Webinar

Webinar: Digital transformation og serviceudvikling

Nye forretningsmuligheder med digitalisering og service

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Torsdag d. 10. december 2020

Kl. 09:00 - 10:00

Gratis

Digitaliseringen har betydet, at udbuddet af produkter og ydelser er vokset. Det tager sekunder at flytte et indkøb fra én virksomhed til en anden, så der er behov for at knytte kunderne tæt til din virksomhed. Producerer din virksomhed kvalitetsprodukter, kan det være svært at konkurrere med billigere masseproducerede varer, hvis pris er den eneste konkurrenceparameter. Her kan servicebaserede forretningsmodeller være en oplagt mulighed for at virksomheden kan bevare sin position på markedet.

Digitaliseringen og nye teknologer betyder nye forretningsmuligheder for virksomhederne. Mange virksomheder begynder at se mulighederne i at skabe merværdi for deres kunder ved at tilbyde serviceydelser som et tillæg til virksomhedens produkter, eller helt at gå fra at sælge produkter til at sælge selve produktet som en serviceydelse. Mulighederne afhænger naturligvis af den enkelte virksomhed – og hvor langt virksomheden ønsker at flytte sig.

En af de største udfordringer for mange virksomheder er at finde den gode forretningsmodel og at skabe konsensus internt og eksternt om hvor langt, hvor hurtigt og hvornår, virksomheden skal flytte sig.

Webinar om Digital transformation og serviceudvikling

På webinaret vil du høre om nogle af de teknologiske muligheder og udfordringer, der ligger i digitalisering når den kombineres med services. Herudover vil deltagerne blive præsenteret for en række bud på metoder og processer, der er benyttet af andre virksomheder til at skabe nye forretningsmodeller baseret på services.

Udbytte

  • Viden om digitalisering og servicetransformation
  • Indsigt i en række værktøjer der kan bruges internt og eksternt i virksomheden til digitalisering og serviceudvikling
  • En bedre forståelse for hvilket niveau din virksomhed befinder sig på i forhold til serviceudvikling
  • Ideer til de strategiske overvejelser der går forud for igangsættelsen af en transformationsproces

Undervisere

Jørgen Rasmussen, Cand Arch, Strategisk designer, Alexandra Instituttet

Gennem sit omfattende samarbejde med erhvervslivet arbejder Jørgen med at fremme anvendelsen af innovativ og tværfaglig designtænkning i virksomheder. Med baggrund i 13 års praksis i egen designvirksomhed, og senere som designforsker på Arkitektskolen Aarhus, har Jørgen udviklet designtænkningsbegrebet til at omfatte og håndtere strategiske, organisatoriske og forretningsmæssige problemstillinger på et højt plan.

I strategiske designprocesser samkøres en række discipliner inden for design (service design, co-creation, visual sensemaking, etc.) med metoder fra antropologi, organisationsudvikling og forretningsudvikling, til en tværdisciplinær helhedstænkning, som kan håndtere komplekse og radikale forandringsprocesser. Målet er at udvikle innovative og lærende kulturer i virksomheder.

Gunnar Kramp, Cand Arch, Ph.d., Senior konceptudvikler, Alexandra Instituttet

Gunnar er uddannet arkitekt og industriel designer fra Arkitektskolen Aarhus. Han har en Ph.d. i designprocesser til udvikling af netværksbaserede produkter (Internet of Things). GK er tilknyttet PTB (People Technology & Business) lab, der arbejder i krydsfeltet mellem brugerne, teknologi og forretning. GK har sit primære fokus inden for koblingen mellem fysisk og digitalt design, og hans arbejdsområder spænder lige fra design af prototyper/interaktionsdesign, innovationsprocesser og ”design thinking” til modellering af nye forretningsmodeller og servicedesign. GK er medforfatter på publikationen ”Servicetransformation”, der omhandler metoder og processer til virksomheder der vil transformere dele af – eller hele virksomheden fra at levere produkter til at levere services.

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Torsdag d. 10. december 2020

Kl. 09:00 - 10:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 09. december 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

1000


Ledige pladser

827

Arrangementsnr.

338564


Arrangør

IDA Learning


Medarrangører

IDA Automation