Kursus

Prototyping & Test i Design – e-learning kursus

Intensivt e-learning kursus i Prototyping & Test i Design, hvor du gennem 4 moduler, hvor du kommer grundig ind i metoderne Prototyping & Test af idéer og koncepter, som f.eks. bruges i Design Thinking og Lean Start-up.


Tid og sted

 • 31.12.21

  Online

Varighed: 122 dage

Få styr på planlægning og udførelse af prototyping og test

På dette e-learning kursus går vi i dybden med en af grundestenene i Design Thinking - den hurtige iteration mellem prototyping og test, hvor idéer og koncepter får fysisk form, afprøves og forbedres.
Alle niveauer af prototyper i design er på menuen: fra de tidlige udforskende prototyper, til dem der skal bekræfte et færdigt koncept gennem ”proof of value”. På kurset lærer du at:

 • Udarbejde en prototypestrategi, der sikrer hurtigst mulig feedback på dine ideer, koncepter og løsninger
 • Udarbejde forskellige prototyper til brug i design af både digitale og fysiske produkter eller services
 • Planlægge og udføre tests af prototyper, der dækker behovet for afklaring og praktisk virkelighed, f.eks. look & feel, funktion & rolle, eller teknisk implementering

På e-learning kurset Prototyping og Test i Design arbejder du med:

 • Modul 1: Kursusintroduktion og velkommen (2 videoer med øvelser)
 • Modul 2: Udfordring og idé – find den rette idé og valg af den konkret udfordring du vil arbejde med (2 interaktive videoer med øvelser)
 • Modul 3: Prototype – udvælgelse af målgruppe og spørgsmål du skal have svar på og byg din prototype (1 podcast og 4 interaktive videoer med øvelser)
 • Modul 4: Test – klargøring, planlægning og udførelse af test af dine prototyper (1 podcast og 2 interaktive videoer med øvelser)

Forudsætninger for deltagelse på kurset

Dette er et videregående kursus, der kræver, at du allerede er bekendt med Design Thinking, enten fra praktisk erfaring eller igennem et grundlæggende kursus i Design Thinking.

Efter kurset kan du

 • Udarbejde en effektiv strategi for prototyping og test af ideer og koncepter
 • Anvende metoder og værktøjer til at udføre prototyping og test af produkter, processer eller services
 • Anvende prototyping som en tilgang til at accelerere udviklings- og innovationsprocessen af dit produkt, proces eller service
 • Anvende prototyping som strategisk redskab til at understøtte hurtigere og bedre beslutninger

Sådan forløber kurset Prototyping og Test i Design Thinking 

Kurset er bygget op over 4 digitale moduler, hvor første modul er kursusintroduktion og velkomst. Til hvert modul er der en selvstudie-del som består af videoer, podcasts og interaktive opgaver. Derudover en anvendelses-del, hvor du selvstændigt arbejder med de metoder og værktøjer, der gennemgås på modulerne, i forhold til et selvvalgt projekt. Hver uge kan du sende din opgave til underviseren og hver mandag får du personlig feedback.

Prisen inkluderer:

 • 4 digitale moduler bestående af videoer og podcasts om Protyping & Test af Design – første modul er introduktion til kurset
 • Personlig feedback fra underviseren på et selvvalgt prototyping-projekt
 • Online læringsvideoer om idéudvikling, prototyping og test med praktiske eksempler
 • Online kursus- og undervisningsmateriale og templates med metoder og værktøjer
 • 6 måneders adgang til alt digitalt indhold
 • Kursusbevis 

Du har adgang til forløbet i 6 måneder, så du kan starte og gennemføre forløbet hvor og hvornår det passer dig bedst. Du skal forvente at bruge 4-6 timer pr. modul, hvilket er et samlet tidsforbrug på ca. 12-18 timer.

Tilkøb af online 1 til 1 sparring

Der er mulighed for tilkøb af 1 til 1 online sparring til 950,- kr. ekskl. moms pr. time (normalpris 1.500 kr. ekskl. moms). Her kan du f.eks. få vejledning i at arrangere workshops, implementering af prototyping og test i din virksomhed eller hjælp til værktøjer. Kontakt Steen Jørgensen pr. mail ste@ida.dk.

Varighed

122 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

2.840 kr.

Ikke IDA-medlem:

3.140 kr.

Vælg sted og dato

Online arrangement

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
1. sep. - 31. dec. 2021
Kl. 09:00 - 16:00

Tilmeldingsfrist 30. dec. 2021 - kl. 23:59

Ole Kjeldal Jensen

Founding partner & business designer

Kursets underviser er Ole Kjeldal Jensen, der er Ph.d. i Design Thinking & Disruptive Innovation fra DTU og Stanford University. Ole har i mere end 12 år arbejdet med og rådgivet virksomheder inden for ledelse, innovation, og design. Derudover har Ole en omfattende erfaring inden for forretningsudvikling, iværksætteri og undervisning, samt er stifter og business designer Ampersand Associates, der udvikler læring og læringsteknologi.

Robert Sigaard

Robert har igennem mere end 10 år som Art Director, konsulent og UX designer, udviklet visuel kommunikation gennem illustration, grafik og digitale interfaces. Som UX & CX designer anvender Robert ofte sprint til at involvere brugere og kunder i design af engagerende brugerinterfaces og gennemtænkte end-to-end kundeoplevelser. Robert har en baggrund som illustrator og digital designer fra ITU. På dette kursus bidrager han bl.a. med erfaring fra talrige digitale sprint og sin dybe viden om grafisk facilitering af sprint.

Videreformidling af kontaktinformationer

OBS: Ved tilmelding til kurset, videreformidles dit navn, e-mail og telefonnummer til Ampersand & Associates. Kontaktinformationerne anvendes udelukkende i forbindelse med registrering af din tilmelding samt til selve kursusafholdelsen, men vil ikke blive anvendt i markedsføringsøjemed

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Kan jeg deltage på kurserne, hvis jeg er ledig?

Du er altid velkommen på vores kurser. Du kan enten selv vælge at betale for din kursusdeltagelse eller du kan tale med dit jobcenter og høre om det er noget, de vil hjælpe dig med.

Hvis kurset fremgår af den regionale positivliste, vil det gøre det lettere at få jobcenteret til at bevillige kurset, men under alle omstændigheder bør du tage en snak med dem om, hvorfor dette kursus kunne være relevant for dig.

Læs mere om hvilke af vores kurser der i øjeblikket er at finde på den regionale positivliste for hovedstadsregionen og få mere information om kurser for ledige her: https://ida.dk/kurser-for-ledige

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent