Kursus

Six Sigma - gult bælte

Kvalitetsproblemer og dårligt fungerende processer koster rigtig mange penge. Med en uddannelse i Six Sigma bliver du i stand til at minimere omkostninger til dårlig kvalitet og forbedre kundeoplevelsen.

Tid og sted

 • 21.04.20

  Holte

Varighed: 3 dage

 

Optimer din virksomheds processer med six sigma

Helt overordnet er Six Sigma en metode til optimering af virksomhedens processer gennem minimering og eliminering af fejl og variation. Gennem fokus på, hvad der skaber værdi for kunderne - og dermed også din virksomhed - handler Six Sigma om at forbedre kvaliteten i f.eks. virksomhedens produkter eller services for at optimere kundetilfredsheden og virksomhedens indtjening. 

DMAIC - En model til gennemførelse af Six Sigma projekter

DMAIC er den projektmodel, som benyttes til forbedringsprojekter ved hjælp af Six Sigma. Den består af de 5 faser:

 • Define – identifikation af problemet
 • Measure – hvor omfangsrigt er problemet?
 • Analyse – hvad er årsagen til problemet?
 • Improve – hvordan kan problemet løses?
 • Control – hvordan sikres, at problemet er løst?

Hver fase indeholder en række værktøjer som f.eks. Pareto, proceskortlægning, FMEA, dataanalyser, SIPOC, VOC, MSA, fiskebensdiagram og 5S. De 5 faser beskriver hvilke opgaver, der skal gennemføres, men også hvordan, de skal gennemføres.

Få styr på værktøjerne i Six Sigma og DMAIC

På dette kursus får du en grundlæggende forståelse for Six Sigma, DMAIC samt en række kvalitetsværktøjer. Efter kurset har du fået et grundigt kendskab til, hvordan du kan arbejde med forbedringer med Six Sigma tænkning og den helt grundlæggende og fundamentale indsigt i DMAIC-modellen.

Kursets indhold:

 • Introduktion til Six Sigma
 • DMAIC-modellen
 • Træning i at anvende DMAIC og Six Sigma værktøjerne
 

Kurset er for dig, der arbejder med optimering

Kurset henvender sig til medarbejdere, projektledere og ledere fra både private og offentlige virksomheder og på tværs af brancher som f.eks. produktion, administration, it, sundhed/hospitaler eller service, som skal deltage eller allerede deltager i optimerings- eller forbedringsprojekter.

Dit udbytte

Når kurset er gennemført og eksamen bestået, bliver du Six Sigma gult bælte certificeret. Dit udbytte af kurset er:

 • Grundlæggende forståelse for Six Sigma
 • Indblik i DMAIC-metoden
 • Forståelse for at anvende DMAIC-metoden til forbedrings- og kvalitetsprojekter
 • Viden om og træning i brug af udvalgte værktøjer
 • Viden om og træning i brug af grundlæggende dataanalyser
 • Forståelse for gennemførelse af Six Sigma projekter
 

Sådan forløber kurset Six Sigma - gult bælte

Selve kurset:

 • 3 undervisningsdage kl. 8.30-16.30 (morgenmad fra kl. 8.00)
 • Forplejning
 • Printet undervisningsmateriale
 • Tool Kit (lille Six Sigma værktøjsbog)
 • Eksamen 

Efter kurset:

 • Uddannelsesbevis
 • Deltagelse på en arbejdsdag (du vælger selv dato)
 • Online adgang til undervisningsmateriale

 

 

Tilmelding

Varighed

3 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

12.000 kr.

Ikke IDA-medlem:

12.600 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
21. apr. - 23. apr. 2020
Kl. 08:30 - 16:30

Adresse

Storm - House of Six Sigma

Kongevejen 415

2840 Holte


Arrangementsnummer

334045

Tilmeldingsfrist 14. apr. 2020 - kl. 23:59

 

Undervisere på kurset Six Sigma - gult bælte

Anette Friis Hansen, konsulent, Storm – House of Six Sigma

Anettes kernekompetencer ligger indenfor arbejdet med kvalitet og procesoptimering gennem antropologiske indsigter og metoder. Anette har erfaring indenfor undervisning og facilitering af organisatoriske forandringer med fokus på kommunikation, kultur og menneskelig adfærd. Anette arbejder som konsulent for Storm – House of Six Sigma, hvor hun bruger sin humanistiske baggrund til at skabe nye perspektiver og indsigter til Lean Six Sigma verdenen. 

Marcus Sørensen, Konsulent, Storm, House of Six Sigma

Marcus har de sidste 12 år arbejdet med procesforbedringer og data-drevet problemløsning. Hovedsageligt med fokus på produktion og produktudvikling i globale virksomheder, og har derigennem opnået international erfaring med arbejdet indenfor Six Sigma i forskellige roller som leder og specialist. Han er uddannet produktionsingeniør, har en kandidat i IT, Kommunikation & Organisation samt certificeret Six Sigma Master Black Belt.

Ane Storm Ry, konsulent, Storm – House of Six Sigma

Udover at være Lean Six Sigma Master Black Belt er Ane også ejerleder af uddannelses- og konsulenthuset Storm – House of Six Sigma, som årligt uddanner og hjælper en lang række organisationer og personer indenfor proces- og kvalitetsledelse. Ane har en baggrund indenfor økonomi, som sidenhen er blevet bygget på med Lean Six Sigma og en MMD (Master of Management Development).

Pouline Belza, konsulent, Storm – House of Six Sigma

Pouline i stand til at gennemføre komplicerede dataanalyser på kundedata, også som live-dataanalyser hos kunden. Siden 2008 har Pouline uddannet over 500 personer/medarbejdere i Six Sigma-metoden. Hun evner på bedste vis at gøre undervisningen levende, nærværende, interessant og letforståelig – selv når det drejer sig om hypotesetest, målesystemsanalyser og avancerede testmetoder som Design of Experiments. Pouline er ydermere ekspert i Lean og Design for Six Sigma.

Samarbejde

Kurset afholdes i samarbejde med Storm – House of Six Sigma, som også står for undervisningen. 

OBS: Ved tilmelding til kurset, videreformidles dit navn, e-mail og telefonnummer til Storm – House of Six SigmaKontaktinformationerne anvendes udelukkende i forbindelse med registrering af din tilmelding samt til selve kursusafholdelsen, men vil ikke blive anvendt i markedsføringsøjemed. 

 

FAQ om kurser

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Vil du vide mere?

Billede af Steen Jørgensen

Steen Jørgensen

Kompetencekonsulent