Arrangement

Tanker i en krisetid: Er samfundet vi byggede holdbart?

Fokus på kritisk infrastruktur - Klimafolkemødet i Middelfart, KulturØ-pladsen

KulturØ-Pladsen, Middelfart

Fredag d. 03. september 2021

Kl. 17:00 - 18:00

Gratis

  • "Vi kan ikke løse vores problemer med den samme tankegang som skabte dem" (A. Einstein).
  • Noget er gået helt galt. 
  • Tænk bare på, at vi i Danmark lever, som havde vi 4-5 planeter til rådighed. 
  • Så hvad må/skal der ske? 
  • Hvordan skal vi som samfund i fremtiden organisere os og hvordan skal vi lære gennem livet?”

I de sidste år har vi haft øget opmærksomheden på nødvendigheden af, at vi som samfund (nation, kommune, lokalsamfund) nu også havde de nødvendige forsyninger til rådighed.

I det sidste halve århundred har det politiske niveau ellers sluppet taget om den såkaldte kritiske infrastruktur. Og frasalg - eller delvis frasalg - er sket, f.eks. af TeleDanmark, Datacentralen, Lufthavnen, DONG.

I forbindelse med Sovjetunionens kollaps skete også en nyindretning af vort beredskab, således at et fokus på et helhedsorienteret samfundsberedskab blev omformet til sektoropdelte beredskaber hvor brandvæsen, ambulance og politi tog sig af den akutte hændelse. For hvad skulle der dog nu kunne ske i Danmark?

Både pandemien og klimaforandringerne har givetvis bidraget til at øge krisebevidstheden. Det samme gør de tilbagevendende oversvømmelser og skybrud som rejser spørgsmålet om indretningen af vores samfund. Men også hvad angår styring og ledelse af vores samfund har vi set alvorlige brist, hvad angår måden vi administrerer samfundet på. Og hvad den mentale infrastruktur angår, så er det indlysende, at mennesket ikke trives optimalt, trods materiel overflod.

Derfor er der behov for, at vi gentænker de mere grundlæggende indretninger af vort samfund. Det er velkendt, at vi i Danmark lever som havde vi 4-5 planeter til rådighed. Ikke mindst børn og unge stiller sig i dag spørgende frem og spørger, hvordan forældre og bedsteforældre har kunnet designe en sådan fremtid for deres børn og børnebørn.

Hvordan kan vi identificere den udfordring, vi står overfor – set som nation, kommune og lokalsamfund? Hvornår var det, at det ”gik galt?” Kan vi identificere nogle elementer i den nytænkning, der skal til - ikke blot i det danske samfund - men på sigt også i verdenssamfundet?

Oplæg ved

  • Tidligere medlem af Den Nationale Operative Stab (NOST) John Foley
  • Steen Møller, økologisk iværksætter, Friland og Grobund
  • Ulrik Jørgensen, ph.d., civilingeniør

Moderator Niels Johan Juhl-Nielsen, IDA Risk

Arrangør: IDA Risk i samarbejde med IDA Teknologivurdering.

Læs hele programmet for Klimafolkemødet her: www.klimafolkemoedet.dk

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Bliv medlem af IDA Risk vær blandt de første der hører om nye arrangementer
Det er gratis for IDA medlemmer at være medlem af IDA Risk, er du ikke medlem, så meld dig ind her inden du tilmelder dig (Husk du skal være logget på ida.dk).

Alle kan tilmelde sig IDA Risk' nyhedsmail og få info om de sidste nye arrangementer: Tilmeld dig nyhedsmail her

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette arrangement, vil du også automatisk modtage info om næste møde indenfor samme fagområde.

Hvor

KulturØ-Pladsen

Havnegade 6

5500 Middelfart

Overblik 2


Hvornår

Fredag d. 03. september 2021

Kl. 17:00 - 18:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 02. september 2021

Kl. 23:59


Antal pladser

40


Ledige pladser

36

Arrangementsnr.

341290


Arrangør

IDA Risk


Medarrangører

IDA Grøn Teknologi

IDA Teknologivurdering