Arrangement

Rundvisning på Garderhøjfortet

Rundvisning på Garderhøjfortet. Garderhøjfortet blev opført i 1886-92 for frivilligt indsamlede midler fra altovervejende ”Den fri-villige Selvbeskatning til Forsvarets Fremme”, i alt 1,5 mio ”datidskroner”.

Garderhøjfortet, Gentofte

Onsdag d. 19. maj 2021

Kl. 13:00 - 16:00

Gratis

Garderhøjfortet blev opført i 1886-92 for frivilligt indsamlede midler fra altovervejende ”Den fri-villige Selvbeskatning til Forsvarets Fremme”, i alt 1,5 mio ”datidskroner”. Denne uhyrlige sum svarer i dag til ca. kr. 80 mio. Fortet blev også udstyret med en infanterikaserne, men hovedformålet var artillerifort, blandt andet med et helt moderne pansret hovedtårn, Model Grusonwerk med 2 stk. 15 cm lang kanon fra svenske Finspong. Under den store restaurering op til 2013 blev hovedtårnet sat i stand og genforsynet med originale kanoner og ”Eksperimentarium” leverede en formidlings-udstilling. Kristine Klinkhammer Adler-Nissen viser halvdelen af deltagerne rundt i kanontårn og udstilling. Jens Brendstrup, der var aktiv under restaureringen, vil vise den anden halvdel af deltagerne rundt udenfor evt. infanterikaserne og skytsetagen. Efter en pause med kaffe/the og kage byttes der.

På Garderhøjfortets hjemmeside, Garderhøjfortet@gentofte.dk, kan der studeres nærmere om stedet samt læses om adgang med bil, tog og bus.

v/ akademiingeniør Jens Brendstrup og fortets leder Kristine Klinkhammer Adler-Nissen


Du behøver ikke være IDA medlem for at deltage i arrangementet. Tryk på tilmelding og opret dig, så er du tilmeldt arrangementet.

_____________________________________________________


GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsmail. Så går du ikke glip af alle de spændende kurser, konferencer, gå hjem-møder og virksomhedsbesøg, vi afholder hvert år.

TILMELD DIG HER

Du kan sagtens modtage nyhedsmailen, selvom du ikke er IDA medlem - det er åbent for alle.

Hvor

Garderhøjfortet

Garderhøjfortet 4

2820 Gentofte

Se mødetavlen


Hvornår

Onsdag d. 19. maj 2021

Kl. 13:00 - 16:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 12. maj 2021

Kl. 23:55


Antal pladser

40


Ledige pladser

10

Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

338657