Kursus

Design Thinking Foundation - Online kursus

Online kursus i Design Thinking. Over 4 uger kommer du igennem hele Design Thinking processen og lærer udvalgte design metoder og værktøjer. Forløbet består af 3 halvdags live online workshops, samt selvstudie med online videoer, podcasts mm.


Tid og sted

 • 03.08.20

Varighed: 32 dage

Få styr på Design Thinking processen, metoder og værktøjer

På kurset er det primære fokus at træne designprocessen, samt udvalgte metoder fra den store designværktøjskasse.

Værktøjskassen understøtter dig igennem de enkelte faser og aktiviteter i en designproces. De enkelte værktøjer har mange former, men indeholder typisk en kombination af skabeloner og instruktioner om, hvordan og under hvilke betingelser de skal bruges. På dette kursus har vi et specielt fokus på at lære at:

 • Involvere og analysere brugere, kunder og domæneeksperter effektivt i dine designprocesser
 • Identificere indsigter og designmuligheder i datasæt
 • Generere ideer, bygge prototyper og udføre test
 • Vurdere og udvikle forretningspotentialet i ideer og koncepter

Eksempler på værktøjer vi anvender er brugerinterviews til opbygning af empati; jobs-to-be-done, til at definere designretningen; idéanalogier til at skabe løsninger og afklaringsprototyper til hurtigt at konkretisere og teste løsninger.

På kurset Design Thinking – Foundation arbejder du med:  

 • Modul 1: Forstå Design Thinking og hvordan det skal bruges
 • Modul 2: Finde de ægte behov for løsninger igennem tilstandene – observe and define
 • Modul 3: Finde løsninger til disse behov igennem tilstandene – ideation, prototyping og test
 • Modul 4: Tilpasse design Thinking til den virkelige verden

Kurset er relevant for ledere, projektledere og specialister

Kurset kræver ikke nogen forhåndsviden om Design Thinking, og det er derfor relevant for alle, der ønsker at strukturere de innovative processer i egen organisation. Det gælder eksempelvis:

 • Specialister, der arbejder med innovation og produktudvikling
 • Projektledere, der leder innovations- eller udviklingsprojekter
 • Ledere, der vil have et indblik i de mest effektive innovationsprocesser eller som ønsker at lede produktudviklingen i deres virksomhed

Efter kurset kan du:

 • Anvende Design Thinking processen og udvalgte designmetoder fra Design Thinking til at udvikle radikalt bedre produkter, tjenester og processer
 • Identificere nye muligheder for din organisation, baseret på brugeres og kunders behov
 • Udvikle og teste kreative løsninger tidligt, gennem brug af enkle prototyper.
 • Vurdere og forklare hvornår det giver mening at anvende design thinking i dit og andres arbejde

Sådan forløber kurset i Design Thinking Foundation

Kurset veksler mellem online interaktive workshops, online læringsvideoer, podcasts og interaktive elementer f.eks. en selvtest af design mindset. Kurset løber over ca. 4 uger med et samlet tidsforbrug på ca. 24 timer. I løbet af kurset vil du således få mulighed for at arbejde med de metoder og værktøjer du præsenteres for på de 3 workshops og i det digitale selvstudie.

Prisen inkluderer:

 • 3 online live workshops kl. 8.30 – 12.00
 • Online læringsvideoer om Design Thinking processen, de 5 tilstande, samt metoder og værktøjer
 • Podcasts med case-historier om anvendelse af Design Thinking i praksis
 • Interaktive læringselementer
 • Kursusmateriale og templates med relevante metoder og værktøjer
 • Kursusbevis 

Tilkøb af online 1 til 1 sparring

Der er mulighed for tilkøb af 1 til 1 online sparring til 950,- kr. ekskl. moms pr. time (normalpris 1.500 kr. ekskl. moms). Her kan du f.eks. få vejledning i at anvende Design Thinking i et projekt du er i gang med, eller hjælp til at bruge specifikke designværktøjer. Kontakt Steen Jørgensen pr. mail ste@ida.dk

 

TilmeldingLink kopieret

Varighed

32 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

3.600 kr.

Ikke IDA-medlem:

3.940 kr.

Vælg sted og dato

København

[object Object]
 

UndervisereLink kopieret

Ole Kjeldal Jensen

Founding partner & business designer

Kursets underviser er Ole Kjeldal Jensen, der er Ph.d. i Design Thinking & Disruptive Innovation fra DTU og Stanford University. Ole har i mere end 12 år arbejdet med og rådgivet virksomheder inden for ledelse, innovation, og design. Derudover har Ole en omfattende erfaring inden for forretningsudvikling, iværksætteri og undervisning, samt er stifter og business designer Ampersand Associates, der udvikler læring og læringsteknologi.

Robert Sigaard

Robert har igennem mere end 10 år som Art Director, konsulent og UX designer, udviklet visuel kommunikation gennem illustration, grafik og digitale interfaces. Som UX & CX designer anvender Robert ofte sprint til at involvere brugere og kunder i design af engagerende brugerinterfaces og gennemtænkte end-to-end kundeoplevelser. Robert har en baggrund som illustrator og digital designer fra ITU. På dette kursus bidrager han bl.a. med erfaring fra talrige digitale sprint og sin dybe viden om grafisk facilitering af sprint.

 

FAQ om kurserLink kopieret

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent