Kursus

Lean Toyota Kata

Er din virksomhed gået i stå med Lean? Så skal du deltage på dette kursus, hvor du lærer at skabe konkurrencemæssige fordele gennem en Lean forbedringskultur og Lean innovation.

Tid og sted

 • 21.04.20

  Glostrup

Varighed: 2 dage

 

Hvad er Toyota Kata?

I jagten på forbedringer er der kommet et nyt Lean-begreb på listen – Toyota Kata. Toyota Kata er en videnskabelig, systematisk metode til at transformere dine Lean projekter til en Lean kultur, hvor kontinuerlig forbedring bliver en naturlig del af de daglige processer.
Målet med Toyota Kata er at gøre arbejdet med Lean metoder og værktøjer til en naturlig del af virksomhedens arbejde, og opnå en virksomhedskultur med konstante forbedringer!

Toyota Kata består af to elementer:

Forbedrings-Kata

Forbedrings-Kata handler om at sætte mål/udfordringer og på baggrund af disse spørge til:
1. Hvad hindrer virksomheden i at nå målene?
2. Hvilke hypoteser kan hjælpe virksomheden med at nå målene?

Derefter arbejder virksomheden på at bevise, om hypotesen holder, og det kan lade sig gøre at komme af med hindringen.

Coaching Kata

Coaching Kata handler om standardisering af processen omkring forsøgene med hypoteserne og hindringerne, så virksomheden udvikler en ensartet kultur for forsøgene.

På Lean Toyota Kata lærer du

Kurset er for dig der ønsker at udvikle virksomhedens produktivitet yderligere gennem en for vestlige virksomheder utraditionel og grænseoverskridende tilgang til innovation.

På dette kursus får du en introduktion i Toyota Kata og vi går i dybden med forbedrings- og Coaching Kata, samt gennemgår den grundlæggende teori og gennemfører praktiske øvelser.

Indhold på kurset er:
Introduktion til Toyota Kata

 •  De 2 grundlæggende elementer i Toyota Kata
 •  Forbedrings-Kata
 •  Coaching Kata
 •  Lean og Kata
 •  Ledelse i Gemba
 •  Policy Deployment
 •  Værdistrømsanalyse og Kata
 •  Implementering og udrulning af Toyota Kata
 

Kurset er for dig, der arbejder med Lean i hverdagen

Kurset henvender sig til erfarne Lean konsulenter, projektledere og ledere, der arbejder med Lean i hverdagen, men som ønsker at lære om Toyota Kata og træne i, hvordan de kan anvende metoden i virksomhedens Lean transformation.

Forudsætninger

Vi anbefaler, at deltagerne har arbejdet praktisk med Lean-projekter. Grundlæggende Lean værktøjer og teknikker bliver ikke gennemgået på kurset, da det forudsættes, at deltagerne inden kurser har viden om og erfaring med disse.

Dit udbytte

På kurset får du en grundlæggende indsigt i mulighederne med Toyota Kata. Du lærer om Forbedrings- og Coaching Kata. Du bliver trænet i anvendelsen, og i hvordan du i din organisation kan bruge metoden til at skabe en Lean forbedringskultur, der sikrer, at Lean udviklingen ikke går i stå, men bliver et ledelsesværktøj og en naturlig del af hverdagen. Efter kurset vil du kunne implementere Toyota Kata i din virksomhed.

 

Sådan forløber kurset Lean Toyota Kata

Selve kurset

 • 2 undervisningsdage kl. 9.00-16.00 (morgenmad fra kl. 8.30)
 • 1 underviser: Danmarks mest erfarne Kata-specialist, der har gennemført Kata-projekter i nogle af Danmarks største virksomheder
 • Forplejning
 • Undervisningsmateriale

Efter kurset:

 • kursusbevis
 

Tilmelding

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

6.600 kr.

Ikke IDA-medlem:

6.900 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
21. apr. - 22. apr. 2020
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Glostrup Park Hotel

Hovedvejen 41

2600 Glostrup


Arrangementsnummer

334043

Tilmeldingsfrist 14. apr. 2020 - kl. 23:59

 

Underviser på kurset Lean Toyota Kata

Morten Friis Jacobsen

Administrerende Partner

Morten er ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet, og har bl.a. sin Lean uddannelse fra University of Michigan. Morten er Lean Master og er specialist i implementering af Lean i produktion. Morten er førende praktiker i Toyota Kata i Danmark med mange af de største virksomheder som kunder.

 

Kurset afholdes i samarbejde med Lean Akademiet, som også står for undervisningen

OBS: Ved tilmelding til kurset, videreformidles dit navn, e-mail og telefonnummer til Lean Akademiet. Kontaktinformationerne anvendes udelukkende i forbindelse med registrering af din tilmelding samt til selve kursusafholdelsen, men vil ikke blive anvendt i markedsføringsøjemed.

 

FAQ om kurser

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent