Arrangement

Træ i bærende konstruktioner – brandteknisk dimensionering af trækonstruktioner

At bygge i træ og brandsikring er meget oppe i tiden og IDA-Brandteknik prøver derfor at sætte fokus på nogle af de udfordringer og metoder der er, når der bygges med træ.

IDA Conference, København V

Torsdag d. 01. oktober 2020

Kl. 18:00 - 21:00

Fra 0 kr.

Tilmeldingsfrist 29. september 2020 - kl. 23:59

At bygge i træ og brandsikring er meget oppe i tiden og IDA Brandteknik prøver derfor at sætte fokus på nogle af de udfordringer og metoder der er, når der bygges med træ.
Første arrangement om træbyggeri omhandler den brandtekniske dokumentation af de konstruktive forhold og metoder til brandteknisk dimensionering,
Ved et senere arrangement sætter vi fokus på træoverflader.

Kl 19:00-19:45 Træ & statik
Ved Finn Larsen, Fagleder trækonstruktioner Teknologisk Institut
Hvordan indgår trækonstruktioner herunder CLT, limtræ, træskeletkonstruktioner bedst i det statiske system.
Finn Larsen har mange års erfaring indenfor dimensionering af statiske systemer, hvor træ indgår som del af stabiliteten, og vil fortælle om problemstillingerne ved de forskellige brandbelastninger, der er ved forskellige byggesystemer, det være søjle/bjælkesystemer, skeletkonstruktioner og massivtræskonstruktioner.

Præsentationen vil være en opsamling af erfaringer og anbefalinger, som bygger på en del fuldskalaforsøg og som kan bruges til at komme videre med træbyggeriet, særligt ved højder, der ikke er dækket af nuværende præaccepterede løsninger.

Kl. 19:45-20:00 Pause
IDA Brandteknik er vært ved kaffe/the/vand ved mødestart og en sandwich + en øl/vand i pausen.

Kl. 20:00-20:45 Brandteknisk dimensionering af trækonstruktioner
Ved Hjalte Bengtsson, Fagchef for brandrådgivning Sweco Danmark
Rammerne for brug af bærende trækonstruktioner i en brandteknisk sammenhæng herunder præsentation af metode for brandteknisk dimensionering af trækonstruktioner ved brug af parametriske brandforløb. Metoden er baseret på Eurocode 1 og 5 og er blevet anvendt i flere forskellige byggeprojekter i Norge, herunder verdens højeste træhus, Mjøstårnet, og en større kontorbygning, Valle Wood.

Præsentationen vil fokusere på forudsætninger og beregninger samt de brandprøvninger, der er udført i forbindelse med udvikling af metoden. Desuden vil forskellene i norske og danske forhold blive diskuteret ud fra egne erfaringer fra arbejdet med træbyggeri som brand- og sikkerhedsrådgiver i Norge.

Ved det fysiske møde i København er der plads til 42 personer efter Corona reglerne.

Vi streamer derfor samtidigt online, så det er to møder og der vil blive lagt video efterfølgende. Link til webinar.


Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Meld dig ind i IDA Brandteknik og vær blandt de første der hører om nye arrangementer
Medlemskab af IDA Brandteknik er gratis for IDA medlemmer, er du ikke medlem, så meld dig ind her inden du tilmelder dig (Husk du skal være logget på ida.dk). Er du ikke medlem af IDA, kan du tilmelde dig IDA Brandteknik som gæstemedlemskab via denne formular, årligt gebyr kr. 500,-. Firmamedlemskab kan tegnes via denne formular.

Alle kan tilmelde sig IDA Brandteknik's nyhedsmail og få info om de sidste nye arrangementer: Tilmeld dig nyhedsmail her.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Hvor

IDA Conference

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V

Lokale: Se infotavle i receptionen


Hvornår

Torsdag d. 01. oktober 2020

Kl. 18:00 - 21:00


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

100 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 29. september 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

42


Ledige pladser

15

Arrangementsnr.

337886