Kursus

Kom godt i gang med robotter i industrien

Optimer dine arbejds- og produktionsprocesser: Få indsigt i digitale megatrends og lær hvor robotteknologi som robotarme, gribere, avancerede sensorer, mobile robotter, droner med mere kan anvendes og implementeres i industrien.

Hvorfor robotteknologi?

Hvis danske virksomheder skal overleve på nutidens globale marked, er de nødt til at fokusere på hele forsyningskædens omkostninger, og uanset om virksomheden ønsker et højere output, øget produktkvalitet eller reduceret spild, er løsningen robotbaseret automatisering. 

Men mange danske virksomheder går glip af de fordele, som robotter fører med sig - bl.a. fordi de ikke kender til de teknologiske muligheder. 

Robotteknologi og digitaltransformation

På kurset får du et bredt overblik over og værktøjer til at afklare hvor robotteknologi (robotarme, gribere, avancerede sensorer, mobile robotter, droner) kan anvendes, og du får mulighed for selv at programmere en robot. Du får et realistisk billede af, hvad teknologierne kan i dag, hvilke begrænsninger de har, samt hvilke muligheder de giver fremover. 

Dette kursus sætter også fokus på digitale megatrends og teknologier, og på hvad den digitale udvikling betyder for virksomheder. Du lærer både om mulighederne for at optimere arbejds- og produktionsprocesser, om udvikling af nye digitale forretningsmodeller og services, og om hvad der skal til for, at de kan blive implementeret.

På kurset arbejder du med

09:00-16:00

Dag 1

 • Muligheder og begrænsninger ved anvendelse af robotter
 • Værktøjer til afklaring af hvilke processer, der kan automatiseres
 • Udarbejdelse af business cases 
 • Programmering af robotter - lær på 10 minutter at instruere en robot til at flytte et emne
 • Kunstige verdener - lær om Virtuel Reality (VR) ved at arbejde i en virtuel produktion
09:00-16:00

Dag 2

 • Overblik over udvalgte digitale megatrends
 • Nye former for digital værdiskabelse og forretningsmodeller
 • Digital strategi - fra udarbejdelse til implementering og forankring 
 • Sammenhæng mellem teknologi, forretning og organisation

Kurset er for dig, der arbejder med automatisering og robotteknologi

Kurset er primært for medarbejdere, fagspecialister, projektledere og ledere i produktionsvirksomheder, som er ansvarlige for og/eller arbejder med vurdering, indførelse og implementering automatisering og robotteknologi, og som ønsker at lære at identificere, anvende og se mulighederne i den nye teknologi. 

Dit udbytte:

 • Bredt overblik over state-of-the-art teknologier
 • Viden om automation og robotteknologiens anvendelsesområder
 • Kendskab til overvejelser i forbindelse med indførelse af nye teknologier
 • Indsigt i muligheder og spilleregler i den digitale verden 
 • Inspiration til at arbejde med digital forretningsudvikling
 • Introduktion til rammemetode for digital transformation

Sådan forløber kurset i robotter og digital tranformation

Kurset er en blanding af oplæg, refleksions- og diskussionsøvelser, samt hands-on øvelser på robotter og virtuelle robotter. 

Selve kurset varer 2 dage, fra kl. 09.00-16.00 (morgenmad fra kl. 08.30). Kurset er med fuld forplejning, og du vil få udleveret kursusmateriale. Efter kurset vil du få dit kursusbevis.  

Cathrine Lippert

Cathrine Lippert er seniorkonsulent på Teknologisk Institut og har bred erfaring med rådgivning om digital transformation i virksomheder og facilitering af udviklingsprocesser ved hjælp af Design Thinking - og Lean Startup-metoder, herunder rådgiver hun ligeledes om udnyttelse af data, udvikling af digitale forretningsmodeller og services samt etablering af økosystemer. Cathrine arbejder desuden med innovationsprojekter med både private og offentlige partnere.

Søren Peter Johansen

Med en baggrund i datalogien har han siden 1994 rådgivet og implementeret robot-løsninger hos industrien. Siden 2010 har han været ansat på Teknologisk Institut som faglig leder. Han er desuden sekretariatsleder for DIRA - Dansk Robot netværk, samt Horizon 2020 evaluator for Europa Kommissionen. 

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent