Kursus

Lean Toyota Kata

Er din virksomhed gået i stå med Lean? Så skal du deltage på dette kursus, hvor du lærer at skabe konkurrencemæssige fordele gennem en Lean forbedringskultur og Lean innovation.

Tid og sted

 • 02.10.19

  Vejle

Varighed: 2 dage

 

Hvad er Toyota Kata?

I jagten på forbedringer er der kommet et nyt Lean-begreb på listen – Toyota Kata. Toyota Kata er en videnskabelig, systematisk metode til at transformere dine Lean projekter til en Lean kultur, hvor kontinuerlig forbedring bliver en naturlig del af de daglige processer.
Målet med Toyota Kata er at gøre arbejdet med Lean metoder og værktøjer til en naturlig del af virksomhedens arbejde, og opnå en virksomhedskultur med konstante forbedringer!

Toyota Kata består af to elementer:

Forbedrings-Kata
Forbedrings-Kata handler om at sætte mål/udfordringer og på baggrund af disse spørge til:
1. Hvad hindrer virksomheden i at nå målene?
2. Hvilke hypoteser kan hjælpe virksomheden med at nå målene?

Derefter arbejder virksomheden på at bevise, om hypotesen holder, og det kan lade sig gøre at komme af med hindringen.

Coaching Kata
Coaching Kata handler om standardisering af processen omkring forsøgene med hypoteserne og hindringerne, så virksomheden udvikler en ensartet kultur for forsøgene.

På Lean Toyota Kata lærer du


Kurset er for dig der ønsker at udvikle virksomhedens produktivitet yderligere gennem en for vestlige virksomheder utraditionel og grænseoverskridende tilgang til innovation.

På dette kursus får du en introduktion i Toyota Kata og vi går i dybden med forbedrings- og Coaching Kata, samt gennemgår den grundlæggende teori og gennemfører praktiske øvelser.

 • Indhold på kurset er:
  Introduktion til Toyota Kata
 •  De 2 grundlæggende elementer i Toyota Kata
 •  Forbedrings-Kata
 •  Coaching Kata
 •  Lean og Kata
 •  Ledelse i Gemba
 •  Policy Deployment
 •  Værdistrømsanalyse og Kata
 •  Implementering og udrulning af Toyota Kata
 

Kurset er for dig, der arbejder med Lean i hverdagen

Kurset henvender sig til erfarne Lean konsulenter, projektledere og ledere, der arbejder med Lean i hverdagen, men som ønsker at lære om Toyota Kata og træne i, hvordan de kan anvende metoden i virksomhedens Lean transformation.

Forudsætninger
Vi anbefaler, at deltagerne har arbejdet praktisk med Lean-projekter. Grundlæggende Lean værktøjer og teknikker bliver ikke gennemgået på kurset, da det forudsættes, at deltagerne inden kurser har viden om og erfaring med disse.

Dit udbytte 
På kurset får du en grundlæggende indsigt i mulighederne med Toyota Kata. Du lærer om Forbedrings- og Coaching Kata. Du bliver trænet i anvendelsen, og i hvordan du i din organisation kan bruge metoden til at skabe en Lean forbedringskultur, der sikrer, at Lean udviklingen ikke går i stå, men bliver et ledelsesværktøj og en naturlig del af hverdagen. Efter kurset vil du kunne implementere Toyota Kata i din virksomhed.

 

Sådan forløber kurset Lean Toyota Kata

Selve kurset:
• 2 undervisningsdage kl. 9.00-16.00 (morgenmad fra kl. 8.30)
• 1 underviser: Danmarks mest erfarne Kata-specialist, der har gennemført Kata-projekter i nogle af Danmarks største virksomheder
• Forplejning
• Undervisningsmateriale

Efter kurset:
• kursusbevis

 

Tilmelding

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

6.600 kr.

Ikke IDA-medlem:

6.900 kr.

Vælg sted og dato

Sydjysk

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
2. okt. - 3. okt. 2019
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

Scandic Jacob Gade

Flegborg 8

7100 Vejle


Arrangementsnummer

331668

Tilmeldingsfrist 30. sep. 2019 - kl. 23:59

 

Underviser på kurset Lean Toyota Kata

Morten Friis Jacobsen

Administrerende Partner

Morten er ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet, og har bl.a. sin Lean uddannelse fra University of Michigan. Morten er Lean Master og er specialist i implementering af Lean i produktion. Morten er førende praktiker i Toyota Kata i Danmark med mange af de største virksomheder som kunder.

 

Kurset afholdes i samarbejde med Lean Akademiet, som også står for undervisningen

OBS: Ved tilmelding til kurset, videreformidles dit navn, e-mail og telefonnummer til Lean Akademiet. Kontaktinformationerne anvendes udelukkende i forbindelse med registrering af din tilmelding samt til selve kursusafholdelsen, men vil ikke blive anvendt i markedsføringsøjemed.

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent