Torben Möger Pedersen

Torben Möger Pedersen er formand for Regeringens klimapartnerskab for Finanssektoren. Hør Torben fortælle, hvordan finanssektoren kan løfte klimadagsordenen og bidrage til at reducere Danmark

Torben Möger Pedersen

I 1992 da PensionDanmark blev stiftet, indtrådte Torben som adm. direktør og har derfor stor erfaring med den finansielle sektor og samtidig også indsigt i, hvordan finanssektoren kan løfte klimadagsordenen og bidrage til at reducere Danmarks CO2 udslip.

I PensionDanmark har man eksempelvis brugt FNs verdensmål som et afsæt for hvordan medlemskronerne skal investeres, og det har gjort PensionDanmark til en førende investor i eksempelvis bæredygtigt byggeri og vedvarende energiinfrastruktur.

Som formand for klimapartnerskabet for Finanssektoren har Torben bistået af en række erhvervsledere fra blandt andet SparNord og PFA udarbejdet anbefalinger til Regeringen om, hvordan den finansielle sektor kan bidrage til et grønnere klima.

Klimapartnerskabet har beskæftiget sig med, hvordan virksomheder i finanssektoren selv kan reducere klimabelastningen. Men det primære fokus har været på, hvordan finanssektoren kan understøtte de virksomheder, der vil prioritere den grønne omstilling, og sidst men ikke mindst har der været fokus, hvordan vi gennem investeringer i bl.a. lavemissionsteknologier kan reducere klimabelastningen globalt.

Torben Möger Pedersen er cand.polit. fra Københavns Universitet og har gennemført efteruddannelsesprogrammer på Babson College, INSEAD Fontainebleau, INSEAD Singapore og Wharton Business School

Tilbage til konference-forsiden

Om konferencen

Til konferencen sætter vi klima i erhvervslivet på dagsordenen. Vi stiller skarpt på den enorme ledelsesopgave, som danske ledere har for at skabe de rette vilkår, så danske virksomheder kan løfte deres del af ansvaret i klimakampen.

Tilmeld dig nu.