05.10.2020
3 min læsetid

Hvor meget kan du spare om året med RealRåds køberfinansiering?

Beslutningen om boligfinansiering er for mange den største, privatøkonomiske beslutning i livet, og derfor er det bedst at finde den rigtige boligfinansiering fra start.

IDA

af IDA

RealRåd har etableret et produkt, som kan skabe større fleksibilitet for dig som låntager. Det er blevet til en lånemodel, som samtidig betyder lavere fastforrentet obligationsgæld, lavere bidragssats og hurtigere afvikling af gælden.

Du kan læse mere om lånemodellen i RealRåds beskrivelse nedenfor. 

I RealRåds køberfinansiering gennemgår de flere ting sammen med dig:

  1. De forskellige lånetyper, som du kan få tilbudt i kreditforeningen/banken.
  2. Konverteringsmuligheder med fastforrentede lån.
  3. Fleksible afdrag med RealRåds køberfinansiering.

Modellen kan også benyttes til eksisterende lån:

Er dit lån i et realkreditinstitut med klippekortsprincip, kan et simpelt profilskifte være nok. Lånet behøver altså ikke at blive omlagt. Du behøver i princippet hverken skifte bank eller realkreditinstitut. Der kan dog være tinglysningsafgift til staten, hvis der ikke er eksisterende ejerpantebrev i ejendommen. Det gennemgår RealRåd med dig.

Har du lånet i et realkreditinstitut, hvor profilskifte ikke er muligt, kræves det, at lånet omlægges. Det er dog ikke nødvendigvis negativt. Der kan ofte være mulighed for en kursgevinst. RealRåd kan hjælpe med gebyrfri omlægning, både fra RealRåd og bank. Dette gælder dog kun i tilfælde, hvor du ikke ændrer renten på lånet. Vi kalder det en vandret konvertering.

Finansieringsmodellen kan også bruges til samtidig at få lavere rente. Dog kun ned til 1,5 % fast rente, som er den aktuelle rente på et 20-årigt lån. Dette er kun tilrådeligt for mindre lån, da konverteringsmuligheden begrænses.

RealRåds køberfinansiering er baseret på ideen bag generelle fleksible finansieringsmodel. Vilkårene er lidt anderledes for boligkøbere, men mange af principperne er de samme.

I stedet for at optage et realkreditlån med afdragsfrihed, optager du et realkreditlån med afdrag og kombinerer lånet med restfinansieringen, som er op til 15 % af købesummen.
Her optager mange et lån i banken, og bruger afdragsfriheden på realkreditlånet til hurtigere afvikling af banklånet, men med RealRåds køberfinansiering etableres banklånet som en prioritetskredit, som samtidig bruges til finansiering af afdragene på realkreditlånet. Dermed får du en markant lavere bidragssats og en bedre obligationskurs, så du skal låne mindre sammenlagt.

100 % fleksibelt afdrag

Udover at spare penge på finansieringen, får du samtidig muligheden for fleksible afdrag. Du bestemmer selv, hvor meget du vil afdrage, og hvornår du vil gøre det. Og når du afdrager, fastholdes kreditrammen, så du stadig har en økonomisk buffer. Du kan med andre ord trække afdragene tilbage, hvis du ønsker det.

Forskellen på bidragssatser er næsten ikke til at få øje på, når du sammenligner realkreditinstitutternes prislister, men forskellen på den højeste bidragssats på et lån med afdragsfrihed i det dyreste realkreditinstitut og et lån med afdrag i Totalkredit er på hele 0,417 %, og da din gæld samtidig er lavere, skal du også forrente et lavere beløb. Du kan derfor i øjeblikket spare op til 5.114 kroner i rente og bidrag på dit realkreditlån pr. million i gæld.

Dertil kommer en eventuelt besparelse på banklånet. Den er lidt sværere at beregne, fordi rente- og gebyrvilkårene fastsættes individuelt i bankerne. RealRåds tilbud er en prioritetskredit/boliglån, som forrentes med i øjeblikket 3 %. RealRåd beregner selvfølgelig den endelige pris efter reglerne herom. Du får oplyst den aktuelle rente, debitorrenten, de samlede kreditomkostninger og ÅOP, når RealRåd ved, hvor meget du skal låne.

RealRåd laver ikke kreditvurdering, da det er en sag mellem dig og kreditforeningen/banken.

Sådan går du videre

Du kan aftale et møde med RealRåd om dine muligheder. Det er gratis og kan laves personligt i dagtimerne eller om aftenen over skype. Realråds honorar fremgår af deres gældende prisliste, men hvis du efterfølgende bliver kunde i RealRåd, tilbyder de finansiel køberrådgivning gratis. Som IDA-medlem får du rabat på at blive kunde i RealRåd.

Kontakt RealRåd på 4330 0050.