Kursus

Strategisk UX

Lær at arbejde strategisk med brugeroplevelsen og gør UX til en konkurrencefordel. På IDAs kursus lærer du at gøre UX-initiativer målbare, så du kan kommunikere dem eksternt for kunder og internt for beslutningstagere.

Den rette UX-profil giver en målbar konkurrencefordel

På kurset ”Strategisk UX” får du værktøjerne til at identificere din virksomheds nuværende UX-profil, og hvor der er størst strategisk potentiale for at udvikle dit UX-fokus.

Du lærer hvordan du kan skabe kulturel forandring i din virksomhed samt planlægge og eksekvere hvert skridt i retning mod at gøre brugeroplevelsen af dit produkt eller service til en del af dine konkurrencemæssige fordele.

Du vil ligeledes lære hvordan du kan gøre UX-initiativer målbare og omsætte dem til Key Performance Indicators (KPI) med henblik på at synliggøre Return On Investment (ROI) eksternt for kunder og internt for beslutningstagere.

Hvad lærer du?

På kurset lærer du at forstå og diskutere værdien af UX af dit produkt eller service. Du vil få en teorietisk, metodisk og praktisk forståelse af emnet, der tilsammen gør det muligt for dig at skabe vedvarende forandring i den måde din virksomhed anskuer og arbejder med UX. Et fælles UX-sprog er en del af nøglen hertil.

Kurset ”Strategisk UX” giver dig værktøjerne til, på tværs af dit udviklingsteam og organisationen som helhed, at arbejde med implementering af UX udviklingsværktøjer og udvikle en forretningsstrategisk UX produktstrategi og vision.

Kurset gennemgår systematisk forskellige operationelle områder af UX udvikling - det vil sige at du lærer præcis hvordan du integrerer forudsigelige og målbare UX processer i din virksomheds udviklingsprocesser, strategi og kultur.

Temaer og emneområder:

 • Introduktion til UX og UX-nøglebegreber
 • Forretningsrelevans af UX / UX value propositions
 • Indflydelse af en user experience strategi på din forretning
 • UX og funktionelle krav i tenderudbud
 • UX og markedsføring
 • Designstrategiske produktudviklingsmetoder
 • UX og integration med agile produktudviklingsprocesser
 • UX undersøgelsesmetoder strategisk beslutningstagning
 • Undersøgelses- og datastrategi udvikling og validering
 • Organisatoriske faktorer der påvirker effektiviteten af UX
 • Organisatorisk indlejringer af UX-funktioner
 • UX-fokuseret medarbejderudvikling
 • Brug af UX underleverandører versus in-house færdigheder
 • Udvikling af en personlig tilpasset UX-strategi til din virksomhed, produkt og udviklingsteam

Kurset er for dig, der vil arbejde strategisk med brugeroplevelser

Kurset har relevans på tværs af brancher (B2C, B2B), leverancer (produkt, service) og fagligheder (ingeniør, designer, UXer, programmør, projektleder, forretningsudvikler). Kurset henvender sig både til nystartede og etablerede virksomheder, der ønsker at implementere og forankre UX som en del af den produktstrategiske værdileverance.

Dit udbytte

På kurset lærer du at forstå og diskutere værdien af UX for dit produkt eller service. Du vil få en teoretisk, metodisk og praktisk forståelse af emnet, der tilsammen gør det muligt for dig at skabe vedvarende forandringer i den måde din virksomhed arbejder med UX. Et fælles UX-sprog er en del af nøglen hertil.

Strategisk UX giver dig værktøjerne til, på tværs af dit udviklingsteam og organisationen som helhed, at arbejde med implementering af UX udviklingsværktøjer og udvikle en forretningsstrategisk UX-produktstrategi og vision.

Kurset gennemgår systematisk forskellige operationelle områder af UX-udvikling - det vil sige at du lærer præcis hvordan du integrerer forudsigelige og målbare UX-processer i din virksomheds udviklingsprocesser, strategi og kultur.

Sådan forløber kurset i strategisk UX

Kurset består af en række fokuserede tematiske oplæg med tilhørende øvelser, der præsenteres og diskuteres i plenum. Der er fokus på at deltagerne arbejder med at relatere kursets indhold til deres individuelle virksomheder og produkter - herunder konkret får skitseret en UX-strategi og relevante organisatoriske UX-tiltag.

Selve kurset:

2 undervisningsdage
Fuld forplejning
Kursusmateriale

Efter kurset:

KursusbevisAdgang til kursusmaterialet, inkl. relevante links til yderligere materiale, relevante bøger, artikler og websites
Efterservice – mulighed for at kontakte underviseren og få sparring på konkrete problemstillinger, der relatere sig til kurset

Programmet:

09:00-16:00

Dag 1: UX og din forretning (Hvorfor og hvad)

 • Introduktion til UX begreber, teori & metode
 • Forretningsstrategisk UX. ROI.
 • Kvantificering og måling af UX: KPI og ROI.
 • UX ift. markedsføring, sælgere, tender-udbud, total-cost-of-ownership
 • Organisatorisk UX og modenhedsniveauer.
09:00-16:00

Dag 2: UX i din organisation (Hvordan gør vi det)

 • Forankring af UX i organisationen
 • Kom i gang med UX: UX Forandringsledelse og argumentation for UX
 • UX og produktudvikling: UX projektledelse, agil, backlog, tracking tool
 • Stakeholder mangagement
 • UX Forankring og strategisk planlægning

Underviser i kurset om strategisk UX

Rune Nørager er Ph.D. i psykologi og har i mere end 15 år arbejdet med de psykologiske og kognitive, perceptuelle og adfærdsmæssige aspekter af interaktionen mellem mennesker og teknologi.

Jens underviser på IT Universitetet som ekstern lektor i usability, user experience og servicedesign, og har holdt talrige kurser internt i virksomheder som Bang & Olufsen, Danske Bank, Radiometer og Novo Nordisk.

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent