25 % medlemsrabat på Danmarks Jernbanemuseum

Hvis du og din familie er interesserede i teknik og teknologi, så gå på opdagelse i jernbanehistorien på Danmarks Jernbanemuseum med rabat som IDA-medlem.

Et Eldorado for børnene

De store lokomotiver fascinerer børn i alle aldre. I må gerne røre, lege og gå på opdagelse i museets mange vogne og lokomotiver. De mindste gæster vil elske Børnebanegården, der er en banegård i børnestørrelse. Udendørs er der et stort lære- og legeområde med et kæmpe damplokomotiv og et vandtårn, hvorfra I kan rutsche. Hver dag kører det populære minitog også.

Enten inden eller ude. Kig ind i de royale vogne, oplev rejselivet på 1. klasse, og se Danmarks ældste, bevarede damplokomotiv fra 1868. I har adgang til mange af museets lokomotiver og vogne. I kan sidde på træsæderne i den to-etagers Klampenborg-vogn, stå i førerhuset på et damplokomotiv fra 1954, træde ind i postsorteringsvognen og meget mere.

Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt.

Vinterferie for fuld damp den 8.-16. februar

Det er ren nostalgi og hygge, når Danmarks Jernbanemuseum kører veterantog for fuld damp på museets egen strækning hver dag i vinterferien. Inviter familien med på en tur i de brune vogne, og mærk historiens vingesus. I fornemmer varmen fra kedlen og dufter røgen fra skorstenen. Trækkraften er damplokomotivet K 563 fra 1899. Der fløjtes til afgang hver halve time i tidsrummet kl. 10.30-12.00 og igen kl. 13.00-15.30. Midt på dagen holder lokomotiv- og togfører frokostpause. En tur varer ca. 10 minutter, og vognene er opvarmet.

I vinterferien kan der traditionen tro også leges med jernbaner i lange baner. Museet finder de store kasser med toglegetøj frem og rydder et område på museet, så der er plads til Brio, Thomas Tog, Chuggington og andet toglegetøj. Hver dag er det også muligt at få en tur med minitoget, når det kører gennem remisen. Alle aktiviteter inkl. kørsel med veterantog og minitoget er inkluderet i entréen.

Om Danmarks Jernbanemuseum

Museet har til huse midt i Odense, lige ved banegården, i en autentisk remisebygning fra 1954. Her kan I opleve den danske jernbanehistorie på nært hold. Museet har 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne.

www.jernbanemuseet.dk

 

Sådan får du rabatten

  • Download IDAs app på Google Play eller i AppStore
  • Fremvis dit medlemskort (som du har i app'en) i billetsalget på museet og få 25 % rabat på entréen.
  • Rabatten gælder for maksimum 2 voksne og 3 børn (5-17 år). Børn under 5 år har altid gratis entré.

 

 

Åbningstider

Museet har åbent alle dage kl. 10-16 (kun lukket 1.10., 24.12., 25.12, 31.12 2020 og 1.1 2021).