Arrangement

Technomania: Skal robotten sige goddag, når du møder den?

Niels Jul Jacobsen, Mobile Industrial Robots (MiR), fortæller om hvordan kunstig intelligens allerede nu er ved at blive integreret i robotter og muliggør endnu flere anvendelsesmuligheder og giver sit syn på udviklingen og hvor teknologien er på hen.

Messecenter Herning, Herning

Torsdag d. 03. oktober 2019

Kl. 10:00 - 10:50

Gratis

 

BeskrivelseLink kopieret

. Han tager udgangspunkt i, hvordan mobile robotter i dag bliver brugt, og hvorfor og hvordan MIR har udviklet deres AI kamera som de første i verden til mobile robotter. I præsentationen vil der være hands-on demonstrationer af robotterne for at vise brugervenligheden, hvor let det er at sætte en mobil robot op, og hvordan AI bruges.

Forskellige former for kunstig intelligens buldrer allerede frem, og uden at vi tænker over det, er det blevet en del af vores privatsfære. Når vi taler til Siri, bruger Google Maps, eller lader Netflix vælge en god serie til os, anvendes AI. AI er på den måde stille og roligt ved at blive en større del af vores hverdag. AI er blevet brugt flittigt på konsumentmarkedet, men det bevæger sig også mere og mere ind i industrien, og kommer til at spille en væsentlig rolle i forhold til udviklingen af Industri 4.0 og anvendelsen af robotter i industrien.

MiR er en udviklingsvirksomhed, der hele tiden arbejder med at implementere den nyeste teknologi for at skabe de mest intelligente og smarte løsninger. En del af dette indebærer AI. MiRs mobile robotter må i forvejen betegnes som intelligente; de finder selv vej fra A til B via laserscannere, 3D kameraer og avancerede algoritmer, og de undgår alle forhindringer på deres vej. Men der er i industrien ikke kun et behov for at fragte ting sikkert og effektivt fra A til B, men også at robotterne kan forstå deres omgivelser og reagere forskelligt alt efter, hvad de møder på deres vej. Der er et behov for at robotterne understøtter den interne transport generelt og har en god interaktion med de elementer den møder på sin vej for at løse transportopgaverne så effektivt som muligt.

Niels Jul Jacobsen, vil desuden komme ind på udviklingen og hvor teknologien er på vej hen. Vi kigger ind i hvilken retning udviklingen bevæger sig i, og Niels kommer med hans bud på, hvad I vil se i forhold til AI i robotterne de næste to år. Bliver det at robotterne hilser, når de kører forbi?

Bio:
Niels Jul Jacobsen er grundlægger af Mobile Industrial Robots, og arbejder i dag som CSO i virksomheden. Niels har arbejdet med robotteknologi siden 1989 og er en nøglefigur i udviklingen af Danmarks boomene robotindustri. Han har tidligere ledet RoboLab på Syddansk Universitet, og før det var han i tre år projektleder i innovationsnetværket RoboCluster. Udover sin stilling hos MiR, er Niels bestyrelsesmedlem af robotvirksomheden MRN A/S og ekstern lektor på Syddansk Universitet.

Obs! Om Technomania:
Technomania er en del af hi-messen i Herning. For at deltage i Technomania, skal du også have billet til hi-messen. Billetter er gratis.

Du bestiller din fribillet direkte hos hi-messen.

Technomania er stedet, hvor IDA er med til at vise toppen af dansk teknologi frem på både traditionelle og mere utraditionelle måder. På messen fokuserer vi på emner som fremtidsteknologi, industri 4.0, digitalisering og i år vil bæredygtighed også være et stort tema.
Midt i hele hi-messen, fylder vi hal F med den sidste nye teknologi, 4 scener med talere, startups, udstillere, spil og meget andet sjovt.

Få mere info om Technomania.

 

Praktisk InfoLink kopieret

Hvor

Messecenter Herning

Vardevej 1

7400 Herning

Hal F - Future Stage


Hvornår

Torsdag d. 03. oktober 2019

Kl. 10:00 - 10:50


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 03. oktober 2019

Kl. 09:59


Antal pladser

100


Ledige pladser

3

Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

333291


Arrangør

IDA Automation


Medarrangører

IDA Automation

IDA Connect

IDA E

IDA Embedded

IDA Fyn

IDA København

IDA Mechanical

IDA Nord

IDA Nordsjælland

IDA Sjælland

IDA Syd

IDA Vestjylland

IDA Østjylland

Kurser for studerende