Arrangement

Skriv bedre tekster med oplæsning som skriveredskab

Blive bedre til undgå misforståelser og ramme læseren med tekstens budskab.

IDA Conference, København V

Torsdag d. 12. november 2020

Kl. 17:00 - 20:00

Fra 175 kr.

Tilmeldingsfrist 10. november 2020 - kl. 23:55

Mange ingeniører er vant til at skrive, formidle og producere mange forskellige slags tekster med forskellige læsere, budskaber og funktioner. Formålet med dette kursus er at give deltagerne konkrete skriveredskaber gennem oplæsning, som kan gøre det lettere og hurtigere at skrive bedre tekster. Dermed kan deltagerne spare tid, undgå misforståelser og mere effektivt ramme læseren med tekstens budskab.

Deltagerne går hjem med, hvordan man forbereder og skriver tekst til forskellige læsere, hvordan en fagtung tekst kan løsnes til et mere flydende og formidlingsvenligt sprog, og hvordan mundtlighedens tankegang og oplæsning kan gøre det nemmere at skrive.

Indhold:

  • Mundtlighed og skriftlighed: Sådan forbedrer det dine tekster
  • Oplæsning som værktøj i skriveprocessen
  • Øvelse: Læs op af en tekst, du arbejder på – få feedback, og gør teksten bedre.

Find en tekst, du skal bruge i nærmeste fremtid. Det kan være en jobansøgning, en mail, en artikel eller andet. Print den ud og tag den med på kursusdagen. Tag også gerne computer eller lignende med, så du kan redigere teksten i løbet af kurset.

 

Arbejdsform:

Teoretiske oplæg, eksempler og praktiske øvelser på mindre hold.

 

Tid:

3 timer inklusiv pause

 

Undervisere:

Louise Fischer-Nielsen er cand.mag. i retorik, og som selvstændig i sit firma Taleværkstedet (www.talevaerkstedet.dk) har hun undervist forfattere, bibliotekarer og præster i oplæsning og speak. Derudover underviser og rådgiver hun i retorik, mundtlig og skriftlig formidling, præsentationsteknik og akademisk skrivning på Københavns Universitet og Syddansk Universitet.

 

Hanne Smith Pedersen er cand.mag. i retorik og musik og underviser i oplæsning, stemmebrug, fonetik og fortælling på retorikstudiet ved Københavns Universitet. Som selvstændig konsulent i Fonegs Kommunikation (www.fonegs.dk) rådgiver og underviser hun ledere, sælgere, ingeniører, speakere, undervisere m.m. i retorik, stemmebrug og mundtlig formidling.

 

Louise og Hanne er forfattere til Fra øje til øre. Redskaber og virkemidler i oplæsning, som udkom på Samfundslitteratur i 2017. Det er den første praktiske bog om oplæsning på dansk. I bogen finder du teoretiske perspektiver, mundtlige virkemidler og analytiske redskaber samt masser af teksteksempler, øvelser og erfaringer fra andre, der arbejder professionelt med oplæsning: http://samfundslitteratur.dk/bog/fra-%C3%B8je-til-%C3%B8re.

 

Der bydes på Sandwich og kage undervejs

NB: Der er et begrænset antal pladser til reduceret pris

 

Hvor

IDA Conference

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V

Lokale 101


Hvornår

Torsdag d. 12. november 2020

Kl. 17:00 - 20:00


Pris

Studiemedlem

175 kr.

Medlem

250 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 10. november 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

40


Ledige pladser

35

Arrangementsnr.

337498