Arrangement

Tilbagetagelsesprogrammer som del af en cirkulær økonomi i produktionsvirksomheder

Hvordan kan produktionsvirksomheder opnå en mere bæredygtig produktion ved at udvikle "take back" systemer, hvor produkter genoparbejdes til nye produkter? Få viden og eksklusiv indsigt i Grundfos' og Letbeks erfaringer.

Messecenter Herning (MCH), Herning

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 09:00 - 10:00

Gratis

Danske produktionsvirksomheder har de senere år i stigende grad været fokuserede på at udvikle en mere ressourceeffektiv produktion, dels ved at sikre at de materialer, der indgår i produkterne, bliver mere bæredygtige, men også ved at sikre at de ressourcer, f.eks. råmaterialer, der indgår i selv produktionen reduceres.

Et vigtigt skridt i at kunne opnå en endnu højere grad af bæredygtig produktion er at udvikle deciderede tilbagetagelsesprogrammer, hvor produkter tages tilbage til producenten og genoparbejdes til nye produkter. Et sådant system kræver, at virksomheden etablerer ny logistik samt en bæredygtig business case for tilbagetagelse.

Sessionen vil give en overordnet forskningsbaseret introduktion til de typiske udfordringer, virksomheder støder på i implementering af tilbagetagelsesprogrammer. Herudover vil Grundfos og Letbek Plast fortælle om deres arbejde og erfaringer med cirkulærøkonomi - herunder udvikling af tilbagetagelsesprogrammer.


09:00 Tilbagetagelse af produkter - hvorfor, hvordan og hvad? v. Torben Pedersen, professor, Copenhagen Business School

Om Torben
Torben Pedersen er professor på Copenhagen Business School. Han har gennem sin forskning fokuseret på virksomheders strategiske udfordringer f.eks. omkring internationalisering, digitalisering, bæredygtighed og som oftest i samarbejde med konkrete virksomheder bl.a. i MADE-regi. Han har skrevet et utal af artikler, bøger og virksomhedscases, og hans seneste bog omhandler data-dreven innovation. Han er leder af det strategiske indsatsområde i MADE FAST, som fokuserer på bæredygtige forretningsmodeller og design af værdikæder.

Hjemmeside: www.cbs.dk og made.dk.

09:20 Hvordan får man tilbagetagelse til at virke i praksis? v. Michael Bayer Thomsen, CEO og medejer, Letbek A/S

Om Michael
Michael Bayer Thomsen er CEO og medejer af Letbek A/S. Han er uddannet fra Copenhagen Business School i strategisk forretningsudvikling. Letbek A/S er specialister i at genanvende plast i nye innovative løsninger, som bidrager til at indfri FN’s verdensmål. Der arbejdes ud fra en cirkulær tilgang med dybdegående kendskab til hele værdikæden for at fremme mere bæredygtige løsninger.

Hjemmeside: www.letbek.com 

09:40 Inddragelse af leverandører i bæredygtige løsninger v. Sofie Adamsen, Project Manager, Environmental Center of Excellence, Grundfos

Om Sofie
Sofie Adamsen er Project Manager, Environmental Center of Excellence i Grundfos, hvor hun arbejder med involvering af globale leverandører i Grundfos’ bæredygtighedsarbejde. Sofie vil dele Grundfos’ erfaringer baseret på flere forskellige initiativer, hvor cirkulær økonomi og øget genanvendelse i leverandørkæden gennem retur loops af materialer også er at finde.

Hjemmeside: www.grundfos.com/dk


Arrangeret af MADE - Manufacturing Academy of Denmark. Læs mere her.

Sponsoreret af IDA Miljø - med fokus på miljøteknik og forureningsbekæmpelse. Læs mere om netværket her. 

_____________________

Obs. Dette event er en del af Technomania 2021 

Den 6. og 7. oktober 2021 slår IDA dørene op til årets største teknologievent "Technomania", som er en del af hi Tech & Industry Scandinavia i Herning. I det 3.500 m2 store oplevelsesunivers byder IDA dig igen i år på en messeoplevelse langt ud over det sædvanlige. Kom med til to hæsblæsende og intense dage med fokus på, hvordan teknologi understøtter bæredygtig industri, state-of-the-art teknologi og inspirerende talks fra ind- og udland om de nyeste teknologiske trends. 

Se og tilmeld dig alle øvrige talks på programmet her. (Der er begrænset antal pladser, så tilmeld dig de talks, du ikke ønsker at gå glip af. Så er du sikret en plads)

Få gratis billet til hi messen 
Technomania er en del af hi Tech & Industry i Herning. For at deltage på Technomania skal du hente en billet til messen på hi messens hjemmeside.

Brug invitationskoden "Technomania" og kom gratis med

Hent din billet her

Vi glæder os til at se dig!

Markedsføring: Der tages ifm. Technomania video/billeder til markedsføringsformål. Henvendelse vedr. dette kan ske til Anne-Mette Hoff på amh@ida.dk.

______________

Videregivelse af personoplysninger til MADE

Deltagerlisten til dette arrangement bliver videregivet til MADE, da det er nødvendigt for afvikling af arrangementet. Deltagerlisten indeholder dit navn, titel og firma, hvis det er oplyst ved tilmeldingen. Oplysningerne anvendes alene ved dette arrangement. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil oplysningerne ikke blive videregivet. 

Databeskyttelse og behandling af personoplysninger i IDA

Dataansvarlig er:

IDA Ingeniørforeningen. Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V (CVR-nummer 21465216)

Ønsker du at klage eller har spørgsmål til IDAs behandling af personoplysninger

Kontakt: Databeskyttelsesrådgiver (Data Protection Officer)

Mailto:dpo@ida.dk

Hvor

Messecenter Herning (MCH)

Vardevej 1

7400 Herning

Tech stage - Hal F (En del af Technomania 2021)


Hvornår

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 09:00 - 10:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 07:59


Antal pladser

200


Ledige pladser

122

Arrangementsnr.

339621


Arrangør

IDA Miljø


Medarrangører

IDA Grøn Teknologi

Kurser for studerende

Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord