Webinar

Webinar: Bliv klogere på Git

Et versionsstyringssystem der understøtter moderne agil softwareudvikling

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Mandag d. 30. november 2020

Kl. 09:00 - 10:00

Gratis

Tilmeldingsfrist 29. november 2020 - kl. 23:59

Agil Softwareudvikling og versionsstyring

Måden vi udvikler software, og de værktøjer vi bruger, har ændret sig meget over det seneste årti. Hele software verdenen snakker om agile metoder, continuous integration og delivery, og seneste DevOps.

Det skal være slut med at arbejde i måneder eller halvår på en “ny version” og så gå igennem helvede for at få vores ændring integreret med den eksisterende kode. Nu vil vi arbejde på små “features”, og gerne integrere ændringer dagligt eller endnu hurtigere, og aflevere disse, så vi kan få kvalificeret feedback fra vores automatiserede bygge-systemer.

Sammenlagt stiller alt dette helt nye krav til vores versionsstyringssystemer, og har været med til at drive den bevægelse, hvor næsten alle er skiftet eller er ved at skifte til moderne distribuerede versionssystemer, og her snakker vi efterhånden næsten udelukkende om Git.

På webinaret gennemgår vi:

Vi starter med at sætte Git lidt i kontekst ved at se på, hvordan it-verdenen ser ud i dag med agile metoder, continuous delivery og DevOps, og hvorfor det er så vigtigt at have en smidig og effektiv software pipeline - ikke kun til vores programmerings-projekter, men også til f.eks. Infrastruktur beskrivelser og dokumentation “i kodeform”.

Vi vil se på, hvad det vil sige, at Git er et distribueret versionsstyringssystem, og hvorfor netop dette er så vigtig en egenskab.

På webinaret vil vi kort komme ind på, hvordan Git “ser” verdenen, hvordan det understøtter bl.a. meget billige “branches” (kodespor), og hvad det betyder for vores måde at arbejde på, f.eks. muligheden for at arbejde i små skridt lokalt på sin egen maskine, og siden “rydde op” i sin historik, inden man afleverer sine ændringer.

Til sidst vil vi se på, hvordan versionsstyring i Git passer ind i en større sammenhæng med moderne continuous delivery, build servere, og nogle af de workflows (Pull requests, pre-tested integration) der typisk bliver brugt i den sammenhæng.

Webinaret er ikke et “kursus i Git”, ikke engang et intro-kursus, da det vil være umuligt at yde værktøjet retfærdighed på den korte tid. Til gengæld er det en lidt mere abstrakt introduktion, og forhåbentligt en appetitvækker til enten at lære Git at kende, eller til at dykke meget dybere ned i de ting man kan med værktøjet, hvis man allerede er bruger.

Målgruppe

Webinaret er for alle der er nysgerrige på Git, enten fordi de selv bruger Git eller andre versionsstyringssystemer i det daglige, eller bare gerne vil have en bedre forståelse af de workflows Git understøtter og de muligheder, det giver udviklere.

Der vil både være noget for deltagere, der aldrig har brugt Git før, og noget for folk, der måske bruger det dagligt, men aldrig rigtig har “set lyset” i Gits styrker og fordele over ældre alternativer.

Underviser

Jan Krag er DevOps konsulent og underviser hos Eficode, en nordisk konsulentvirksomhed der specialiserer sig i netop DevOps området. Jan har flere års erfaring med undervisning på Git kurser, har holdt foredrag på flere konferencer og har næsten 20 år med softwareudvikling under bæltet.

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Mandag d. 30. november 2020

Kl. 09:00 - 10:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 29. november 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

1000


Ledige pladser

682

Arrangementsnr.

338557


Arrangør

IDA Learning