Arrangement

Technomania: ECCO: Gammelt håndværk ny teknologi & megatrends - Kan det gøres bedre?

ECCO's kunder har høje krav til kvalitet og modernitet, bl.a. med krav til mere bæredygtige produkter. Men hvordan producerer man bæredygtigt, når forædling af råmaterialer oftest medfører en udnyttelse af naturens ressourcer? Thomas Gøgsig giver sit bud.

Messecenter Herning, Herning

Onsdag d. 02. oktober 2019

Kl. 11:00 - 11:50

Gratis

 

BeskrivelseLink kopieret

Mange kender ECCO som dansk leverandør af kvalitetssko og som en eksportsucces, men mange ved ikke, at ECCO ud over at producere og sælge sko er blandt verdens største leverandører og producenter af læder. Med kunder, der tæller flere high-end brands, er der en forventning om, at kvaliteten er i top, og at ECCO holder sig i takt med tiden – dette forpligter i forhold til produktionsmetoder og forbrugernes krav til bl.a. mere bæredygtige produkter. Men hvordan producerer man bæredygtigt, når forædling af råmaterialer oftest medfører en udnyttelse af naturens ressourcer?

Dette og meget mere giver Thomas Gøgsig, PhD og Head of Applied Research hos ECCO, indsigt i, når han fortæller, hvordan de i ECCO arbejder med megatrends, har udviklet et nyt og mere miljøvenligt produkt (DriTan™) på eksisterende produktionsudstyr, og hvordan de tester produkter af i deres afdelinger for innovation og produktudvikling.

Thomas Gøgsig siger: ”Nutidens forbrugere er anderledes og betydeligt mere oplyste end tidligere. I dag forventer folk ikke kun et ‘high performing’ og visuelt flot produkt. De tager også i højere grad stilling til, hvordan og af hvad produktet er produceret, pakket og transporteret.".

I mere end 10.000 år har man troet, at der var brug for store mængder vand til at garve læder, men med DriTan TM-teknologien har ECCO skabt en metode, som kan ændre grundlæggende ved forståelsen og måske selvforståelsen af læderindustrien. Efter fem års forskning og udvikling har ECCO bevist, at det er muligt at minimere mængden af vand og kemikalier i et af lædergarvningens vigtigste procestrin. "Det tog en masse forskning, investeringer og arbejdskraft - en stærk cocktail af videnskab, knowhow og traditionelt håndværk. Men den største udfordring var at åbne øjnene. At garve læder er en meget gammel og traditionel industri, så folk har en tendens til at glemme at spørge: Kan det gøres bedre?".

Bio:
Thomas Gøgsig er PhD og Head of Applied Research hos ECCO.

Hans job går i høj grad ud på at stille spørgsmål og udfordre status quo. Det handler ikke om at forudse fremtiden og kigge ind i en krystalkugle, men om at være proaktiv omkring hvad fremtiden med stor sandsynlighed kan bringe. Det handler altså om at stille spørgsmål som: “Hvordan kan vi gøre det endnu bedre?”, ”Kan vi udnytte indsigter og teknologier fra andre fagområder og industrier?” og ”Hvordan udnytter vi vores værdikæde i endnu højere grad?”. De ting, vi tager for givet, er netop det, Thomas Gøgsig på daglig basis sætter spørgsmålstegn ved og forsøger at svare på i sit job hos ECCO.


Obs! Om Technomania:
Technomania er en del af hi-messen i Herning. For at deltage i Technomania, skal du også have billet til hi-messen. Billetter er gratis.

Du bestiller din fribillet direkte hos hi-messen.

Technomania er stedet, hvor IDA er med til at vise toppen af dansk teknologi frem på både traditionelle og mere utraditionelle måder. På messen fokuserer vi på emner som fremtidsteknologi, industri 4.0, digitalisering og i år vil bæredygtighed også være et stort tema.
Midt i hele hi-messen, fylder vi hal F med den sidste nye teknologi, 4 scener med talere, startups, udstillere, spil og meget andet sjovt.

Få mere info om Technomania.

 

Praktisk InfoLink kopieret

Hvor

Messecenter Herning

Vardevej 1

7400 Herning

Hal F - Tech Talk Stage


Hvornår

Onsdag d. 02. oktober 2019

Kl. 11:00 - 11:50


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 02. oktober 2019

Kl. 10:59


Antal pladser

300


Ledige pladser

213

Arrangementsnr.

332802


Arrangør

IDA Syd


Medarrangører

IDA Automation

IDA Automotive

IDA Fremtidsteknologi

IDA Fyn

IDA København

IDA Miljø

IDA Nord

IDA Nordsjælland

IDA Sjælland

IDA Syd

IDA Verdensmål

IDA Vestjylland

IDA Østjylland

Kurser for studerende