Kursus

Effektiv ledelse med adfærdsdesign

Skab rammerne for at dine medarbejderes adfærd bedst understøtter organisationens målsætninger. Lær at mestre adfærdsdesign som et ledelsesværktøj til at implementere forandringer og tilpasninger i din virksomhed.


Tid og sted

 • 26.01.21

  København

 • 13.04.21

  Aarhus C

 • 15.06.21

  København

Varighed: 2 dage

Skab rammerne for dine medarbejderes adfærd

Medarbejderne gør ikke altid, som du havde forventet. Det kan der være flere forklaringer på, men én ting er sikkert. Du kan som leder skabe de rigtige rammer og omgivelser, så medarbejdernes adfærd understøtter organisationens formål og målsætninger.

Dine medarbejderes adfærd er afgørende for, hvor velfungerende en organisation du leder. Derfor er det et effektivt ledelsesværktøj at lære, hvordan du kan løse organisatoriske udfordringer ved at arbejde målrettet og aktivt med at skabe de rigtige rammer for dine medarbejdere.

Det kan både være fysiske, sociale og personlige rammer, der kan være barrierer for den ønskede adfærd.

Adfærdsdesign som ledelsesværktøj

At arbejde aktivt med adfærd er et virkningsfuldt greb til at effektivisere din virksomheds arbejdsgange. Det kan skabe en sikkerhed i, at du som leder kan implementere målbare forandringer for din virksomhed. Og med teknologiens påvirkning af, hvordan en vellykket forretning skal drives fremadrettet, er det mere afgørende end nogensinde før.

En effektiv og systematisk metode til at implementere de såkaldte vanebrud er nudge og adfærdsdesign. Det handler om at:

 • Kortlægge den eksisterende adfærd
 • Identificere barriererne for den ønskede adfærd
 • Designe omgivelser, der understøtter den ønskede adfærd

Denne metode er et værdiskabende og konkret værktøj, som kan understøtte din ledelsesopgave i alle henseender, hvor du ønsker at skabe en forandring i din organisation – både stor som lille.

Find din organisatoriske udfordring 

Før kurset skal du forberede en organisatorisk udfordring, som du vil arbejde med undervejs i kurset. Din udfordring skal omhandle en implementeringsopgave, hvor du som leder kan designe de omgivelser, der skal til for at lykkes med opgaven ved at arbejde med barrierer og vanebrud.

Det kan eksempelvis være implementering af nye processer, nye it-systemer, ny strategi – i det hele taget nye tiltag, der er nødvendige for at følge med den teknologiske udvikling.

På kurset lærer du:

 • En grundlæggende introduktion til adfærdsdesign
 • En introduktion til centrale adfærdsprincipper som valgarkitektur, vanebrud og barrierer  
 • Indsigter og metoder til udvikling af adfærd og adfærdsændringer
 • Gennemgang af praktiske eksempler, hvor adfærdsdesign har skabt målbar forandring i forhold til implementering
 • At arbejde med din medbragte udfordring fra egen praksis og udvikle konkrete handlingsforslag

Kurset er for dig, der vil lære at mestre adfærdsdesign som et ledelsesværktøj

Dit udbytte:

 • Et grundlæggende kendskab til adfærdsdesign og dets principper
 • En evne til at anskue problematikker ud fra en systematisk tilgang
 • En evne til at løse fremtidige udfordringer med afsæt i adfærdsdesign
 • En dybdegående forståelse for hvordan man kan arbejde strategisk med implementering
 • Et konkret løsningsforslag, der kan tages direkte med hjem til egen virksomhed

Virksomhedens udbytte:

 • En medarbejder, der kan udvikle konkrete løsningsforslag til en aktuel udfordring i organisationen
 • En medarbejder, der fremadrettet kan arbejde aktivt med at designe hensigtsmæssige strukturer i organisationen
 • En medarbejder, der kan arbejde systematisk og konkret med udfordringer blandt ledere og medarbejdere

Sådan forløber kurset i effektiv ledelse med adfærdsdesign

Inden kurset:

 • Forberedelse af implementeringsudfordring fra egen virksomhed

Selve kurset:

 • 2 undervisningsdage - kl. 09.00-16.00 (overnatning er ikke inkl. i deltagerprisen)
 • Fuld forplejning

Efter kurset:

 • Efter kurset modtager du et kursusbevis og vil desuden have en handlingsplan for, hvordan du kan gribe din medbragte udfordring i egen organisation an.

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

10.500 kr.

Ikke IDA-medlem:

12.500 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
26. jan. - 27. jan. 2021
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Tivoli Hotel & Congress Center

Arni Magnussons Gade 2

1577 København


Arrangementsnummer

337898

Tilmeldingsfrist 21. jan. 2021 - kl. 23:59

Østjysk

Se datoer

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
13. apr. - 14. apr. 2021
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Comwell Aarhus

Værkmestergade 2

8000 Aarhus C


Arrangementsnummer

337900

Tilmeldingsfrist 08. apr. 2021 - kl. 23:59

Sille Krukow

Sille Krukow er stifter af Krukow og ekspert i adfærdsdesign og nudge. I mere end 10 år har hun løst opgaver ved brug af adfærdsdesign for store danske og internationale virksomheder som Heineken, DSB og NNIT. Hun har en MA i Visuel Design og har udviklet Krukow metoden, der er fundamentet for den undervisning, Sille giver, med fokus på aktuelle og virkelighedsnære organisatoriske udfordringer.

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Vibeke Ahlmann

Vibeke Ahlmann

Chefudvikler