Kursus

Design Thinking Foundation - e-learning kursus

Grundlæggende e-learning kursus i Design Thinking., hvor du gennem 8 digitale moduler lærer hele Design Thinking-processen og arbejder med de vigtigste og grundlæggende design metoder og værktøjer.


Tid og sted

 • 01.02.21

Varighed: 181 dage

Bliv fortrolig med Design Thinking processen, metoder og værktøjer

På kurset er fokus at arbejde med Design Thinking processen, samt de vigtigste metoder fra designværktøjskassen.

Værktøjskassen til design thinking understøtter dig i at gennemføre de enkelte faser og aktiviteter i et designforløb. Værktøjerne har mange former, men indeholder typisk en kombination af templates og instruktioner til, hvordan og under hvilke betingelser de bør anvendes. På kurset har vi særlig fokus på værktøjer til:

 • Effektiv inddragelse og analyse af brugere, kunder og domæneeksperter
 • Identification af indsigter og ”jobs-to-be-done” fra data
 • Idegenerering, prototyping / pretotyping og test
 • Vurdering og udvikling af forretningspotentiale i ideer og koncepter
 • Definition og planlægning af minimum viable product

På kurset Design Thinking – Foundation arbejder du med:  

 • Modul 1: Velkommen og introduktion til forløbet
 • Modul 2: Forstå Design Thinking og valg af konkret udfordring du vil arbejde med
 • Modul 3: Observer og definer – identificer brugerbehov og find konkret design muligheder
 • Modul 4: Ideskabelse – udarbejdelse af ideer på løsningsmuligheder
 • Modul 5: Prototype – byg digitale eller fysisk prototyper af løsningerne
 • Modul 6: Test – valider og test løsninger og prototyper
 • Modul 7: Formidling – udarbejdelse og afprøvning af ptich  
 • Modul 8: Afslutning og opsamling på forløbet

Kurset er relevant for ledere, projektledere og specialister

Kurset kræver ikke nogen forhåndsviden om Design Thinking, og det er derfor relevant for alle, der ønsker at strukturere de innovative processer i egen organisation. Det gælder eksempelvis:

 • Specialister, der arbejder med innovation og produktudvikling
 • Projektledere, der leder innovations- eller udviklingsprojekter
 • Ledere, der vil have et indblik i de mest effektive innovationsprocesser eller som ønsker at lede produktudviklingen i deres virksomhed

Dit udbytte - efter kurset er du i stand til, at:

 • Anvende Design Thinking processen og forskellige metoder fra Design Thinking til at udvikle bedre produkter, ydelser, services og/eller og processer
 • Identificere nye muligheder for din virksomhed på baggrund af kundernes ønsker og behov
 • Udvikle og teste nye løsninger ved brug af enkle prototyper
 • Vurdere og anvende Design Thnking til konkrete opgaver

Sådan forløber kurset i Design Thinking Foundation

Kurset er bygget op over 8 digitale moduler og til hvert modul er der en selvstudie-del som består af videoer, podcasts og interaktive opgaver om Design Thinking metoder, værktøjer og processen samt en anvendelses-del, hvor du selvstændigt arbejder med konkrete opgaver i forhold til din valgte udfordring. Hver uge kan du sende din opgave til underviseren og hver mandag kan du få personlig feedback. Modulerne er opbygget så du kommer i dybden med:

 • Hvad er Design Thinking og hvordan anvender man Design Thinking
 • Identificere konkrete udfordringer, problemer og behov i faserne observe and define
 • Udarbejde løsninger på de identificerede udfordringer, problemer og behov i faserne ideation, prototyping og test
 • Tilpasse Design Thinking til din virksomhed og verden

Du har adgang til forløbet i 6 måneder, så du kan starte og gennemføre forløbet hvor og hvornår det passer dig bedst. Du skal forvente at bruge 2-4 timer pr. modul, hvilket er et samlet tidsforbrug på ca. 24 timer.

Prisen inkluderer:

 • 8 digitale moduler bestående af videoer og podcasts om Design Thinking
 • Personlig feedback på afleveringsopgaverne
 • Online undervisningsmateriale og templates med metoder og værktøjer
 • 6 måneders adgang til alt digitalt indhold
 • Kursusbevis 

Tilkøb af online 1 til 1 sparring

Der er mulighed for tilkøb af 1 til 1 online sparring til 950,- kr. ekskl. moms pr. time (normalpris 1.500 kr. ekskl. moms). Her kan du f.eks. få vejledning i at anvende Design Thinking i et projekt du er i gang med, eller hjælp til at bruge specifikke designværktøjer. Kontakt Steen Jørgensen pr. mail ste@ida.dk

Varighed

181 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

3.600 kr.

Ikke IDA-medlem:

3.940 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
1. feb. - 31. jul. 2021
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

webinar


Arrangementsnummer

338107

Tilmeldingsfrist 31. jan. 2021 - kl. 23:59

Ole Kjeldal Jensen

Founding partner & business designer

Kursets underviser er Ole Kjeldal Jensen, der er Ph.d. i Design Thinking & Disruptive Innovation fra DTU og Stanford University. Ole har i mere end 12 år arbejdet med og rådgivet virksomheder inden for ledelse, innovation, og design. Derudover har Ole en omfattende erfaring inden for forretningsudvikling, iværksætteri og undervisning, samt er stifter og business designer Ampersand Associates, der udvikler læring og læringsteknologi.

Kurset afholdes i samarbejde med Ampersand & Associates, som også står for undervisningen.

OBS: Ved tilmelding til kurset, videreformidles dit navn, e-mail og telefonnummer til Ampersand & Associates. Kontaktinformationerne anvendes udelukkende i forbindelse med registrering af din tilmelding samt til selve kursusafholdelsen, men vil ikke blive anvendt i markedsføringsøjemed.

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent