Webinar

Træ i bærende konstruktioner – brandteknisk dimensionering af trækonstruktioner (online)

At bygge i træ og brandsikring er meget oppe i tiden og IDA-Brandteknik prøver derfor at sætte fokus på nogle af de udfordringer og metoder der er, når der bygges med træ.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Torsdag d. 01. oktober 2020

Kl. 18:00 - 21:00

Gratis

Tilmeldingsfrist 30. september 2020 - kl. 23:59

At bygge i træ og brandsikring er meget oppe i tiden og IDA Brandteknik prøver derfor at sætte fokus på nogle af de udfordringer og metoder der er, når der bygges med træ.
Første arrangement om træbyggeri omhandler den brandtekniske dokumentation af de konstruktive forhold og metoder til brandteknisk dimensionering,
Ved et senere arrangement sætter vi fokus på træoverflader.

Kl 19:00-19:45 Træ & statik
Ved Finn Larsen, Fagleder trækonstruktioner Teknologisk Institut
Hvordan indgår trækonstruktioner herunder CLT, limtræ, træskeletkonstruktioner bedst i det statiske system.
Finn Larsen har mange års erfaring indenfor dimensionering af statiske systemer, hvor træ indgår som del af stabiliteten, og vil fortælle om problemstillingerne ved de forskellige brandbelastninger, der er ved forskellige byggesystemer, det være søjle/bjælkesystemer, skeletkonstruktioner og massivtræskonstruktioner.

Præsentationen vil være en opsamling af erfaringer og anbefalinger, som bygger på en del fuldskalaforsøg og som kan bruges til at komme videre med træbyggeriet, særligt ved højder, der ikke er dækket af nuværende præaccepterede løsninger.

Kl. 19:45-20:00 Pause

Kl. 20:00-20:45 Brandteknisk dimensionering af trækonstruktioner
Ved Hjalte Bengtsson, Fagchef for brandrådgivning Sweco Danmark
Rammerne for brug af bærende trækonstruktioner i en brandteknisk sammenhæng herunder præsentation af metode for brandteknisk dimensionering af trækonstruktioner ved brug af parametriske brandforløb. Metoden er baseret på Eurocode 1 og 5 og er blevet anvendt i flere forskellige byggeprojekter i Norge, herunder verdens højeste træhus, Mjøstårnet, og en større kontorbygning, Valle Wood.

Præsentationen vil fokusere på forudsætninger og beregninger samt de brandprøvninger, der er udført i forbindelse med udvikling af metoden. Desuden vil forskellene i norske og danske forhold blive diskuteret ud fra egne erfaringer fra arbejdet med træbyggeri som brand- og sikkerhedsrådgiver i Norge.

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Arrangør: IDA Brandteknik, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.
Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Torsdag d. 01. oktober 2020

Kl. 18:00 - 21:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 30. september 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

1000


Ledige pladser

939

Arrangementsnr.

337892