Kursus

Fra faglig specialist til rådgiver

Er du ny i rådgiverrollen og skal du omsætte dine stærke faglige kompetencer og din specialistviden til rådgivningsydelser, kan du på dette kursus få ny viden og inspiration. Få et godt greb om de mange værktøjer du bør mestre, for at få succes.

 

Rådgiverens mange roller

Som rådgiver skal du både arbejde med skarpe deadlines, skabe god projektøkonomi, afstemme kundens forventninger, indgå i tværfaglige projektsamarbejder samt være en stærk kommunikator. Samtidigt skal du være uvildig og konstant udvikle din høje faglighed.

Det forventes af dig, at du både er faglig specialist, kan facilitere en workshop, agere som proceskonsulent og samtidigt være en stærk projektleder, der kan levere kvalitet til kunden og bundlinje til virksomheden.
Som rådgiver har du derfor mange kasketter, og på kurset vil der være fokus på at udvikle og styrke de mange rådgiverroller samt give dig værktøjer til at håndtere de situationer der kan give dig udfordringer som ny rådgiver.

På kurset arbejder vi med følgende spørgsmål:

 • Hvilke forventninger har kunden til dig som rådgiver?
 • Hvilke forskellige roller kan du have?
 • Hvordan omsætter du din stærke faglighed og erfaringer til rådgiverkompetencer?
 • Hvilke typer af projekter møder du som rådgiver: Hvordan arbejder du med hhv. komplekse og håndterbare projekter?
 • Hvilke dilemmaer møder du i rollen – og hvordan arbejder du med at løse dem?
 • Hvordan sælger virksomheden deres løsninger og hvordan forventes du at bidrage til salget?
 • Hvordan forstår du dine kunder og hvordan kan du skabe et godt kundemøde og udvikle en god kunderelation?
 

Kurset er for dig, der er ny i rollen som rådgiver

Kurset henvender sig til:

 • Rådgivere, som er enten nyuddannede eller nye i rollen som rådgivere
 • Rådgivere med nogen erfaring og med lyst til og brug for at tilegne sig nye kompetencer til at håndtere den til tider udfordrende rådgiverrolle

Deltagernes udbytte
På kurset får du:

 • Indsigt i, hvordan du løbende kan omsætte din faglighed og erfaring til rådgiverkompetencer
 • Forståelse for kunders forskellige succeskriterier for brug af rådgivere
 • Konkrete værktøjer til at håndtere forskellige typer af kundeprojekter og projektroller
 • Styrket din evne til at håndtere forskellige dilemmaer som rådgiver
 • Bevidsthed om din egen rolle i salgsprocessen – måske finder du dit skjulte salgstalent
 • Udbygget dine kompetencer til at få relevant udbytte af kundemøder og pleje dine kunderelationer

Virksomhedens udbytte:

 • En rådgiver der ikke ”kun” er faglig specialist men som også kan udfylde de mange andre funktioner der er i rådgiverrollen
 • Større mulighed for at imødekomme kundens forventninger og krav
 • Øget kundetilfredshed
 

Sådan forløber kurset Stå stærkere i din rolle som rådgiver

Undervisningen vil veksle mellem oplæg og opgaver. Kurset er i høj grad caseorienteret, og vi vil arbejde med helt konkrete og aktuelle kundeopgaver. 

Før kurset:

 • Alle deltagere udfylder et spørgeskema omkring erfaringsniveau samt for-ventninger til udbytte

Under kurset:

 • 2 dages undervisning, begge dage fra 9.00-16.00
 • Forplejning begge dage
 • Relevant kursusmateriale

Efter kurset:

 • Kursusbevis
 

Tilmelding

 

Underviser

Allan J. Christensen

Indehaver af Cambiamento

Allan J. Christensen er indehaver af konsulentfirmaet Cambiamento og har mere end 15 års erfaring som rådgiver og direktør i Rambøll og NIRAS i både Danmark og Norge. Gennem de senere år har Allan undervist akademikere fra flere konsulentfirmaer i rådgiverrollen. I alt har Allan undervist over 700 nye eller fremtidige rådgivere.
Allan er debattør og fast klummeskribent om ledelse på Berlingske, hvor han også skriver om udviklingen og udfordringer i rådgivningsbranchen.

 

FAQ om kurser

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Rikke Waldorff Jensen

Rikke Waldorff Jensen

Kompetencekonsulent