10 % rabat i Tycho Brahe Planetarium

Tycho Brahe Planetarium er lærerig underholdning for hele familien. Fordyb dig i stjernehimlen, se en film i Kuppelsalen, eller gå på opdagelse i vores udstillinger. Som IDA-medlem får du 10 % rabat på entrébilletter.

Din guide til kosmos

Udstillingssalen Made in Space handler om, hvor vi alle sammen kommer fra. Din krops byggesten – atomerne – kommer fra rummet, og på en kosmisk rejse gennem udstillingen finder du ud af, hvor de forskellige grundstoffer helt præcist bliver dannet. Hydrogenet i vandet i dine celler kommer fra begyndelsen af det hele – fra Big Bang. Livet består af DNA, som blandt andet er bygget op af grundstoffet karbon, der bliver dannet i stjerner. Stjernerne i universet fungerer som store grundstoffabrikker, og det er også her, at jernet i dit blod er blevet dannet. Grundstoffet zink er vigtigt for dit immunforsvar og kommer fra store stjerneeksplosioner – supernovaer.

I Rummissioner er det muligt at sende en rumsonde afsted mod Mars og se, hvordan det regner med diamanter ved at kigge gennem kraterne på en planets kratere.

Den interaktive udstilling byder på mange sjove aktiviteter for hele familien. Du kan blandt andet opleve dig selv i forskellige bølgelængder af lys og se, hvorfor vi observerer galakser ude i rummet med forskellige typer teleskoper, kigge ind i forskellige planetkratere og se, hvordan det regner med diamanter på planeten Neptun. I informationssystemet kan du gå på opdagelse og fordybe dig i film, animationer og artikler om rummissioner og rumforskning.

Bliv medlem af IDA for at få medlemsfordele

Bliv en del af fællesskabet med medlemmer, der brænder for teknik og naturvidenskab og få adgang til de mange medlemsfordele, IDA tilbyder. 

Meld dig ind i IDA

Kuppelsalen

I planetariets biograf leverer det 1.000 m2 store kuppellærred en helt unik filmoplevelse – det er som at være der selv. Uanset hvilken film, du vælger, starter hver forestilling med en rumrejse ud gennem Universet.

I udvalgte weekender og skoleferier er der guideture og aktiviteter i udstillingen samt i SpaceLAB.

Sådan får du IDA-medlemsrabatten

  • Du får 10 % rabat ved at fremvise dit IDA-medlemskort i billetsalget på Tycho Brahe Planetarium.
  • Dit medlemskort finder du online, når du logger på "Mit IDA" på ida.dk.

Læs mere om Tycho Brahe Planetarium

Om Tycho Brahe Planetarium

Oplev stjernehimlen, galakser og planeter som du ikke har prøvet det før. Alt fra udstillinger til rumrejser i Kuppelsalen og fordrag om astronomi og rumfart.

Læs mere her.