Kursus

Styrk din facilitering som visuel agil coach

Vil du sikre fælles fokus og effektivitet i dit agile team? Få succes med at drive og facilitere agile processer fysisk og online med visuel coaching og grafisk facilitering. Kurset har fokus på agile processer som Scrum, SAFe og Google design sprint


Tid og sted

 • 08.12.21

  København

 • 09.03.22

  København

Varighed: 2 dage

Visuel coaching giver effektive agile processer 

I en verden, hvor vi i stigende grad er nødt til både at samarbejde digitalt og i agile processer, er der øgede krav til dig som enten projektleder, Scrum Master eller facilitatorDu skal kunne sikre fælles fokus og motivation i dit agile team – og her kan grafiske tilgange og visualiseringsteknikker være effektive værktøjer til at drive dine projekter og processer fremad. 

Som visuel agil coach vil du være i stand til at sikre en effektiv implementering af input og udveksling af viden i et agilt team. Du vil fx både kunne sikre, at alle de involverede taler det samme ”sprog”, men også at idéer, koncepter og information forenkles, uden ade mister deres betydning. 

Det lærer du på kurset 

På kurset lærer du at facilitere og drive effektive agile processer ved hjælp af visuelle værktøjer, som er udviklet og tilpasset de forskellige udfordringer og events i en agil proces. Du får en grafisk værktøjskasse, der er med til at styrke dialog og konkretisere udviklingen i en agil proces. På kurset har vi specielt fokus på:  

 • Hvor man i en agil proces kan bruge den grafiske værktøjskasse 
 • Offline/online visuelle boards og templates til at styrke teams 
 • Effektiv brug af digitale platforme, som f.eks. Miro, til at understøtte teamwork 
 • Modellen ”den visuelle koncept cirkel”, som lærer dig at bruge tegninger og grafiske ikoner til at starte, sætte retning, ensrette og fastholde fokus i det agile team 
 • Brug af visuelle pitches til overlevering mellem design og udviklingsfunktioner samt i de daglige events og ceremonier 
 • Udvikling af effektive konceptskitsering til udviklingen af produkter, processer og services 
 • Grafiske og visuelle udtryk tilpasset netop din branche. 

I praksis kommer vi til at arbejde ud fra modellen herunder. Du lærer, hvordan du gennem visualisering styrker og driver dine agile processer gennem tre grundlæggende faser:  

 1. Building the right: Konceptudvikling 
 2. Hand over: Overlevering 
 3. Building it right: Den agile udvikling af det endelige produkt.  

Kurset er for dig, der arbejder med agile processer og design 

Dette kursus henvender sig til dig, der arbejder med agile processer som Scrum Master, produktejer, agil coach, teamleder, intern konsulent og lign. Du får en tegneteknisk værktøjskasse, der kan understøtte dig i dit arbejde med at drive design og agile processer visuelt.  

På kurset arbejder vi bl.a. med projekt- og sprintvision, mapping af problemer og løsninger samt at skabe effektfulde overleveringer og pitches i et sprint. Igennem kurset tilkobles teknikkerne til de rette agile events og udviklingstilgange. 

IDA tilbyder flere kurser inden for grafisk facilitering 
Har du i stedet brug for at bredere kursus i grafisk facilitering af møder, præsentationer mv., hvor du lærer grundteknikkerne i grafisk facilitering og får opbygget dine tegnefærdigheder? Så kan du med fordel tilmelde dig kurset Grafisk facilitering i stedet.  

Forudsætninger for at deltage 

For at deltage på dette kursus, behøver du ingen tidligere erfaring med tegning og grafisk facilitering. Men, det vil være en fordel med grundlæggende forståelse af, hvordan man arbejder i en agil proces. 

Dit udbytte: 

 • Forståelse for, hvordan man kan drive og faciliterer agile processer og design sprints både online og fysisk med grafisk facilitering 
 • En værktøjskasse af visualiseringsteknikker til effektivt at formidle og faciliterer workshops samt agile processer og projekter 
 • Praktisk erfaring med at facilitere online 
 • Din egen ikon-bank med ikoner tilpasset din hverdag og branche. 
 • Evnerne til at anvende visualisering i dit daglige arbejde med alt fra idéer til koncepter og prototyper 

Din virksomheds udbytte:  

 • En medarbejder, som er i stand til at lede og skabe sammenhold i agile teams på tværs af medier, platforme og situationer 
 • En medarbejder, som kan skabe fælles retning og motivation gennem visualisering 
 • En medarbejder, som effektivt kan drive og facilitere agile processer online og fysisk. 

 

Sådan forløber kurset  

Før kurset: Digital træning (selvstudie) 

 • Grundlæggende tegne- og visualiseringsteknikker til agile processer, design sprints og udviklingsprojekter 

1. Kursusdag:Onlineworkshop (9.00 – 13.00) 

 • Sådan kan du bruge digitale visualiseringsværktøjer til at drive og facilitere agile processer online – uden at være sammen med dit team fysisk. 

Mellem kursusdagene: Digital træning (selvstudie)  

 • Udvidede tegne- og visualiseringsteknikker til agile processer, design sprints og udviklingsprojekter 

2. Kursusdag:Fysisk workshop(9.00 – 16.00) 

 • Sådan driver og faciliterer du effektivt agile processer med grafisk facilitering og visualisering i situationer, hvor dit team er samlet fysisk.  

Kombinationen af de to workshops giver dig hands-on erfaring med at drive og facilitere agile processer både online og fysisk ved hjælp af tilpassede visualiseringsteknikker. Erfaring, som du kan implementere direkte i dit daglige arbejde efter kurset. 

Både før kurset og mellem de to moduler er der inkluderet digital forberedelse med videoer og øvelser, herunder tegneøvelser og -teknikker, der skal give dig forståelse for grafisk facilitering i agile processerDisse færdigheder bliver efterfølgende aktiveret på kursets to workshops 

Prisen inkluderer:  

 • 1 online workshop kl. 9.00 – 13.00 
 • 1 fysisk workshop kl. 9.00 – 16.00 (morgenmad fra kl. 8.30) 
 • Interaktive læringsvideoer og -elementer 
 • Kursusmateriale, inkl. skabeloner og cheat sheets til visualisering 
 • 6 måneders adgang til alt digitalt indhold 
 • Templates til brug i Miro (og andre digitale whiteboards) 
 • Kursusbevis. 

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

9.000 kr.

Ikke IDA-medlem:

11.000 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Dag 1 - Online
8. dec. 2021
Kl. 09:00 - 13:00
Dag 2 - Fremmøde
15. dec. 2021
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Tivoli Hotel & Congress Center

Arni Magnussons Gade 2

1577 København


Arrangementsnummer

341745

Tilmeldingsfrist 01. dec. 2021 - kl. 23:59

Robert Sigaard

Ampersand Associates

Kursets underviser er Robert Sigaard. Han har i mere end 12 år som Art Director, konsulent, SCRUM Master og UX-designer udviklet visuel kommunikation gennem illustration, grafik og digitale interfaces. Som konsulent og designer anvender Robert ofte grafisk facilitering og illustration til at skabe alignment i design og udvikling af både digitale og fysiske produkter. Robert har en baggrund som illustrator og digital designer fra ITU, og han bruger selv tilgangen fra kurset i sit daglige arbejde som seniorkonsulent hos amper.dk, og han udvikler hele tiden nye værktøjer til digital og grafisk facilitering. 

Roberts erfaring gør, at han har dybdegående viden med at arbejde med de udfordringer, der opstår i agile processer, og hvordan man kan bruge konkrete visuelle værktøjer til at få samarbejde og overleveringer til at fungere optimalt i en agil udvikling.  

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent