Kursus

Lean Manager - grønt bælte

Bliv certificeret Lean Manager (grønt bælte). Lær at arbejde med Lean-værktøjer og -metoder, og bliv i stand til at drive og gennemføre Lean-projekter med markante, målbare forbedringer.

Tid og sted

 • 20.01.20

  Glostrup

 • 23.01.20

  Vejle

Varighed: 8 dage

 

Hvad er en certificeret lean manager uddannelse?

Lean Manager er en Lean-grunduddannelse med et anerkendt certifikat, hvor du arbejder med dit eget projekt, som giver din virksomhed markante forbedringer.

Lean manager-uddannelsen indeholder 'Lean introduktion - gult bælte'. Har du i forvejen denne, kan du springe 1. modul 1 (2 dage) over og deltage på de resterende 6 dage af uddannelsen til reduceret pris.

Tanken og idéen med uddannelsen er, at fokusere på 3 områder:

 • Nye kompetencer  
  Du får forståelse for Lean-principperne, filosofien og for anvendelsen af relevante Lean-værktøjer. Du får viden om, hvordan du i samarbejde med medarbejderne kan implementere forbedringer.

 • Forbedringsprojekt  
  Uddannelsen er opbygget omkring gennemførelsen af et valgt forbedringsprojekt. Under uddannelsen vil underviserne støtte og rådgive deltagerne i realiseringen af projektmålene, så projektet bliver en succes.

 • Kontinuerlig udvikling
  Du får værktøjer til at følge projekterne - også efter uddannelsen er afsluttet - for at sikre, at Lean-kulturen kan etableres og forankres i din virksomhed.

På kurset lærer du

Lean Manager-uddannelsen er en uddannelse, der kombinerer ledelse og Lean med udgangspunkt i deltagernes egen hverdag og med en praktisk tilgang til principper og værktøjer.

Du får ikke blot et indgående kendskab til Lean metoder og værktøjer – du bliver også klædt på til at lede en Lean-transformering som enten intern Lean-projektleder eller ekstern Lean-konsulent.

 

Kurset er for dig, der skal drive Lean projekter

Lean Manager uddannelsen er målrettet dig, der skal drive Lean projekter og ønsker kompetencer til at gennemføre Lean implementeringer med succes i virksomheden.

Uddannelsen er for ledere, projektledere, specialister og konsulenter i både produktionen og administrationen fra både private og offentlige virksomheder.

Forudsætninger

Det kræver ingen forudsætninger at deltage på ”Lean Manager – grønt bælte”. Uddannelsen er modulopbygget og 1. modul (2 dage) svarer til kurset 'Lean introduktion – gult bælte'.

Har du i forvejen 'Lean introduktion - gult bælte', kan du springe 1. modul (2 dage) over, og deltage på de resterende 6 dage af uddannelsen. Prisen bliver reduceret og koster for medlemmer af IDA 18.900 kr. ekskl. moms og for ikke medlemmer af IDA 19.900 kr. ekskl. moms – tilmeld dig direkte til Steen Jørgensen – ste@ida.dk.

Dit udbytte

Du får en uddannelse indenfor Lean og ledelse, der gør dig i stand til succesfuldt at lede en Lean implementering. Du får både værktøjer og metoder til at skabe effektiviseringer og forbedre virksomhedens kundetilfredshed.

 • Du lærer at arbejde med Lean værktøjer og metoder
 • Kompetenceløft inden for Lean
 • Dybdegående kendskab til værktøjet Værdistrømsanalyse
 • Viden om forandringsledelse og værktøjer til at gennemføre organisatoriske forandringer
 • Træning i de strategiske forudsætninger for succesfuld Lean – herunder strategi og ledelse
 • Eget Lean projekt, hvor du skaber resultater under uddannelsen
 • Du bliver Lean Manager certificeret (Grønt bælte)
 

Sådan forløber kurset Lean manager - grønt bælte

Modul 1 (2 dage)

Introduktion til Lean-principperne og spild. Gennemgang af værktøjskassen med særligt fokus på de værktøjer, der er relevante for netop din virksomhed. (Lean introduktion – gult bælte)

Modul 2 (2 dage)  

Målstyring, Lean projektledelse og kommunikation. Kortlægning af værdistrømme, identificering af flaskehalse, dataindsamling og beregninger

Modul 3 (2 dage)

Design af fremtidsbilledet. Forbedringstiltag og implementering. Lean fastholdelse og løbende forbedringer. Tavlemøder og systematisk problemanalyse. På modulet arbejdes der med forandringsledelse og modulet har fokus på Lean lederens fremtidige rolle.

Modul 4 (1 dag)

Lean Auditering. Gennemgang af Lean projekter og opfølgning på de resultater, deltagerne har opnået. Definering af næste step og klargøring til eksamen

Eksamen (1 dag)

Mundtlig eksamen på baggrund af deltagerens eget Lean projekt.

