Webinar

Vegansk ost på danske råvarer (Teknologisk Institut)

Virksomheden DICAS har i samarbejde med Mad Synergi og Teknologisk Institut netop udviklet en basisopskrift på vegansk "ost" på danske råvarer. Hør Jacopo Valeri fra Teknisk Institut fortælle alt om projektet

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Onsdag d. 10. februar 2021

Kl. 16:00 - 17:00

Fra 0 kr.

Tilmeldingsfrist 10. februar 2021 - kl. 12:00

Markedet for vegansk "ost" er i vækst, men der findes i dag ingen danskproducerede produkter på markedet. Virksomheden DICAS har derfor i samarbejde med Mad Synergi og Teknologisk Institut udviklet en basisopskrift på vegansk "ost" på danske råvarer. Projektet støttes af Future Food Innovation.

Et stigende antal forbrugere vælger en helt eller delvist plantebaseret kost. Resultatet er en stigende efterspørgsel efter plantebaserede produkter, såsom vegansk ”ost”. Mange forbrugere vil gerne holde fast i etablerede vaner som en ”ostemad”, når de spiser plantebaseret. Det er ikke nødvendigvis en nem opgave, da det er svært at ramme smag og tekstur. Det kalder derfor på et større udviklingsarbejde, som Future Food Innovation har investeret i.  

DICAS driver i dag detailhandel med specialoste som det primære produkt. Christian Majgaard forklarer her, hvorfor de vil ind på markedet for veganske oste:

– Vi får ofte henvendelser fra kunderne i vores butik på veganske varianter. Vi er gået i samarbejde med Mad Synergi, som skal producere for os, og med Teknologisk Institut, der skal hjælpe os med at få udviklet en basisopskrift baseret på deres viden om ingredienser og fremstillingsmetoder, fortæller Christian Majgaard.

Christian Majgaard fortsætter:

– Der findes i dag produkter, som stort set består af kokosolie og vand tilsat en række e-numre. Vi mener, det kan gøres bedre i forhold til både sundhed, bæredygtighed, smag og konsistens ved at bruge danske råvarer og færre ingredienser, udtaler Christian Majgaard.

Ambitionen for projektet har været at nå frem til en prototype, som både er bæredygtig, men også smags- og ernæringsmæssigt er i top. Ud fra den kan en række varianter og yderligere tilpasninger udvikles efter projektets afslutning. Teamet bag udviklingen underbygger den ambition, da den tæller flere professionelle kokke fra Mad Synergi og Anne Majgaard, som er en af Danmarks førende kogebogsforfattere, samt udviklere fra Teknologisk Institut.

Fokus på smag og tekstur

Første skridt har været udvikling af en basisrecept på et plantebaseret alternativ til en klassisk dansk skæreost. Den udgør ca. 60 % af al den ost, der konsumeres i Danmark. Udenlandske producenter har et manglende fokus på denne type ost, da det er en dansk kategori. Derfor findes der ikke produkter på markedet i dag. 

Teknisk konsulent Jacopo Valeri fra udviklingskøkkenet FoodtureLab på Teknologisk Institut har bistået med udviklingen af opskriften. Der er taget viden og faciliteter i brug for at komme i mål.

Basisopskriften er løbende blevet testet for tekstur, skærbarhed og holdbarhed.

Selvom partnerkredsen er kommet langt indenfor rammerne af det bevilgede projekt, er det en kategori, som kræver en del udvikling og vidensopbygning, også i årene fremover.

– Selv efter dette projekt er der masser af potentiale i at udvikle viden og produkter indenfor området. Forbrugere vil blive ved med at efterspørge flere og bedre produkter. Vi forventer, at der vil blive behov for fortsat produktudvikling og vidensopbygning indenfor denne kategori i de kommende år, slutter Jacopo Valeri, Teknologisk Institut.

Projektet er støttet af Future Food Innovation, der er finansieret af Region Midtjylland og EU’s Regionalfond. 

___

Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Onsdag d. 10. februar 2021

Kl. 16:00 - 17:00


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

200 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 10. februar 2021

Kl. 12:00


Antal pladser

500


Ledige pladser

449

Arrangementsnr.

338843


Arrangør

IDA Food Network


Medarrangører

Kurser for studerende