Kursus

UX-ekspertværktøjer

Et kursus i UX design klæder dig på til at tænke brugeren ind i designprocessen fra begyndelsen ved hjælp af konkrete UX-ekspertværktøjer. På den måde sikrer du mere brugervenlige og dermed succesfulde produkter og løsninger.


Tid og sted

 • 15.03.22

  København V

Varighed: 3 dage

Tænk brugeroplevelsen ind i designet fra start med et UX design kursus hos IDA

Vil du gerne udvikle intuitive produkter og løsninger, som flere brugere vil få glæde af? Så er IDAs kursus i UX design-ekspertværktøjer for dig.

På kurset lærer du at få større værdi ud af dine produkter og løsninger ved at lade udviklingsprocessen hvile på viden om mennesker, deres handlinger og behov. Du lærer at anvende en række UX-ekspertværktøjer og omsætte dem til designprincipper, som du let kan anvende i udviklingsprocessen.

 

Hvorfor skal du tage på kursus i UX design?

UX-ekspertværktøjer og Human Factors Design bor i krydsfeltet mellem ingeniørfaget og psykologien under overskriften User Experience Design (UX-Design). På dette kursus får du den psykologiske viden, der ligger bag menneskers handlinger, omsat til konkrete værktøjer, der kan integreres i jeres nuværende udviklingsprocesser.

Værktøjerne er udviklet med brugeren i fokus og hjælper dig derfor med at designe brugervenlige produkter og løsninger tilpasset til menneskelige egenskaber, hvilket er med til at sikre succes.

Et kursus i UX design ekspertværktøjer støtter din daglige produktudvikling af brugergrænseflader i alle typer produkter på tværs af brancher. Målet med kurset er at give dig korrekt, opdateret og anvendelig viden om, hvordan mennesker fungerer, som kan omsættes til konkrete værktøjer og principper, du kan anvende i udviklingen af produkter og løsninger. Derfor undervises du på kurset af psykologer, der til dagligt arbejder med design i samarbejde med udviklere.

Underviserne har sammensat en arbejdsmodel for, hvordan mennesker fungerer. Modellen kaldes ’Levels of Cognition’ og giver dig syv overordnede principper, som er retningsgivende, når du arbejder med design og designoptimering. UX-ekspertværktøjerne gør det sammen med traditionelle procesværktøjer som brugertests muligt at optimere og kvalitetssikre brugeroplevelsen af dit produkt løbende.

 

Det arbejder du med på kursus i UX design ekspertværktøjer

På kurset får du en grundlæggende viden om mennesker, og på den baggrund lærer du at anvende UX-ekspertværktøjer og design drivers til at forbedre design af brugergrænseflader, så dine kunder får det optimale udbytte af din virksomheds produkter.

Derudover vil du få nye perspektiver på dine nuværende designværktøjer, så du kan optimere valg af designløsninger ud fra en forståelse af menneskelig perception, tænkning og adfærd.

Sagt på en anden måde giver kurset grundlaget for at udvikle optimale designløsninger.

Kurset i UX design ekspertværktøjer er for dig, der er produktudvikler, eller som vil lære et fælles UX-sprog

Kurset er især relevant for:

 • Erfarne produktudviklere der ønsker at arbejdere mere målrettet med at designe bedre løsninger baseret på viden om mennesker
 • Nye produktudviklere der ønsker praktiske og operationelle designværktøjer

 

Dit udbytte:

 • Forståelse for, hvornår et produkt er “intuitivt” og ”brugervenligt”
 • Praktisk anvendelige UX- værktøjer baseret på viden om menneskers adfærdsmønstre
 • Kompetencer til at udarbejde et systematisk ekspert-review samt anvende designprincipperne fra kurset

 

Din virksomhed får en medarbejder, der kan:

 • Lære jeres brugere/kunder bedre at kende
 • Forbedre design af brugergrænseflader
 • Sikre mere brugervenlige produkter

Sådan forløber kurset i UX design ekspertværktøjer

Kurset er sammensat, så der er mulighed for at inddrage egne erfaringer i relation til de teorier, værktøjer, processer og metoder, der undervises i. Derudover undervises ofte med udgangspunkt i konkrete cases.

 

Mulighed for at deltage virtuelt

Du kan vælge at deltage online på dette kursus, så fordelene ved at være på afstand online kombineres med oplevelsen af at være til stede live.

Forud for kurset vil du modtage alt kursusmateriale og skabeloner mv., som benyttes.

 

Selve kurset:

 • 3 undervisningsdage fra kl. 09:00-16:00 inkl. forplejning, morgenmad fra kl. 8.30
 • Kursusmateriale samt diverse skabeloner
09:00-16:00

Dag 1

 • Introduktion til Usability og User Experince (UX)
 • Indsigt i arbejdsmodellen Levels of Cognition
 • Levels of Cognition Design Drivers 1-3:
  • Opstart af arbejdet med de første 2 Design Drivers
  • Princip 1: Basale færdigheder hos mennesker (embodiment)
  • Princip 2: Kritisk interaktion (redundans)
  • Princip 3: Ekstern kognition 
09:00-16:00

Dag 2

 • Levels of Cognition Design Drivers 4-7:
  • Fortsættelse af arbejdet med de 4 sidste Design Drivers
  • Princip 4: Mentale modeller
  • Princip 5: Optimering og konsistens
  • Princip 6: Formelle og uformelle standarder
  • Princip 7: Brugsscenarier - undgå procedurefejl og bias med brug af advarsler
09:00-16:00

Dag 3

 • UX Expert Review:
  • Praktisk udførelse af et UX ekspert review
  • Afrapportering af et UX Ekspert review
  • Root-cause analyser af brugerfejl
 • Fra Drivers til Guidelines:
  • Forankring af viden i udviklingsteamet og -afdelingen

Efter kurset:

 • Kursusbevis
 • Adgang til kursusmaterialet inkl. relevante links til yderligere materiale, relevante bøger, artikler og websites
 • Efterservice – mulighed for at kontakte underviseren og få sparring på konkrete problemstillinger, der relatere sig til kurset.

Varighed

3 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

10.500 kr.

Ikke IDA-medlem:

12.500 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
15. mar. - 17. mar. 2022
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

UX Campus

Dannebrogsgade 5

1660 København V


Arrangementsnummer

341419

Tilmeldingsfrist 08. mar. 2022 - kl. 23:59

Rune Nørager

Adfærds- & designpsykolog, CEO

Rune Nørager er Ph.D. i psykologi og har i mere end 15 år arbejdet med de psykologiske og kognitive, perceptuelle og adfærdsmæssige aspekter af interaktionen mellem mennesker og teknologi. Han underviser på IT Universitetet som ekstern lektor i usability, user experience og servicedesign, og har holdt talrige kurser internt i virksomheder som Bang & Olufsen, Danske Bank, Radiometer og Novo Nordisk.

Videreformidling af kontaktinformationer

Kurset afholdes i samarbejde med DesignPsykologi, som også står for undervisningen.

Ved tilmelding til kurset, videreformidles dit navn, e-mail og telefonnummer til DesignPyskologi. Kontaktinformationerne anvendes udelukkende i forbindelse med registrering af din tilmelding samt til selve kursusafholdelsen, men vil ikke blive anvendt i markedsføringsøjemed.

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent