Kursus

Lær at drive Google design sprint

Kurset i Google design sprint er for dig, der hurtigt skal kunne gå fra idé til testet prototype; med design sprint-metoden kan du på blot fem dage få udviklet og testet din forretningsidé.


Tid og sted

 • 22.11.21

  København K

 • 08.02.22

  København

Varighed: 3 dage


Evaluering: 9,5 ud af 10

Prøv nye koncepter af med Google design sprint

Hvad er Google design sprint?

Google design sprint er en proces til afprøvning af en forretningsidé; på blot fem dage er det muligt at gå fra idé til valideret prototype ved hjælp af en række faste, velafprøvede metoder.

Design sprint stammer fra Google Ventures, hvor interne sprint coaches siden 2010 har faciliteret udviklingen af nye visioner, processer og produkt- eller servicekoncepter. Tilgangen er siden blevet udbredt i både private og offentlige virksomheder, fordi den giver mulighed for at gå fra en idé til et afprøvet koncept på blot fem dage.

Kurset i Google design sprint klæder dig på til at forberede og gennemføre et design sprint igennem praktiske øvelser med selvvalgt udfordring. Du vil lære at facilitere effektive design sprints i din egen virksomhed, og du lærer at skalere sprintet til lige præcis dit formål.

Det arbejder du med på design sprint kursus

Kurset er delt i 2 moduler, og deltagerne gennemfører et letvægts-sprint i egen virksomhed mellem modulerne.

Modul 1 består af 2 sammenhængende dage i workshopformat, hvor vi kommer i dybden med teori og værktøjer ved at træne design sprint i praksis.

Modul 2 er på én dag, hvor vi samler op på deltagernes egne letvægts-sprint og arbejder med tilpasning af design sprints samt teamsammensætning.

Modul 1 program:

 • Grundig gennemgang Google design sprint-processen
 • Dyb indsigt i teori og værktøjer gennem træning af design sprint i praksis
 • Formulering og scoping af udfordringer, der egner sig til design sprint-proces, samt hvilke udfordringer der IKKE egner sig
 • Gennemførelse af et fast-forward design sprint med stop undervejs for at overføre erfaringer til deltagernes egne udfordringer og virksomheder
 • Træning i grafisk facilitering og whiteboarding - særligt rettet mod de enkelte typer af sprint-workshops og aktiviteter
 • Udarbejdelse af plan for eget letvægts-sprint, der skal gennemføres inden modul 2

Modul 2 program:

 • Opsamling og refleksion på erfaringer og udfordringer ved deltagernes gennemførte letvægts-sprint i egen virksomhed
 • Tilpasning af den generelle 5-dages design sprint-proces – alt efter praktiske forhold, situationer, tid og ressourcer
 • Sammensætning og facilitering af både ideelle og knap så ideelle sprint-teams

Design sprint kurset er for dig, der hurtigt vil skabe konkrete og kreative løsninger

Kurset i design sprint er for alle, der ønsker en proces, der kan bidrage med konkrete og kreative løsninger på udfordringerne. Det kan f.eks. være specialisten, der skal udvikle et nyt produkt/service, produktejeren, der skal sikre, at et koncept er i tråd med forretningens og brugernes behov, eller projektlederen, der ønsker at støtte projektteamets fremdrift.

Udbytte – efter kurset har du:

 • evnerne til at gennemføre samt videreformidle et design sprint i egen virksomhed
 • erfaring med alle faserne i et design sprint: Afklaring, ideskabelse, beslutning, prototyping og test
 • indsigt i, hvordan du faciliteter sprintteamet, så du får det bedste frem i deltagerne
 • cheat sheets med flipover-designs, som du kan anvende i din egen grafiske facilitering
 • gennemført dit første design sprint på egen hånd

Din virksomheds udbytte - efter kurset kan medarbejderen:

 • identificere problemet og på blot fem dage finde og afprøve en løsning i praksis
 • facilitere et design sprint, så I får et styrket sprintteam og dermed de bedste resultater ud af jeres sprints
 • tilpasse design sprints til jeres virksomhed og arbejdsprocesser

Sådan forløber kurset i Google design sprint

Kurset er workshopbaseret med udgangspunkt i casebaseret læring og ”learning by doing”-tilgang.

Hjemmearbejdet før modul 1 sikrer, at alle deltagere starter på samme niveau, og at du får udvalgt en god design sprint-udfordring til kurset. På den måde sikrer vi størst udbytte, og at du efter kurset kommer til at benytte design sprint i praksis.

Inden kurset

Selvstudie 2-3 timer. Du får tilsendt læringsmateriale, og du skal formulere en design sprint-udfordring, som vi tager udgangspunkt i på kurset.

Modul 1 (2 kursusdage)

Introduktion til Design Thinking og sprint-værktøjerne samt gennemførelse af en fuld designproces.

Hjemmearbejde

Efter modul 1 skal deltagerne gennemføre det letvægts-sprint, de har udarbejdet og formuleret inden kurset samt planlagt i detaljer på modul 1. Derudover skal deltagerne udfylde en sprint-profil, der skal bruges på modul 2 som grundlag for sammensætning af sprint-teams.

Modul 2 (1 kursusdag)

Præsentation, opsamling og tilpasning af letvægts-sprintet samt arbejde med sammensætning og facilitering af sprint-teams

Prisen inkluderer:

 • 3 kursusdage inkl. forplejning – kl. 9.00-16.00 (morgenmad fra kl. 8.30)
 • Undervisningsmateriale: cases, online sprint-profilering, templates og cheat-sheets
 • Bogen ”Sprint – How To Solve Big Problems and Test New Ideas in Just Five Bays” af Jake Knapp (værdi kr. 149.95)
 • Kursusbevis

Varighed

3 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

12.500 kr.

Ikke IDA-medlem:

14.500 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Modul 1
22. nov. - 23. nov. 2021
Kl. 09:00 - 16:00
Modul 2
14. dec. 2021
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Copenhagen Marriott

Kalvebod Brygge 5

1560 København K


Arrangementsnummer

341480

Tilmeldingsfrist 15. nov. 2021 - kl. 23:59

Ole Kjeldal

PhD i disruptiv innovation og design thinking fra DTU og Stanford University.

Ole Kjeldal Jensen er business designer og har en PhD i disruptiv innovation og design thinking fra DTU og Stanford University. Som underviser og konsulent, har Ole igennem mere end 12 år har hjulpet vidt forskellige organisationer internationalt, med at mestre designsprint, design thinking og innovationsledelse.

Ole er partner i Ampersand Associates, hvor han rådgiver om etablering af innovationsenheder, samt udvikler og leverer træning i design sprint, design thinking og strategisk design.

Ole var tidligere forretningsdesigner fra DONG Energy’s Innovationscenter, Ass. Prof. i design og innovation på DTU og innovationskonsulent hos teknologisk institut.

Robert Sigaard

Robert har igennem mere end 10 år som Art Director, konsulent og UX designer, udviklet visuel kommunikation gennem illustration, grafik og digitale interfaces. Som UX & CX designer anvender Robert ofte sprint til at involvere brugere og kunder i design af engagerende brugerinterfaces og gennemtænkte end-to-end kundeoplevelser. Robert har en baggrund som illustrator og digital designer fra ITU. På dette kursus bidrager han bl.a. med erfaring fra talrige digitale sprint og sin dybe viden om grafisk facilitering af sprint.

FAQ - covid-19 og kurser

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent