Webinar

Se med hjemmefra når vi sender fra Innovationsfestival i Dandy Business Park

Få webinar-adgang til en række interessante oplæg om bl.a. CO2-reduktion, elforbrug til køling og elnettets fremtidige udfordringer

Webinar/ foran din egen pc'er, tablet, smartphone

Torsdag d. 29. august 2019

Kl. 11:00 - 15:00

Gratis

Dandy Business Park afholder Innovationsfestival, som byder på en masse spændende oplæg, workshops m.v. I den forbindelse sender vi fra telt 4, hvor temaet er koncenteret omkring det energitekniske område.

Såfremt det er teknisk muligt, vil vi bestræbe os på at sende direkte fra teltet fra kl.11:00. Hvis det mod forventning ikke er muligt, vil du modtage en mail, så snart webinaret er tilgængeligt.

Program - telt 4

11:00-11:30 Gør dit elforbrug til køling fleksibelt
v. Frank Iversen, Senior Teknologiansvarlig, CLEAN

Det danske elforbrug til køling er stort og stigende. Det er i dag karakteriseret ved at være ufleksibelt. Kompressorerne kører, når der er behov for køling. Hvad er det økonomiske potentiale nu og i fremtidige prisscenarier, når du gør dit elforbrug til køling fleksibelt? Kom og hør, hvordan det kan gøres.

11:35-12:05 Power2X
v. Thomas Paarup Pedersen, New Technologies, Energy, Rambøll

Power2X bliver en vigtig brik i den fremtidige integration af endnu mere vedvarende (og fluktuerende) produktionskapacitet i vores energiforsyning. Kom og bliv klogere på, hvordan vi kan bruge elektricitet, når det er billigt, til noget andet, vi har brug for.

12.10-12.40 Ny Rosborg - Danmarks første energiresiliente bydel?
Søren Erbs Poulsen, Docent,ph.d., VIA University College

VIA University College, Centrum Pæle, Vejle Kommune, Vejle Fjernvarme og Vølund Varmeteknik har
gennem de sidste 2 år undersøgt mulighederne for, at Ny Rosborg bliver Danmarks første energi-resiliente bydel. På workshoppen
præsenteres projektresultaterne, og det vil blive diskuteret, hvorledes VIA’s ingeniørstuderende er inddraget i projektet.

12.45-13.15 Elnettets udfordringer i fremtiden og hvad gør vi ved det?
v. Tommy Lykkegaard, chefkonsulent, TREFOR Infrastruktur

Elnettet bliver kraftigt belastet, når vi får mange flere elbiler, varmepumper, solceller osv. Den såkaldte elektrificering som er en forudsætning for den grønne omstilling. Kom og hør TREFORs bud på en løsning.

13.20-13.50 Energifleksibilitet i detailhandlen
v. Mikkel Baun Kjærgaard, ph.d., Professor, Syddansk Universitet

Workshop: I fremtiden skal alle bruge mest el, når der er meget vedvarende energi i elnettet. Det kan betyde et forbedret grønt regnskab og besparelser på bundlinjen. Men hvordan gør detailhandlen sig klar til at score gevinsten? Vi ser på mulighederne for både butik og teknologileverandør.

13.55-14.25 Fremtidens forbrugere – lyt til dem – de er ’powerful’
v. Anette Priess Gade, Circular by Innovation Lab og Jarle Fink Kondrup, Experiences by Innovation Lab

Hvad betyder bæredygtighed for fremtidens forbrugere – hvordan vil de købe ind, og hvorfor er det vigtigt at give dem oplevelser?

14.30-15.00 Danmark har løsningerne
v. Preben Birr-Pedersen, CEO - House of Energy

Nu skal vi vise dem og sætte dem sammen på nye måder. Udfordringen med at nå en CO2-reduktion på 70 procent i 2030 kræver, at vi sammentænker løsningerne og sikrer balance mellem produktion og forbrug. I Danmark har vi for alvor noget at byde ind med. Vi skal i gang med at plukke teknologierne fra øverste hylde og sætte dem sammen på nye måder.

Du kan se det fulde program for dagen her.

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.
Skriv din e-mail i det blanke felt og tryk Enter. Herefter er du registreret på sitet og vil modtage et link i din indbakke, som linker dig direkte videre til optagelsen.

Download præsentationer:
Klik på Filer nederst i venstre hjørne af skærmen, når du har startet webinaret, her kan du downloade de præsentationsfiler som gennemgås.

Arrangør: Webinaret er arrangeret af Ingeniørforeningen.

Hvor

Webinar/ foran din egen pc'er, tablet, smartphone

Fra egen pc/tablet


Hvornår

Torsdag d. 29. august 2019

Kl. 11:00 - 15:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 29. august 2019

Kl. 10:00


Antal pladser

300


Ledige pladser

280

Arrangementsnr.

333250


Arrangør

IDA Energi


Medarrangører

Energiteknisk Gruppe, IDA Nord

IDA Energi, Østjylland

IDA Køle- & Varmepumpe teknologi