Arrangement

Technomania: ESA BIC Denmark – We help Earth benefit from Space

I aktivitetszonen tilbyder ESA Business Incubation Centre Denmark en tur i VR med den russiske raket Soyuz og en snak om mulighederne ved genbrug af højteknologiske systemer og teknologier fra de europæiske rumprogrammer til gavn for andre industrier.

Messecenter Herning, Herning

Fra onsdag d. 02. oktober 2019. kl. 09:00

Til torsdag d. 03. oktober 2019. kl. 16:00

Gratis

 

BeskrivelseLink kopieret

Obs! Registrering er ikke nødvendig!


ESA Business Incubation Centre Denmark fra DTU Space kan mødes på stand F0157 i Demo Zone, i hal F, hvor man er mere end velkommen til at kigge forbi og få en snak d. 2. eller 3. oktober. Tilmelding er ikke påkrævet, men du skal have billet til hi-messen. Se mere nedenfor.

Oplev en raketopsendelse i VR

Få en tur i en virtuel reality (VR) og oplev en opsendelse med den russiske Soyuz raket ligesom vores danske ESA-astronaut Andreas Mogensen, da han blev opsendt den 2. september 2015 på sin tur til den internationale rumstation ISS.

Læn dig tilbage i stolen, tag VR brillerne på, start turen og oplev i 3D hvordan det er at blive opsendt som en astronaut. I modsætning til konventionel TV med en flad skærm bliver du i VR nedsænket i en computergenereret 3D-verden med billed og lyd og får følelsen af at være tilstede i Soyuz rumkaplen med din astronaut-kollega.

"Det er meget realistisk og næsten, som da jeg blev sent op", sagde danske ESA-astronaut Andreas Mogensen, da han prøvede vores 3D-VR tur i maj. Han var meget forbløffet over, hvor detaljeret og realistisk turen blev gengivet og oplevet. Han have en enkelt lille bemærkning, at vores 3D VR-opsendelse er en mindre rumkapsel med plads til kun to astronauter, hvor han blev sendt op med den i dag brugte 3-astronaut Soyuz rumkapsel.

Få en snak med ESA om genbrug af rumteknologi i din virksomhed

Under mottoet ”Developed for Space, Innovate on Earth” vil det overordnede fokus være på nytænkning, innovation og løsninger, der bygger på avancerede teknologier udviklet specielt til at konfrontere det hårde rummiljø og realisere de Europæiske rumprogrammer. Disse innovative løsninger kan ofte sidenhen føre til fordele både for industrien og i vores samfund. Dette vil blive illustreret med eksempler som f.eks. i Portugal, hvor VW nu producerer biler hurtigere og bedre ved brug af små automatiserede selvstyrede køretøjer baseret på Mars-robotteknologi og i Nederlandene, hvor diger overvåges af droner med avanceret rumkamerateknologi.

Besøgende kan også få oplysninger om alle de muligheder, som det nye European Space Agency Business Incubation Centre in Denmark – ESA BIC Denmark – fra Januar 2020 kan tilbyde iværksættere, som vil starte nye virksomheder i Danmark. Centret er også klar til at hjælpe danske firmaer med at opnå fordele ved genbrug af rumteknologi. ESA BIC Denmark vil over de kommende 5 år fremme starten af 40 nye virksomheder i Danmark, som udvikler innovative forretningsløsninger baseret på genbrug af rumteknologi og brug af satellitdata.

På standen vil besøgende også have mulighed for at diskutere, hvordan rumteknologi og patenter måske kan være en løsning på problemer i deres specifikke virksomheder og derved bidrage til at forbedre produktionen. Der eksisterer en del finansieringsløsninger af aktiviteter, som er nødvendige for at vurdere, om denne form for genbrug kan føre til fornyelse i industriel produktion, så vi hurtigere kan nå i mål med "Industri 4.0".


Obs! Om Technomania:
Technomania er en del af hi-messen i Herning. For at deltage i Technomania, skal du også have billet til hi-messen. Billetter er gratis.

Du bestiller din fribillet direkte hos hi-messen.

Technomania er stedet, hvor IDA er med til at vise toppen af dansk teknologi frem på både traditionelle og mere utraditionelle måder. På messen fokuserer vi på emner som fremtidsteknologi, industri 4.0, digitalisering og i år vil bæredygtighed også være et stort tema.
Midt i hele hi-messen, fylder vi hal F med den sidste nye teknologi, 4 scener med talere, startups, udstillere, spil og meget andet sjovt.

Få mere info om Technomania.

 

Praktisk InfoLink kopieret

Hvor

Messecenter Herning

Vardevej 1

7400 Herning

Hal F - Demo Zone


Hvornår

Fra onsdag d. 02. oktober 2019. kl. 09:00

Til torsdag d. 03. oktober 2019. kl. 16:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 02. oktober 2019

Kl. 09:00


Antal pladser

300


Ledige pladser

278

Arrangementsnr.

332962


Arrangør

IDA Fremtidsteknologi


Medarrangører

IDA Fremtidsteknologi

IDA Fyn

IDA København

IDA Nord

IDA Nordsjælland

IDA Sjælland

IDA Space

IDA Syd

IDA Vestjylland

IDA Østjylland

Kurser for studerende