå en tur i byen.

Eventuelle spørgsmål til arrangementet kontakt Keld Olsen på 60825489 / keldolsen2@godmail.dk


Nærmer beskrivelse af dagens program:

Ringsted Radiomuseum:

Vi starter med foredrag om Ringsted Radiomuseum og de mange radiofabrikker der har været i Danmark, herunder er det muligt at nyde kaffe/te og kage. Efter foredraget er der guidet rundvisning med et par fagfolk, på Radiomuseum´s særudstilling for 2019, som er Deres hidtil flotteste og største udstilling med SÆR-udstillingen "De 5 forbandede år"
Vi har købt rettighed til brug af Arne Ungermann - vignetten. Desuden har vi aftalt fortsat samarbejde med DR-Museum, som hjælper os med udlån af kameraer og monitorer.

Mere om Ringsted Radiomuseum på link http://www.radiomuseum.dk

Frokost:

Frokosten spiser vi på Raadhuskroen, er der over 25 deltager får vi det store kolde bord, med alt hvad man kan spise og der serveres børnemenu til børnene. Drikkevarer er for egen regning.

Byrundtur del 1:

Efter frokost på Raadhuskroen, skal vi høre om Ringsted by historie fra ca. 1080 til nu. Hvor vi starter og høre om Tingstedet og bl.a. skal se de store kampesten, der er beviset på, at landstinget engang blev holdt i Ringsted og alle de brande der har hærget byen, hvor bl.a. Ringsted Kloster nedbrænder i 1806 og medvirker til at der ikke er mange ældre huse eller bebyggelser i byen, dog er kirken fra 1170.

Sct. Bendts Kirke:

Vi starter vores lørdags tur i Sct. Bendts Kirke, her skal vi bl.a. høre om første Ringsted Kloster som nedbrændte i 1806. Sct. Bendts Kirke var fra 1182 til 1341 kongehusets gravkirke og derfor ligger en række monarker og deres dronninger begravet i kirken. Her kan det også nævnes at kirken blev brugt som landsting i et par hundrede år indtil 1805. Uden for kirken foran rådhuset kan man se de store kampesten, der er beviset på, at landstinget engang blev holdt i Ringsted

Byrundtur del 2:

Efter vi har haft en rundvisning i kirken, kår vi ud og Bugels Gravhøj, Klosterhaven og Børsen, efterfølgende er der mulighed for på egen hånd at besigtige byen.
For mere information om Sct. Bendts Kirke, gå ind på: www.ringstedsogn.dk og Ringsted Radiomuseum på: http://www.radiomuseum.dk

Parkering: Q-park, Christian Petersens Gård (indkørsel fra Sct. Hansgade lige overfor Radiomuseet eller fra Dagmarsgade), brug Easypark app.

Tog: 750 meter fra Ringsted Station, gåtid 10-12 minutter. Brug rejseplanen.dk.

--------------------------

Deltagerbetalingen indeholder entre, kaffe/te og kage på Ringsted Radiomuseum, frokost på Raadhuskroen og guide på hele turen. Drikkevarer er for egen regning.

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her >
Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer, deltage i debatten på Universe og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

 

Praktisk InfoLink kopieret

Hvor

Ringsted Radiomuseum

Sct. Hansgade 34

4100 Ringsted


Hvornår

Lørdag d. 03. oktober 2020

Kl. 10:00 - 16:00


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

250 kr.

Firmamedlem

250 kr.

Medlem af arrangør

250 kr.

Ledig

250 kr.

Medlem

250 kr.

Seniormedlem

250 kr.

Studiemedlem

250 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

325 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 01. oktober 2020

Kl. 14:00


Antal pladser

40


Ledige pladser

14

Tilvalg

Ledsager

250 kr.

Børn, under 16 år

150 kr.

Arrangementsnr.

331381


Arrangør

BYG Sjælland, IDA Sjælland


Medarrangører

Bygningsteknisk Gruppe, IDA Nordsjælland

Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland

IDA - Historisk Teknologi, HITEK

IDA Sjælland