Arrangement

Seminar pandemihåndtering: Forudsætninger og vurdering

Seminaret vil fremlægge data og analyser til at belyse faktorer som påvirker landes og specielt deres sundhedssystemers pandemihåndtering. Som optakt præsenteres den hidtil mest omfattende internationale analyse af pandemiberedskabet i alle verdens lande

IDA Conference, København V

Mandag d. 11. oktober 2021

Kl. 18:00 - 21:00

Fra 0 kr.

Tilmeldingsfrist 10. oktober 2021 - kl. 23:59

Seminaret vil fremlægge data og analyser til at belyse faktorer som påvirker landes og specielt deres sundhedssystemers pandemihåndtering.

Som optakt præsenteres den hidtil mest omfattende internationale analyse af pandemiberedskabet i alle verdens lande - som ved et sært tilfælde fremkom få uger inden verden hørte om en ny virus i Wuhan.
Denne grundige analyse rangordnede landenes evne til at håndtere en epidemi, men efterhånden som covid-19-pandemien skred frem viste det sig at landenes smittekontrol og dødelighed ingen sammenhæng havde med denne rangordning.

Kritikere har påpeget at analysens dominerende fokus på teknokratiske og kapacitetsmæssige faktorer har ledt til en systematisk undervurdering af sociopolitiske og sociokulturelle dimensioner.

Seminaret vil belyse disse dimensioner ved bl.a. at fremdrage metoder og resultater fra HOPE projektet, koordineret fra Aarhus Universitet, med vægt på tillid, legitimitet og adfærdsholdninger, herunder befolkningens tiltro til egne muligheder for at påvirke smitterisiko.

Til slut vil seminaret belyse hvordan vi kan vurdere de direkte og indirekte virkninger af en pandemi. Dvs. hvad der bør tælle som effektiv eller så-god-som-mulig pandemihåndtering, og dermed hvordan vi afvejer tab af leveår og kære, tab af mental sundhed, uddannelse, arbejde, frihed, karriere og livsmuligheder.

Mødet vil blive gennemført som et kombineret webinar/fysisk møde: Tilmelding her

PROGRAM

  • 18:00 Sandwich, forfriskninger, networking
  • 18:30 Hårde og bløde faktorer bag effektiv pandemihåndtering: hvad kan vi lære af fejlskuddet med Global Health Security Index? v/Henning Boje Andersen, professor emeritus, Institut for Teknologi, Ledelse og Økonomi, Danmarks Tekniske Universitet
  • 19:10 Legitimitet, tillid og adfærd. Nogle foreløbige resultater af Hope-projektet i forhold til sammenlignelige lande v/Michael Bang Petersen, professor, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet
  • 19:50 Pause (kaffe te kage frugt)
  • 20:05 Hvordan vurderer vi effektiviteten af pandemihåndtering? Hvordan vægter vi konsekvenser af en pandemi og håndteringen af den? v/Kjeld Møller Pedersen, professor, Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi, Syddansk Universitet
  • 20:45 Diskussion
  • 21:00 Tak for i aften

Moderator: Nils Strandberg Pedersen, fhv. adm. direktør, Statens Seruminstitut

Chat/Zoom-moderatorer: Marie Lund, strategy manager, Pfizer Danmark; Pia Kjær Kristensen, postdoc, Aarhus Universitet

Arrangører: IDA Risk og Forskningsudvalget for DSKS - Dansk Selskab for Kvalitet i Sundhedssektoren

Vi overholder selvfølgelig myndighedernes anvisninger for at kunne mødes sikkert.

Læs mere her: God corona-adfærd til IDAs arrangementer.

Gratis deltagelse for medlemmer af IDA Risk -- Spar 100 kr. i deltagergebyr hvis du bliver medlem af netværket IDA Risk!

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Bliv medlem af IDA Risk og spar 100 kr. i deltagergebyr!
Det er gratis for IDA medlemmer at være medlem af IDA Risk, er du ikke medlem, så meld dig ind her inden du tilmelder dig (Husk du skal være logget på ida.dk).

Alle kan tilmelde sig IDA Risk' nyhedsmail og få info om de sidste nye arrangementer: Tilmeld dig nyhedsmail her.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Hvor

IDA Conference

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V

Lokale: Se infotavle i receptionen


Hvornår

Mandag d. 11. oktober 2021

Kl. 18:00 - 21:00


Pris

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

100 kr.

Ledig

100 kr.

IDA-medlem

100 kr.

Seniormedlem

100 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Ikke IDA-medlem

200 kr.

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 10. oktober 2021

Kl. 23:59


Antal pladser

30


Ledige pladser

11

Arrangementsnr.

341194


Arrangør

IDA Risk