Kursus

IDA Learning Bootcamp - Digitale teknologier

Bliv klogere på nye teknologier og nye metoder – forstå hvad Machine Learning og Big Data er og lær mere om, hvordan agile metoder så som Design Thinking og Design Sprint kan inddrages i jeres organisation.

Forstå værdien af jeres data og bliv klogere på agile udviklingsmetoder

Du kender sikkert allerede de forskellige begreber; Big Data, Machine Learning, Design Thinking og måske også Design Sprint – men ved du også, hvordan du kan inddrage de nye metoder og de nye teknologiske muligheder i jeres forretning og organisation og hvorfor det overhovedet kan være relevant – også for jer?

Er du nysgerrig efter at vide mere om disse nye begreber og emner, og skal du blot introduceres til emnet, enten fordi du selv står overfor at skulle i gang med at arbejde med enten Design Thinking eller Machine Learning og ikke i forvejen har det store kendskab til området eller fordi du som leder eller forretningsudvikler blot gerne vil vide mere om, hvad alt dette ér og på hvilken måde det vil kunne hjælpe jer i jeres fremtidige udviklingsprojekter og produktudvikling?

Så vll denne bootcamp være det helt rigtige for dig.

I løbet af to fulde dage vil du opnå en forståelse af følgende fire emner:

 • Big Data Teknologier
 • Machine Learning i praksis
 • Design Thinking
 • Google Design Sprint

Og du vil få en grundlæggende viden, der gør dig i stand til at vurdere, hvorvidt det er noget du og I skal arbejde videre med internt i jeres organisation.

Bootcampen er for dig der arbejder med it-forretningsudvikling

Bootcampen henvender sig til dig der ønsker en grundlæggende introduktion til nye digitale teknologier og til nye metoder du kan anvende i dine udviklingsprojekter og du bliver undervejs introduceret til emnerne Big Data og Machine Learning samt Design Thinking og Design Sprint. Du kan enten være forretnings og eller produktudvikler, projektleder eller leder. Du skal blot være nysgerrig på nye metoder og ny teknologi og interesseret i at blive klædt på til jeres videre arbejde inden for områderne.

Dit udbytte

Efter at have deltaget på denne Bootcamp vil du have tilegnet dig et grundlæggende fundament for din organisations videre arbejde med henholdsvis dataanvendelse og agile udviklingsmetoder – du vil være klædt på til at kunne træffe beslutninger om, hvorvidt det vil være metoder der skal implementeres og om det er noget jeres organisation kan drage nytte af. Du vil desuden få mere viden om, hvad der skal være ”next step” samt om hvordan i rent praktisk kommer i gang med arbejdet.

Din virksomheds udbytte

Virksomhedens udbytte vil være en medarbejder eller leder, som er i stand til at træffe kvalificerede beslutninger om, hvorvidt disse nye metoder og teknologier vil være relevante for jer. Virksomheden vil internt kunne vurdere om der skal igangsættes nye udviklingsprojekter med Design Thinking og Google Design Sprint som metode og hvorvidt Big Data og Machine Learning er noget som I bør arbejde videre på

Sådan forløber IDA Learning Bootcamp

Denne Masterclass er opdelt i fire moduler – hvor hvert modul er et nyt emne. Programmet for de to hele dage vil derfor se ud som følgende

Dag 1: introduktion til Big Data og Machine Learning

09-00-12:00

Introduktion til Big Data

 • Hvad er Big Data?
 • Er et relevant for os at arbejde med vores data?
 • Hvor meget data er Big Data?
 • Cases: Data Lake, Recommender System, Knowledge graphs
 • Er det struktureret eller ustruktureret data?
 • Hvordan skalérer man data systemerne op og sætter svartiderne ned?
12:30-16:00

Machine Learning i praksis

 • Hvad er Machine Learning
 • Hvornår er Machine Learning det rette værktøj?
 • Hvad kræves der, for at det giver mening?
 • Hvilke typer af machine learning findes der?
 • Cases: Spam filter, Billedgenkendelse og Maskinfremstillet Kunst
 • Hvad kan der gå galt med machine learning projekter?

Dag 2:  Optimer dine teknologiske udviklingsprojekter med Design Thinking og Google Design Sprint

09:00-12_00

Introduktion til Design Thinking

 • En hands-on introduktion til Design Thinking
 • Forståelse af, hvordan du kan bruge de rette metoder til at systematisere innovationsprocessen i konkrete sammenhænge
 • Indblik i, hvordan du bedst leder innovationsprocesser og implementerer nye tiltag i en organisation
13:00-16:00

Google Design Sprint - test nye ideer

 • Få viden om faserne i et design sprint: Afklaring, Idé-skabelse, Beslutning, Prototyping og Test
 • Lær hvordan du tilpasser det generelle design sprint til din egen situation og virksomhed
 • Få indsigt i, hvordan du faciliteter sprintteamet, så du får det bedste frem i deltagerne

Andreas Koch

Underviser på Machine Learning og Big Data

Andreas Koch har en baggrund inden for data science, og har gennem de sidste 6 år designet og udviklet datatunge applikationer.

Andreas arbejder i dag som data science konsulent, hvor han bruger sin omfattende erfaring med data behandlings systemer til at rådgive virksomheder og organisationer i hvordan de får mest mulig ud af deres data.

Ole Kjeldal Jensen

Underviser på Design Thinking og Google Design Sprint

Ole Kjeldal Jensen er business designer og har en PhD i disruptiv innovation og design thinking fra DTU og Stanford University. Som underviser og konsulent, har Ole igennem mere end 12 år hjulpet vidt forskellige organisationer internationalt, med at mestre designsprint, design thinking og innovationsledelse

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Rikke Waldorff Jensen

Rikke Waldorff Jensen

Kompetencekonsulent