Arrangement

Rundvisning på Roskilde nye bydel Musicon

MUSICON – bydelen der først rummede en betonfabrik, men siden 2008 har udviklet sig til et nyt, spændende og attraktivt område i Roskilde. Vores guide fortæller os om bygninger og visioner. Herefter spiser vi i Cafe ragnarock en lækker platte.

Musicon rundvisning, Roskilde

Onsdag d. 02. september 2020

Kl. 11:00 - 14:00

Fra 80 kr.

Tilmeldingsfrist 23. august 2020 - kl. 23:55

 

BeskrivelseLink kopieret

Hvad er bydelen Musicon egentlig? Og hvordan opbygger man erhverv i en helt ny bydel?

Kom med til en spændende rundvisning i Roskildes nye kreative bydel.

Vores guide viser os nogle af de mange spændende initiativer, projekter, virksomheder og meget andet som allerede er blomstret op på Musicon – og hvor endnu flere er på vej.

Vi mødes foran Musicon-huset på Pulsen 5c, 4000 Roskilde

MUSICON – bydelen der først rummede en betonfabrik, men siden 2008 har udviklet sig til et nyt, spændende og attraktivt område i Roskilde. De gamle industribygninger blander sig med ny arkitektur i international klasse – der er i dag virksomheder, foreninger, kulturaktører og grønne områder.

Vi bl.a. hører om visionen bag Musicon, og tager en tur på Rabalderstræde til Rabalderparken og ser boliger, aktører og kulturinstitutioner – og lytter til historier om både gadenavne, skaterpark med håndklappet beton og hallerne.

Mange kende museum ”RAGNAROCK”. Den ikoniske bygning beklædt med guldpyramider, er tegnet af det danske arkitektfirma COBE og det hollandske MVRDV. I 2016 åbnede.

Desuden skal vi hører om byggeriet i kvartererne Bifaldet, Basgangen, Indfaldet, Containerstriben og Den Røde Tråd som er flot arkitektur og spændende byrum, så der bliver en masse ny by at gå på opdagelse i.

I bydelen oplever vi derfor mere og mere, at byliv, boligliv og byggeaktiviteter udspiller sig side om side. Sammen med bydelens aktører har vi i foråret budt velkommen til nye beboere i rækkehusene på Rampelyset og i højskolens lærerboliger og i efteråret til de første beboere i Bifaldets lejligheder. Samtidigt er flere nye og spændende boligbyg­gerier under opsejling, så det i de kommende år bliver en tilbagevendende begivenhed at tage imod nye tilflyttere og få dem involveret i bydelens liv.

Vi spiser på Cafe ragnarock efter rundvisningen en lækker platte eller noget tilsvarende.Caféen er p.t. lukket og vi forventer at en ny forpagter overtager cafeen om 1 mdr., hvorefter vi bestemmer vores mad. Drikkevarer for egen regning.

Program:

Rundvisningen kl 11-12.00

Spisning kl 12.15-14.15

Arrangør: Kjeld Grønbech groenbech20@hotmail.com

 

Praktisk InfoLink kopieret

Hvor

Musicon rundvisning

Pulsen 5c 4000 Roskilde

4000 Roskilde


Hvornår

Onsdag d. 02. september 2020

Kl. 11:00 - 14:00


Pris

Medlem af arrangør

80 kr.

Ledig

80 kr.

Medlem

80 kr.

Seniormedlem

80 kr.

Studiemedlem

80 kr.

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 23. august 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

24


Ledige pladser

0

Tilvalg

ledsager

180 kr.

Arrangementsnr.

336944


Arrangør

Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland


Medarrangører

BYG Sjælland, IDA Sjælland

IDA Trafik og byplan