01.06.2020
3 min læsetid

“Det har givet et helt andet indspark, end du får til babyrytmik”

Under sin barsel ønskede Signe Ravn ikke at sætte sin personlige udvikling på pause. Derfor tilmeldte hun sig barselsnetværket Inspired Beyond Babies, der tilbyder mulighed for at blive fagligt udfordret, men med baby på armen.

Rene Pedersen

af Rene Pedersen

Babyrytmik. Babysvømning. Babysalmesang.

Listen over tilbud til mødre og fædre på barsel er lang. Til babyer. Men barsel kan sagtens være andet end de klassiske arrangementer på gulvet.

Da Signe Ravn, der arbejder som kvalitetskonsulent i Coop Danmark, tog sin første barsel, ville hun gerne supplere de mange baby-rettede barselsaktiviteter med også at blive fagligt inspireret, få ny viden og netværke med andre ligesindede. Og derfor meldte hun sig ind i barselsnetværket Inspired Beyond Babies, der tilbyder faglige foredrag – men i en børnevenlig kontekst.

“Det var mig i fokus men på mit barns præmisser. Der var faglige input og tankevirksomhed til mig og ikke bare Mariehønen Evigglad,” fortæller Signe Ravn.

Alt er tilladt

Hun fortæller, at en af de gode ting ved Inspired Beyond Babies-netværket er, at “alt er tilladt”. Arrangementerne foregår hos forskellige virksomheder, men altid i rum hvor der er mulighed for at have barnevogne stående. Der er mulighed for at lægge et tæppe ud og skifte eller trække over i et hjørne og amme. Du kan gå rundt med en baby der græder eller trille med barnevognen, hvis det er det, der er brug for.

Og under sin barsel nåede Signe Ravn at deltage i arrangementer om så forskellige emner som Linkedin, kulturel intelligens, privatøkonomi set ud fra et kvinde- og mandeperspektiv, arbejdsliv møder privatliv og planlægning af arbejdsliv.

Inden længe skal hun også på barsel med barn nummer to, og her melder hun sig igen ind i Inspired Beyond Babies-netværket.

“Jeg var virkelig glad for det. Og jeg glæder mig til at deltage igen,” siger hun og fortsætter.

“Det har givet et helt andet indspark end man får til babyrytmik og de andre tilbud, der er rundt på bibliotekerne,” siger hun.

Samtidig mener hun også, at det har været inspirerende at være på besøg i store virksomheder som Carlsberg, Novo Nordisk og Nordea. Og at opleve eller holde lidt fast i arbejdslivet igen, mens man går hjemme.

“Og med en ny titel som mor var det inspirerende at komme ud og tale arbejdsliv og morliv og få et netværk der. Det har både været første og andengangsmødre - og så har vi mødtes i et fagligt netværk og fået et oplæg, som vi har kunne tale ud fra,” siger hun.