Driving IT: Talere på Dataetik-sporet

Her kan du læse mere om talerne, der holder oplæg på sporet Dataetik.

Former Latvian diplomat with 18 years’ experience in stakeholder management and advocate for engineers’ role in advancing responsible AI.

Inese Podgaiska, ANE: Nordic Engineers stand on AI & ethics
Are engineers to shoulder all responsibility in the design and implementation of AI systems? During my talk, I’ll provide some answers to reflect upon.

 

Hvad er Driving IT?

Bag Driving IT står en gruppe af IT-professionelle, som for 6. år i træk stabler IDAs store it-konference på benene. Driving IT er for dig, der brænder for it og gerne vil høre spændende røverhistorier, dybt tankevækkende indlæg og have masser af nyttige værktøj med hjem.

Læs mere om Driving IT.

Christopher H. Gyldenkærne er en ung forsker indenfor Health Care Innovation, humaniora og kunstig intelligens. Han arbejder med participatory design til at adressere og lette ændringer i afstanden mellem reel brug af AI og forudsigelse af patientresultater, samt praksis for dataindtastning i den daglige behandling af patienter på hospitalerne.

Christopher H. Gyldenkærne, Bispebjerg Hospital & RUC: Kunstig intelligens skal give færre udeblivelser på hospitalet
AI har vist sig effektiv til at forudsige patientudeblivelser i kirurgi. Nedbringelse af udeblivelser på de danske hospitaler kan skabe væsentlige besparelser for det danske sundhedsvæsen samt bedre sundhed for udsatte borgere. Hvilke udfordringer ligger der i, at implementere AI i det danske sundhedsvæsen, når teknologien er udviklet?

Christopher er kandidat i kommunikation og IT fra Københavns Universitet. Han har været aktiv i Health Care Innovation-platformen “SUNDidé” og har arbejdet 4 år som projektleder i IT.


Igennem de seneste snart 20 år har Ole Kjeldsen iMicrosoft Danmark,arbejdet med ansvar foren rækkeforskelligeforretnings-& løsningsområder,herundersikkerhed, start-ups,kunstig intelligensinfluencing, complianceog ledelse.

Ole Kjeldsen, Microsoft Danmark: Sådan kan data etik blive et praktisk værktøj
Det syntes helt naturligt at borgere har behov for at kunne have tillid til, at deres oplysninger behandles lovligt, rimeligt og etisk. Men det kan være svært som ejer af eller ophavsperson til løsninger som inkluderer personoplysninger, helt at få hænderne om hvordan man designer løsningen så denne tillid etableres og fastholdes. Rådet for Digital Sikkerhed har udviklet et praktisk værktøj til vurdering af data etiske problemstillinger, som på Driving IT konferencen vil blive præsenteret. 

Bekræftede talere:
Søren Juul Jørgensen, Standford University