Kursus

Skriv klart og effektivt

Lær at skrive bedre tekster hurtigere, end du gør i dag – uden at gå på kompromis med din faglighed. Du bliver bedre til at skrive klare, levende og effektive tekster i et sprog, andre forstår.


Tid og sted

 • 21.09.21

  København

 • 08.12.21

  København

Varighed: 2 dage

Klart sprog er godt sprog 

Har du nogensinde oplevet at aflevere en rapport el.lign., som du har brugt tid og energi på at udarbejde – og så får du ikke den forventede respons? Din faglige viden er ikke almen viden, og derfor skal du gøre dig ekstra umage for at få dit budskab frem. 

Kommunikation er nøglen til at få idéer og viden ud til medarbejdere, ledere, kunder og samarbejdspartnere, og skriftlig kommunikation er i dag en større del af vores arbejde end nogensinde før. Men på skrift har man ikke kropssprog, mimik og tonefald at forholde sig til, og derfor er det endnu vigtigere, at dine tekster er fuldstændig klareEr de ikke det, risikerer du, at dine skriftlige produkter ender nederst i bunken, eller at der opstår misforståelser og fejl. Du skal med andre ord kunne skrive, så både din leder, kollega og kunde kan forstå dig. 

Lær at skrive bedre tekster - hurtigere 

På dette kursus får du en række skriveværktøjerder øger sandsynligheden for, at din ekspertviden kommer ud og gør en forskel i organisationen eller hos kunden. Du skal ikke give køb på din faglighed, men måske skal din tekst vinkles på en ny måde, så den brænder igennem. 

Kampen om at fange din modtagers opmærksomhed er hårdere end nogensinde, og derfor skal du kunne skrive levende, målrettet og strategisk klogt for at få dine budskaber fremOg det behøver faktisk ikke tage lang tid, når du kender værktøjerne til hurtigere at skrive gode tekster. 

På kurset arbejder du med:  

 • Hvordan du undgår de klassiske fælder for den faglige formidler 
 • Den effektive skriveproces fra tanke til færdig tekst 
 • Hvordan du bedst fanger og fastholder din læser 
 • Hvordan du kan skrive fagligt og klart på én gang 
 • Den sproglige værktøjskasse til at skrive klart og overbevisende 
 • Gode skrivevaner, der gør dig bedre og hurtigere på én gang. 

Kurset skal give dig mulighed for at blive bedre til at målrette din skriftlige formidling, så du får skrevet dét, der er nødvendigt for dig, og samtidig får sikret dig, at din modtager forstår det. 

Hvem er kurset relevant for? 

Kurset er relevant for alle, der skriftligt skal formidle komplekse budskaber og ekspertviden i alt fra mails til artikler, rapporter, beslutningsoplæg el.lign. – og som ønsker at kunne skrive skarpe, levende og effektive tekster hurtigere.  

Forudsætninger for at deltage

Der er ingen fagspecifikke forudsætninger for at deltage på dette kursus. Det vigtigste er, at du er nysgerrig på, hvordan du kan skrive bedre, og at du er parat til at udfordre dine egne skrivevaner. 

Dit udbytte: 

 • Du lærer at finde balancen mellem det skarpe, præcise og dog komplekse budskab. 
 • Du lærer at gøre dine tekster relevante og letforståelige for modtagere uden din ekspertviden. 
 • Du lærer at strukturere og sammensætte din tekst hensigtsmæssigt. 
 • Du får kompetencer til at skrive tekster, der rammer målgruppen og virker efter hensigten. 
 • Du får en opdateret værktøjskasse og motivation til at skrive endnu bedre. 

Din virksomheds udbytte:  

 • En medarbejder, der skriftligt kan formidle sin faglige viden på en klar og skarp måde. 
 • En medarbejder, der kan målrette budskab og formidling til den specifikke modtager. 
 • En medarbejder, der kan bidrage til færre fejl og misforståelser i organisationen. 

Sådan forløber kurset

Kurset er et miks mellem faglige oplæg og øvelser, så du både får det teoretiske grundlag, men også erfaring med selv at bruge de effektive værktøjer. At skrive er et håndværk – så træk to dage ud af kalenderne, og få ny inspiration til at skrive endnu hurtigere og med større gennemslagskraft. 

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

9.900 kr.

Ikke IDA-medlem:

11.900 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
21. sep. - 22. sep. 2021
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

København


Arrangementsnummer

338550

Tilmeldingsfrist 18. sep. 2021 - kl. 23:59

Anne Katrine Lund

Ph.d. i Retorik

Ph.d. i retorik Anne Katrine Lund arbejder som strategisk rådgiver i effektiv kommunikation i flere af landets største organisationer og er forfatter til over 20 bøger om troværdighed, gennemslagskraft og effektiv kommunikation. Hun har massiv undervisningserfaring, og så er hun desuden dommer for Sprogprisen.dk til Danmarks bedste tekster. 

Anne Katrine arbejder både teoretisk og praktisk med de forskellige sider af mundtlig og skriftlig kommunikation og har desuden erfaring med mange forskellige målgrupper. 

Se evt. mere på www.annekatrinelund.dk 

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Tina Bergmann Olesen

Tina Bergmann Olesen

Kompetencekonsulent