Adfærdsprofil 

Under uddannelsen skal du udfylde en adfærdsprofil (e-stimate). Vi anvender denne til at diskutere din leders udfordringer med Lean i forhold til forskellige personprofiler.

Hjemmearbejde

Mellem hvert modul skal du forvente hjemmearbejde. Hjemmearbejdet danner grundlag for din eksamensopgave og vil dermed også indgå i den samlede bedømmelse af din præsentation.

Eksamen 

Uddannelsen afsluttes med en mundtlig eksamen. Eksamen er på ca. 30 minutter og tager udgangspunkt i dit eget Lean projekt, som du har arbejdet med under uddannelsen. Formålet med eksamen er at konstatere, i hvilken grad, du har forstået Lean ledelse og anvendelsen af de vigtigste Lean værktøjer. Herudover lægger vi vægt på, at du formår at overføre teori til praksis. Eksamen skal bestås for at blive certificeret Lean Manager (grønt bælte).

Før kurset:

 • Adfærdsprofil
 • Under uddannelsen skal du udfylde en adfærdsprofil (e-stimate). Vi anvender denne til at diskutere dine udfordringer med Lean i forhold til forskellige personprofiler. Ønsker du en personlig rapport med tilhørende feedback, kan denne tilkøbes særskilt under tilmelding. Der tillægges for dette 1.000 kroner til kursets samlede pris. 

Selve kurset:

 • 7 undervisningsdage kl. 9.00-16.00 (morgenmad fra kl. 8.30)
 • 1 eksamensdag – 30 min. mundtlig eksamen
 • Forplejning
 • Undervisningsmateriale

Efter kurset:

 • Kursusbevis
 • Lean Manager grønt bælte certificering (ISO 18404)
 

Tilmelding

Varighed

8 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

25.800 kr.

Ikke IDA-medlem:

26.800 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Modul 1
20. jan. - 21. jan. 2020
Kl. 09:00 - 16:00
Modul 2
27. jan. 2020
Kl. 09:00 - 16:00
Modul 3
3. feb. 2020
Kl. 09:00 - 16:00
Modúl 4
25. feb. 2020
Kl. 09:00 - 16:00
Modul 5
3. mar. 2020
Kl. 09:00 - 16:00
Modul 6
10. mar. 2020
Kl. 09:00 - 16:00
Modul 7
16. mar. 2020
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Glostrup Park Hotel

Hovedvejen 41

2600 Glostrup


Arrangementsnummer

333348

Sydjysk

Se datoer

Startdatoer

Kursusmoduler

Modul 1
23. jan. - 24. jan. 2020
Kl. 09:00 - 16:00
Modul 2
30. jan. 2020
Kl. 09:00 - 16:00
Modul 3
6. feb. 2020
Kl. 09:00 - 16:00
Modul 4
27. feb. 2020
Kl. 09:00 - 16:00
Modul 5
5. mar. 2020
Kl. 09:00 - 16:00
Modul 6
12. mar. 2020
Kl. 09:00 - 16:00
Modul 7
19. mar. 2020
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Scandic Jacob Gade

Flegborg 8

7100 Vejle


Arrangementsnummer

333350

 

Undervisere på kurset Lean manager - grønt bælte

Ann Møller Svendsen

Partner

Ann har en baggrund som økonomichef, fabrikschef og administrerende direktør og har arbejdet i næsten 10 år med Lean i Automobilindustrien. Ann har desuden en solid teoretisk ballast inden for strategi og ledelse og har siden 1999 implementeret Lean og proceseffektiviseringer i både offentlige og private virksomheder, såvel produktion som administration.

Egon Kjær Jensen

Senior Lean Konsulent

Egon er uddannet ingeniør og er HD i organisation. Han har arbejdet som planlægningschef, produktionschef, fabrikschef og adm. direktør i virksomheder i Danmark, Canada og USA. Egon har erfaring med beskrivelse og implementering af nye strategier, gennemførelse af audit og Lean baserede procesoptimeringer samt lederudvikling i en lang række virksomheder.

Morten Friis Jacobsen

Administrerende Partner

Morten er ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet, og har bl.a. sin Lean uddannelse fra University of Michigan. Morten er Lean Master og er specialist i implementering af Lean i produktion. Morten er førende praktiker i Toyota Kata i Danmark med mange af de største virksomheder som kunder.

 

Kurset afholdes i samarbejde med Lean Akademiet, som også står for undervisningen

OBS: Ved tilmelding til kurset, videreformidles dit navn, e-mail og telefonnummer til Lean Akademiet. Kontaktinformationerne anvendes udelukkende i forbindelse med registrering af din tilmelding samt til selve kursusafholdelsen, men vil ikke blive anvendt i markedsføringsøjemed.

 

FAQ om kurser

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent