Arrangement

Technomania: Undskyld - Hvorfor bør jeg kende til it-tilgængelighed?

Kristian Kristoffersen, Siteimprove: Vi har nok alle sammen hørt om GDPR. Men det er desværre nok de færreste, som har hørt om it-tilgængelighed.

Messecenter Herning, Herning

Onsdag d. 02. oktober 2019

Kl. 15:00 - 15:30

Gratis

 

BeskrivelseLink kopieret

It-tilgængelighed handler om, at indhold kan anvendes af alle brugere. Det gøres ud fra principper og teknikker, når man udvikler websteder, apps og andre tekniske løsninger. Det handler blandt andet om anvendelighed for brugere, der ikke kan benytte mus, og om at personer med synsnedsættelse eller -handicap kan få indhold læst op af en digital skærmlæser. Men god tilgængelighed kommer alle brugere til gavn med mere overskuelige og brugbare løsninger.

Folketinget har sidste år vedtaget ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og apps”. Loven skal sørge for, at det offentliges websteder og apps er tilgængelige for brugerne, herunder navnlig personer med handicap.

Vi ved alle sammen godt, at vi skal være brugerfokuserede i vores udviklingsproces. Af den grund virker det næsten paradoksalt, at så mange udviklingsteams helt glemmer 10% af befolkningen. Hvorfor inkluderer vi ikke brugere med eksempelvis synsnedsættelse?

Kristian Kristoffersen vil fortælle om begrebet ”it-tilgængelighed” og gøre dig i stand til at kunne svare på disse spørgsmål: Hvorfor er ”it-tilgængelighed” et begreb, som alle bør kende til? Hvorfor bør eksempelvis produktteams, webteams eller ledere kende til ”it-tilgængelighed”? Hvor bør du begynde, hvis du gerne vil introducere ”it-tilgængelighed” i dit team eller firma.

Kristian vil desuden fortælle om, hvad de gør/gjorde hos Siteimprove, og hvad de har lært, men også trække paralleller til de større anerkendte virksomheder såsom Google, IBM, Facebook og Apple.


Bio:
Kristian Kristoffersen er produktchef hos Siteimprove, hvor han er ansvarlig for it-tilgængelighed. Siteimprove er et dansk firma, som tilbyder et cloud-baseret software, som giver indsigt og forståelse, der hjælper flere end 7.000 teams med at skabe indhold af højere kvalitet, mere trafik, mulighed for at måle digital performance og arbejde for overholdelse af lovgivninger - alt fra ét sted.


Obs! Om Technomania:
Technomania er en del af hi-messen i Herning. For at deltage i Technomania, skal du også have billet til hi-messen. Billetter er gratis.

Du bestiller din fribillet direkte hos hi-messen.

Technomania er stedet, hvor IDA er med til at vise toppen af dansk teknologi frem på både traditionelle og mere utraditionelle måder. På messen fokuserer vi på emner som fremtidsteknologi, industri 4.0, digitalisering og i år vil bæredygtighed også være et stort tema.
Midt i hele hi-messen, fylder vi hal F med den sidste nye teknologi, 4 scener med talere, startups, udstillere, spil og meget andet sjovt.

Få mere info om Technomania.

 

Praktisk InfoLink kopieret

Hvor

Messecenter Herning

Vardevej 1

7400 Herning

Hal F - Leadership Stage


Hvornår

Onsdag d. 02. oktober 2019

Kl. 15:00 - 15:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 02. oktober 2019

Kl. 13:00


Antal pladser

100


Ledige pladser

96

Arrangementsnr.

332836


Arrangør

IDA Fremtidsteknologi


Medarrangører

IDA Embedded

IDA Fyn

IDA IT

IDA København

IDA Nord

IDA Nordsjælland

IDA Sjælland

IDA Syd

IDA Vestjylland

IDA Østjylland

Kurser for studerende